wilmablogghund

Alla inlägg den 30 april 2021

Av Wilma Border collie - 30 april 2021 17:52

I går blev det ganska sent innan Basse skulle hem. Vi var ute på en kvällsrunda och såg nåt mycket spännande. Hörde att det lät konstigt, tittade mer och hittade två Igelkottar som gjorde nya Igelkottar. Hade kunnat kolla hur länge som helst men då kom Bassehusse.

Så belv det idag, vanliga morgonrutinen med Bassehämtning och morgonspring.

Hem till mej, såg att matte greajde med saker som verkade väldigt lovande.

 

Det blir nog alldeles perfekt detta för det här är vägen till Moha och Troys sommarhemma.

 

Fast nära deras hemma finns nåt riktigt otrevligt. Fullkomligt onödig uppfinning och vi vet att både Moha och Troy drabbas av den där ibland. Jag och Basse var eniga om att det ska hållas rejält avstånd så inte matte får idéer.

 

Perfekt! Moha och Troy väntade på oss och vi skulle minsann ta en skogssväng tillsammans. Det är alltid trevligare att vara flera, om vi fick bestämma så skulle vi vara många hundar varje dag.

 

Spårvägen var länge sen vi gick. Fanns en hel del spår efter hundar vi känner och en del annat trevligt. Fångar eftersom spårvagnarna är vakna och kör där en del nu.

 

Så på fria tassar på en av de stora ängarna. Nu ska vi springa en massa och ha skoj.

 

Förklarade för Moha och Troymatte att vi behövde energi för att orka med allt som vi planerade. Vi fick och hon hade dessutom sånt där supergodis. Tur att det finns nån som begriper våra behov.

 

Basse ger inte upp, han ska ha en eller flera sorkar. Bara det att de håller sej undan så han misslyckas hela tiden.

 

Gick in i skogen, hade tassarna lika fulla där. Mycket att kolla och så lekte vi en del också. Gäller att förska hinna med så mycket som möjligt. För vem vet när vi ses igen?

 

Det är minsann fler än Basse som gillar att balansera på träd. Basse han kollade från vattnet, tror han väntade på att Troy skulle misslyckas och trilla i sjön. Men Troy hade ordning på tassarna och höll sej kvar till skillnad från Basse som trillade i sist han balanserade här.

 

Så blev vi fångar alla fyra och hundnappade av Moha och Troymatte. Matte försvann och skvätte blod medan vi inte kom nånstans.

 

Sen utbröt nåt kaos. Moha och Troymatte tappade mitt koppel så jag drog. Måste ha stenkoll på den förvirrade som med största säkerhet försvinner spårlöst. Sekunde efter mej kom de andra. Vi hittade spårslutet direkt. Idag var det inte rostbiff utan smaskig skinka. När fyra hundar har genomsökt området finns inga som helst spår av skinka kvar. Sen drog Troy, men då kom han på att han skulle spåra blodet. Människorna hade mest roligt åt oss.

 

Ut på den andra ängen och sprang mera, vi fick energi av all skinka så nu hade vi ork till mer skoj.

 

Jag bestämde att vi skulle visa Moha och Troy en stig som de inte gått. Hade tur för människorna hängde på utan protester.

 

Troy som är lika vattenintresserad som Basse blev så glad när han hittade den lilla bäcken.

 

Vi fortsatte och berättade om en massa trevliga hundsaker som kan finnas här, det är viktigt at de känner till dom.

 

Basse visade självklart den lilla nästansjön. Mycket uppskattad av Troy, men bilderna på honom blev bara skit. Jag och Moha nöjde oss med att blöta tassarna och dricka lite.

 

Som vanligt massor att hålla koll på och inne i skogen var det intressanta dofter. Tyvärr kunde vi inte undersöka som vi ville för människorna började vifta med de onödiga kopplen. Vi slutade som fångar för vi var nära Vilda grisvägen.

 

I kanten av vägen har Stenmurklorna vaknat. Denna måste ha käkat anabola eller nåt för den var enorm och så har den mindre kompisar också. Trevligt att svampsäsongen kommer i gång nu.

 

Jaha slut på allt skoj, bara att följa Moha och Troy hem då.

Hem till mej, somnade för det tog på krafterna att ha en massa skoj.

Gick på eftermiddagsrunda och tänk idag blev den trevlig. På torget så träffade vi Golden Mikko, var länge sen sist. Vi hade gärna lekt, men med koppel går det inget bra. Var nära att människoran stupade och inte kan vi vara på fria tassar. där heller. Får väl leka mer nån gång på ett bättre ställe.

I morgon då är det minsann äntligen lördag igen. Var alldeles för länge sen sist, hoppas på många kompisar och en massa lek och mingel.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards