wilmablogghund

Alla inlägg den 19 april 2021

Av Wilma Border collie - 19 april 2021 18:00

Perfekt början på dagen, ingen ensam tråkrunda utan jag fick åka och hämta Basse. Perfekt nu kunde vi köra vårt vanliga morgonspring och annat viktigt.

Sen på väg hem till mej så hämtade vi upp Labrador Alice som skulle hänga med oss idag.


 

Nån som begriper varför matte döpt om min bil till Hundtaxi när det ser ut så här? Jag tycker det är alldeles perfekt att åka runt och samla upp kompisar. Borde ha en mycket större så jag kan samla ihop fler.

Var hemma ett tag innan vi skulle åka til nån bra skog, alltså en sån där Alice kan vara på fria tassar fast hon sitter i Hormonhäxefängelset.

 

Trevligt här har inte Alice varit och det var ganska länge sen jag och Basse var här. Nu ska vi visa massor med bra hundsaker.

 

Sist då var Moha och Troy med oss här. Basse gjorde ett superfynd då, Rådjurs huvud med en del ryggrad. Moha och Troymatte stal det och gömde det, trodde hon. Men det går inte att överlista oss hundar, vi har stenkoll så Basse rotade omgående fram det.

 

Så mycket stolt var han. Detta är en viktigt ägodel som människor inte ska bry sej om.

 

Alice hon brydde sej inte alls om det, var visst mycket bättre att ligga och rulla i vad hon nu hittat.

 

Jag är världsmästare i grenen överlista Basse och ta det jag ska ha. Han hade enligt mej tuggat klart på fyndet så nu var det min tur.

 

Men vad ni tjatar!! Vi har väl ingen tid att passa och jag var tvungen att gnaga ett tag på den utsökta ryggraden.

Men eftersom Alice, Basse och matte tröttnade och gick var det lika bra att hänga på.

 

Fortsatte i skogen och berättade för Alice om alla viktiga saker. Fast hon var ibland mest intresserad av om det gått snygga hanar här, det hade det inte.

 

Basse visade en massa som han anser är viktigt och Alice följde med och kollade. Vi har så mycket att ha koll på i alla skogar.

 

Enligt Basse var detta extremt viktigt. Alice blev så glad när han visade vattnet. Jag nöjde mej med att dricka det där bada får de pyssla med bäst de vill.

 

Så kom vi till min Sörmlandsledsetapp och här är det viktigt att kolla. 

 

Vi blev tillfälligt koppelfångar om det skulle komma vandrande snygga hanar. Men vad gjorde det för vi kunde lära Alice att det alltid blommar ost på det gamla gränsröset. Väldigt viktig hundkunskap som hon var så tacksam för att få lära sej.

 

Det flög runt mängder med fjärilar där. De vägrade vara med på bild, bara Alice och Basse som fastnade.

 

Så borta från Sörmlandsleden och på fria tassar igen, alltså som det ska vara. Skulle gå tillbaka mot bilen, men vi hade fortfarande massor att visa.

 

Basse han ställde sej och spanade, tror han funderade på vad han skulle visa nu.

 

Jaha nåt intressant var det tydligen. Bara att vänta på att de kommer då.

 

Nåt som enligt de två doftade gott och skulle undersökas länge och noga. Jag var och kollade, men ansåg det vara ointressant.

 

Blev väldigt varmt i skogen. Tur att inte Vattentjuven hittat allt vatten för det var faktiskt skönt att svalka tassarna medan vi drack.

 

Basse planerade att ta med Alice på en runda som vi går på hösten. Men tråkmatte sa att den får vänta och den är bäst när vi kan jobba som svamphundar. Så var det nåt om att vi varit ett par timmar i skogen redan.

 

Äsch!! Jag och Basse hade planerat att vi skulle dela på vårt trevliga benfynd ett tag till. Men matte gjorde fångar av oss så vi kom inte ens i närheten av det. Men vi vet precis var vi har det och nästa gång då............

Åkte hem och Alice hängde med till mej. Vi fick lite käk och sen sov vi gott alla tre. Alice var trött av allt nytt och vi var trötta efter att ha visat henne en massa viktigt.

När det var dags för eftermiddagsrunda så skulle Alice hem till sej och väcka sin matte efter nattjobbet.

Men vi hörde att hon ska hänga med oss i morgon också, vet att matte planerar för nån annan trevlig skog i morgon.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards