wilmablogghund

Alla inlägg under april 2021

Av Wilma Border collie - 30 april 2021 17:52

I går blev det ganska sent innan Basse skulle hem. Vi var ute på en kvällsrunda och såg nåt mycket spännande. Hörde att det lät konstigt, tittade mer och hittade två Igelkottar som gjorde nya Igelkottar. Hade kunnat kolla hur länge som helst men då kom Bassehusse.

Så belv det idag, vanliga morgonrutinen med Bassehämtning och morgonspring.

Hem till mej, såg att matte greajde med saker som verkade väldigt lovande.

 

Det blir nog alldeles perfekt detta för det här är vägen till Moha och Troys sommarhemma.

 

Fast nära deras hemma finns nåt riktigt otrevligt. Fullkomligt onödig uppfinning och vi vet att både Moha och Troy drabbas av den där ibland. Jag och Basse var eniga om att det ska hållas rejält avstånd så inte matte får idéer.

 

Perfekt! Moha och Troy väntade på oss och vi skulle minsann ta en skogssväng tillsammans. Det är alltid trevligare att vara flera, om vi fick bestämma så skulle vi vara många hundar varje dag.

 

Spårvägen var länge sen vi gick. Fanns en hel del spår efter hundar vi känner och en del annat trevligt. Fångar eftersom spårvagnarna är vakna och kör där en del nu.

 

Så på fria tassar på en av de stora ängarna. Nu ska vi springa en massa och ha skoj.

 

Förklarade för Moha och Troymatte att vi behövde energi för att orka med allt som vi planerade. Vi fick och hon hade dessutom sånt där supergodis. Tur att det finns nån som begriper våra behov.

 

Basse ger inte upp, han ska ha en eller flera sorkar. Bara det att de håller sej undan så han misslyckas hela tiden.

 

Gick in i skogen, hade tassarna lika fulla där. Mycket att kolla och så lekte vi en del också. Gäller att förska hinna med så mycket som möjligt. För vem vet när vi ses igen?

 

Det är minsann fler än Basse som gillar att balansera på träd. Basse han kollade från vattnet, tror han väntade på att Troy skulle misslyckas och trilla i sjön. Men Troy hade ordning på tassarna och höll sej kvar till skillnad från Basse som trillade i sist han balanserade här.

 

Så blev vi fångar alla fyra och hundnappade av Moha och Troymatte. Matte försvann och skvätte blod medan vi inte kom nånstans.

 

Sen utbröt nåt kaos. Moha och Troymatte tappade mitt koppel så jag drog. Måste ha stenkoll på den förvirrade som med största säkerhet försvinner spårlöst. Sekunde efter mej kom de andra. Vi hittade spårslutet direkt. Idag var det inte rostbiff utan smaskig skinka. När fyra hundar har genomsökt området finns inga som helst spår av skinka kvar. Sen drog Troy, men då kom han på att han skulle spåra blodet. Människorna hade mest roligt åt oss.

 

Ut på den andra ängen och sprang mera, vi fick energi av all skinka så nu hade vi ork till mer skoj.

 

Jag bestämde att vi skulle visa Moha och Troy en stig som de inte gått. Hade tur för människorna hängde på utan protester.

 

Troy som är lika vattenintresserad som Basse blev så glad när han hittade den lilla bäcken.

 

Vi fortsatte och berättade om en massa trevliga hundsaker som kan finnas här, det är viktigt at de känner till dom.

 

Basse visade självklart den lilla nästansjön. Mycket uppskattad av Troy, men bilderna på honom blev bara skit. Jag och Moha nöjde oss med att blöta tassarna och dricka lite.

 

Som vanligt massor att hålla koll på och inne i skogen var det intressanta dofter. Tyvärr kunde vi inte undersöka som vi ville för människorna började vifta med de onödiga kopplen. Vi slutade som fångar för vi var nära Vilda grisvägen.

 

I kanten av vägen har Stenmurklorna vaknat. Denna måste ha käkat anabola eller nåt för den var enorm och så har den mindre kompisar också. Trevligt att svampsäsongen kommer i gång nu.

 

Jaha slut på allt skoj, bara att följa Moha och Troy hem då.

Hem till mej, somnade för det tog på krafterna att ha en massa skoj.

Gick på eftermiddagsrunda och tänk idag blev den trevlig. På torget så träffade vi Golden Mikko, var länge sen sist. Vi hade gärna lekt, men med koppel går det inget bra. Var nära att människoran stupade och inte kan vi vara på fria tassar. där heller. Får väl leka mer nån gång på ett bättre ställe.

I morgon då är det minsann äntligen lördag igen. Var alldeles för länge sen sist, hoppas på många kompisar och en massa lek och mingel.


Av Wilma Border collie - 29 april 2021 17:57

Vanliga morgonrutinen med att hämta Basse. Men han tog morgonspringet till nya nivåer, vi passerar sjön på vår springrunda. Matte stod en bra bit bort och såg när Basse slängde sej ut i sjön för ett morgondopp. Jag hörde nåt om att morgonbad isamband med springet piggar upp.

Hem till mej för frukost och lite annat.

Så skulle vi ut och åka, hörde att vi skulle till skogen och greja.

 

Detta är definitivt inte skogen, det är en ruin efter en hemsk brand förra året. Men bredvid ruinen bor våran Sörmlandsledschef. Matte skulle hämta färg och penslar så hon kan måla så människor hittar när de vandrar. Vi hundar vi hittar minsann utan markeringar vi.

 

Nu så äntligen skogen. Det var Engelska skogen som var planen och egnetligen skulle vi ha gått upp till huset. Men det försökte regna så det blev bilen istället.

 

Jodå allt var precis som det skulle nu också. Inga korkade tjuvar eller Vilda grisar hade varit där.

 

Basse funderade på när våra engelska kompisar egentligen kommer. Men enligt matte så är det ingen som vet just nu, det där viruset ställer fortfarande till det.

 

Vadå kallt? Om människan behagade röra på sej som vi gör skulle hon inte gnälla. Det är ju plusgrader.

 

Och du menar att vi ska sitta här? Hur länge tänker du vara försvunnen? Matte försvann och Basse grät, han var övertygad om att hon skulle gå alldeles vilse utan oss och aldrig hitta tillbaka.

 

Hon hittade tillbaka märkligt nog och vi drog. Visste minsann vad hon hade gjort, nu gäller det att spåra ordentligt.

 

Vilket alldeles perfekt slut på spåret. Vi hittade massor med bitar av rostbiff. Utsökt gott var det och det finns inte minsta lilla mikroskopiska smula kvar. Fakstisk första gången vi fick göra sån i den här skogen.

 

Spår är skoj så jag bestämde mej för att rota runt mer där. Kanske skulle finnas nåt annat skoj.

 

Titta!! Värsta bästa fyndet!! Jag hittade en urgammal benknota, alldeles utsökt att ligga och gnaga på. Har aldrig hittat såna här förut.

 

Basse som fortfarande blir ett med naturen i visset gräs hade också framgång. Hna lyckades hitta ett ben han också. Enligt matte var de så gamla att det var snudd på att de kunde vara lämningar från Mammutar.

 

Eftersom vi delar på allt så bytte vi ben efter en stund. Basses fynd var mindre men perfekt att gnaga på det också. Vi kom fram till att vi måste lägga mer tid på att kolla där nästa gång. Det kanske finns nån stor benfyndighet som vi alldeles har missat.

 

Medan vi ägnade oss åt benen så gick matte runt och tittade på ointressant tråk. Jag kom på att veden måste kollas. Jodå Chris perfekta ved blommade med ost idag också. Engelsk ved är alldeles speciell.

 

Detta är Basse som har extremt bråttom, han höll på att missa ostblommorna. Men jag hade sparat så han fick han också.

 

Efter en massa bengnag och ostblommor var det gott med vatten, Ja alltså jag bara drack nån annan han badade i den lilla bäcken medan han drack.

 

Klara vid huset så skulle vi ta en sväng i skogen också. Var ganska länge sen vi var här inne, kunde ha hänt massor.

 

Basse hittade en perfekt spanplats och enligt honom var allt lugnt.

 

Hittade inget av värde. Hade vandrat några hundar och så fanns det spår av Vilda grisar och några andra djur också.

Började regna mer så vi skulle åka hem. Jag ville inte bli skadad och matte frös.

 

Men vad pysslar Basse med? Vi skulle åka hem inte alls gå till huset igen.

 

Ursäkten var att han glömt att kolla sina Sorkställen och en Sork skulle inte vara alldeles fel. Han hade inte alls planerat att åka nånstans. Blev ingen Sork för matte la sej i jakten och gjorde fånge av honom.

Åkte hem, somnade gott efter allt vi hann med. Spår tar massor med energi, men det är så skoj.

Som vanligt en trist eftermiddagsrunda. Undrar varför det aldrig är några vi känner ute.

I morgon så har vi visst också en massa att greja med, passar oss perfekt för vi gillar att ha tassarna fulla.

Av Wilma Border collie - 28 april 2021 17:58

Vanliga morgonrutinen med att hämta Basse. Självklart så tog vi vårt morgonspring på hans ägor också.

Åkte hem till mej utan att hämta Alice. Korkat enligt oss, hon borde hämtas.

Käkade frukost, mycket godare när man är två.

 

Efter avslutad frukost så ägnade vi en stund åt morgongos också. Alltid trevligt att ligga och kramas.

Sen skulle vi till skogen.

 

Jobb på Sörmlandsleden väntade. Matte skulle göra nåt vid skärmskyddet och vi skulle kolla att allt är okej för vandrande hundar.

 

Fast vi skulle gå en runda innan matte skulle fixa vad det nu var. Sen sist har det minsann skett ett mord. Basse hittade en massa päls som har suttit på Hare. Hoppas Hare har det bra på andra sidan Regnbågsbron.

 

Så på fria tassar och nu ska vi en massa viktiga saker. Kan ha hänt massor sen sist.

 

Bestämde att vi skulle kolla Rökpipsvamparna uppe i backen. Men det hade inte kommit några nya, enligt matte är det för sent för dom nu.

 

Basse hamnade tillfälligt i fångenskap eftersom han tänkte dra i väg och följa en massa spår. Men vi hittade sånt där alldeles utsökt gott gräs. Blev kallade för kossor igen, är vi inte alls vi bara njuter av det goda gräset.

 

 Basse slapp fångenskapen och nu har vi bråttom, den långsamma kan komma sen, vi ska göra viktiga saker.

 

Sjön var väldigt fin, nästan spegelblank eftersom det faktiskt inte blåste idag. Jag doppade framtassarna och drack. Lika gott vatten som alltid.

Enligt Basse så är det perfekt badtemperatur och sjön mycket badvänlig. Ja, ja vi har lite olika åsikter om det ja.

 

Hm, vi är inte ensamma i skogen, det är nåt djur där. Jag spanade mycket och vädrade.

 

Basse belv fånge för han hade väldigt mycket planer på att dra iväg och kolla vad det var för djur. Matte med sin usla nos hon märkte minsann ingenting.

 

Hon var mer intresserad av att ta en massa tråkbilder på hur vackert det är nu när det börjar bli grönt .

 

Basse försökte påstå att han inte alls behövde vara fånge, nåt om att han bara kollade så Chefen sågat bort det fallna trädet på rätt sätt. Matte gick inte på det, för trädet var fixat redan förra gången vi passerade.

 

Tänker du och fången komma den här veckan eller? Jag har väntat länge på er.

 

Går precis lika bra att bada i ån som fånge. Eller egentligen inte för Basse hade planerat ännu mer bad medan matte tog bilder av några tråkblommor.

 

Så var det span igen efter det där som matte inte begrep nånting om. Basse vill iväg men hindrad av fångenskapen.

 

Det är nog faktiskt en Ekorre där uppe, Tror jag ska gå och spana ett tag, det var länge sen.

 

Äsch!! Blev fånge jag också för matte tänkte inte alls vänta på mej i evigheter medan jag spanade på otillgängliga ställen.

 

Chefen har minsann varit och jobbat igen. Nu ligger det en fin anordning framför skärmskyddet. När det är blött blir det väldigt lerigt och halt här. Men nu slipper människor halka och göra lerinpackningar, har sett att matte varit nära flera gånger.

 

Medan matte höll på med tråk, bära in ännu mer ved i skrämskyddet så rotade Basse runt i en rishög.

 

Tack snälla Basse för att du rotade fram ett gammalt ben till mej. Basse påstod att han tänkt gnaga på det, men jag "råkade" ta det.

 

Inget synd om honom, för han fick minsann tröstost av matte. Jag fick ingen ost jag.

 

Suck, undrar om han är klar snart? Vi delar på allt så jag lämnade självklart en del av det där benet till honom. Men det tog tid att gnaga på.

 

Sen skulle det rullas på kvarvarande bitar. Basse påstod att det var för att meddela andra vandrande hundar att resten av benet tillhör oss fyrbenta etappledare. Vill de ha ben får de leta egna.

Sen var det dags att gå till bilen och åka hem igen.

Käkade lite och sov ett tag.

Trist eftermiddagsrunda, men hörde att i morgon har vi en del att fixa med igen. Låter mycket bra, tror jag vet att en grej i alla fall blir väldigt bra. Har sett vad matte tagit fram.




Av Wilma Border collie - 27 april 2021 17:57

Var Hundtaxi i morse igen. Först åkte jag och hämtade Basse och klarade av morgonspringet, sen åkte vi och hämtade Alice. Hem till mej och käkade frukost, pratade en del om vad vi skulle hitta på idag. Matte pratade om tyst och framför allt folktom skog.

 

Här blir bra, länge sen jag och Basse var här och nu ska vi visa Alice en massa saker hon behöver känna till.

 

Alice hann inte ens få av sej kopplet innan det var dags att hitta nån alldeles oemotståndlig fläck att rulla i.

 

Så på fria tassar inne i skogen. Basse drog med sej Alice och visade en massa enligt dom mycket intressanta vattensamlingar. Enligt mej finns det viktigare saker. Hade hjälp matte att titta efter Toppmurklor men de hade inte behagat visa sej.

 

Körde en pinkamp med Basse när han var klar med all vattenprovning tillsammans med Alice. Tyvärr oavgjord eftersom pinneländet gick sönder.

 

Ja, ja jag är väl inte sämre hund än jag kan prova vattnet jag också. Struntade i att hoppa över bäcken utan gick genom vattnet.

 

Nä Alice har inte svimmat, det var nån sån där lukta gottfläck nu igen.

 

Så alla står på benen och vi fortsatte att guida Alice. Berättade om en massa viktiga skaer som hon behöver känna till.

 

Jo det är så här att vi behöver energi. Du vet det tar på våra krafter att visa Alice allt hon behöver kunna och hon blir hungrig av att ta till sej alla nya kunskaper. Kan du ha vänligheten att ge oss nåt?

 

I bland är hon väldresserad för vi fick och orkade fortsätta mot allt annat viktigt vi skulle göra.

 

Nu börjar det där supersmarriga gräset att växa, vi åt massor alla tre. Blev kallade för kossor av hon som inget begriper. Vad då det är gott och skulle säkert passa vegetariska matte alldeles perfekt.

 

Basse han visade mer trevligt vatten. Alice uppskattade verkligen det. Jag tycker att det räcker med att veta var det finns att dricka men behöver inte alls plaska runt i allt.

 

Passerade där Bombmurklorna växer, nu är de gamla och dåliga. Men Basse visade verkligen framtassarna och hittade alldeles på egen tass.

 

Ja, ja Basse hittade och skulle få ost, men faktiskt så behöver vi såna alla tre. Matte bara väntar på den dagen vi lyckas knyta ihop våra tungor. Kan meddela att det kommer aldrig att hända för vi kan faktiskt slicka alla tre på en gång.

 

Mer vatten, nu var ursäkten att Vattentjuven kanske hittar hit så bäst att använda det medan det finns.

 

Kom till min Sörmlandsledsetapp. Vi informerade Alice om hur man bäst jobbar som fyrbent etappledare och vad som behöver göras för att alla vandrande hundar ska få en så bra vandring som möjligt. Alice lär få jobba en del som min assistent tillsammans med Basse. Hon lyssnade noga på allt vi informerade om.

 

Terras husse gör saker i trä och såna här utväxter på björk som heter Vril gillar han. Mattes tod och tittade på en, jag bestämde mej för att det kanske skulle löna sej att markera. Jo jag fick faktiskt godis för besväret.

 

Lämnade leden och gick på andra ställen. Hade en massa mer att visa Alice, finns hur mycket som helst i våra skogar att visa.

 

Skitpinnar i skogen. Alice och Basse skulle ha dragkamp men pinneländet höll självklart inte. Måste börja hitta de med bättre hållbarhet.

 

Om nu inte vägen varit nära och vi blivit fångar hade nog skogen haft en mus mindre. Basse slängde sej fram för att få tag på nåt. Men nådde inte fram, matte såg den lilla söta musen som överlevde tack vara fångenskapen.

 

Jaha bara att gå till bilen och åka hem då, slut på allt skoj men vi hade haft ett par trevliga skogstimmar. Skjutsade hem Alice som skulle väcka sin matte. Hörde att nu tar det ett tag innan det är dags igen. Dumheter enligt oss!!

Hem och sov, trist eftermiddagsrunda passerade inte ens Vivecas magiska fönster.

I morgon är det bara jag och Basse, emn vi har visst saker att göra enligt matte.


Av Wilma Border collie - 26 april 2021 17:55

Haft tassarna fulla idag.

Började väldigt bra eftersom jag skulle hämta Basse. Alltså morgonspring och annat skoj, sen åkte vi och hämtade Labrador Alice.

Var hemma en stund innan vi skulle ut och åka.

Åkte flera hundra mil eller nåt. Jag och Basse kände igen vägen och berättade för Alice vad som väntade. Basse som hade koll sa att vi var förföljda av en annan bil som han minsann kände igen.

 

Framme så uttalade matte en massa konstiga ord eftersom det stod en bil där och hon trodde att vi skulle vara själva. Men tänk det var minsann Västgötaspets Atle med matte. Dom har vi inte träffat på massor med evigheter.


 

Bilen som förföljt oss visade sej vara Moha och Troys bil. Mycket trevligt, Moha och Atle hade nåt viktigt samtal.

 

Vi minglade runt en del tillsammans med Atle, han och hans matte hade varit där så tidigt att de skulle åka hem igen. Men vi hann i alla fall umgås lite.

 

Så på väg och vi berättade för Alice, Moha och Troy att människorna säkert skulle vara dötråkiga men vi fem borde kunna roa oss.

 

Så äntligen på fria tassar, nu ska jag och Basse visa alla viktiga hundsaker.

 

Finns alltid massor att undersöka om man är hund. Människorna hade konstiga tråkintressen som vanligt.

 

Stackars Troy blev fånge vid ett par tillfällen eftersom han berättade för Alice att hon minsann är den vackraste tik han nånsin sett. Han har fått nåt chip som ska göra att han glömmer sån men det har inte kickat in ordentligt ännu.

 

Skulle gå längre än vad vi gjorde förra gången. trevligt för vi gillar att röra på oss.

 

Jodå nog fanns det sån där Ramslök allt. Det var sånt tråk som människorna skulle ägna sej åt, alltså plocka sån.

 

Bäst att kolla att Moha och Troymatte verkligen klarar av att plocka sån där tråk. Människor behöver ständigt hundlig övervakning.

 

Kan inte bara övervaka människor. Vi lekte en del. Eller Alice ville leka och Troy han smörade för snyggaste tiken.

 

Ha! Alice hon kan hon. Talade om för Troy att de skulle leka och inget annat.

 

Här har en enligt Basse fullkomlig katastrof inträffat. Matte har varit försvunnen och vi var fångar vi ett träd. Han grät högt efter matte. Tänk om hon skulle gå alldeles vilse utan vår hundliga övervakning och aldrig återfinnas?

Hon hittade tillbaka.

 

Slut på det roliga, vi är fångar och ska tillbaka till våra bilar. Fångar blev vi för det kunde komma andra människor.

Det kom andra, det kom massor med människor. Eremiterna vi hade i andra änden av våra koppel sa saker och längtade efter ödsliga skogar.

  De härtre är som de är. En lerpöl på vägen och sån måste man självklart dricka ur. Jag och Moha avstod vi har lite mer vett vi.

 

Alltså när vi parkerade här och Atle med matte åkte fanns bara våra bilar. Titta nu det är fullt och dessutopm kom det ännu fler bilar. Ni vill inte veta vad våra människor ansåg.

 

Moha och Troy trodde att matte fyllde år förra veckan så hon fick present. Nu ska det lagas en massa mer sån där vegetarisk mat som hon käkar.

Skulle åka hem, hörde att vi ska till en folktom skog med Moha och Troy i slutet på veckan. Mötte ännu flera bilar på väg hem som alla skulle dit vi varit.

Hemma så käkade vi lite och somnade gott alla tre.

När det var dags för eftermiddagsrunda så skulle Alice hem och väcka sin matte. Jag och Basse skulle passa biblioteket. Men hade sån tur att Vivecas magiska fönster öppnade sej och vi fick välbehövligt godis.

Så var det nyordningen.

Vår Flock har varit jag, Basse och Jenna. Men nu ska Jenna göra annat på dagarna så vi mister henne som Flockmedlem. Men istället kommer Alice att vara medlem av Flocken de dagar som hennes matte sover. Jag och Basse kommer att ha fullt upp med att lära Alice allt vi pysslar med i skogarna. Blir säkert väldigt bra detta.


Av Wilma Border collie - 25 april 2021 17:59

Sån där trist ensam morgonrunda följt av passa dörr i flera dagar.

 

Så äntligen ordening i tillvaron och jag har vunnit bollen som Basse trodde att han skulle ha.

 

Sprang ett ärevarv med min vinst, egentligen bara för att reta Basse som finns precis utanför bild och tror att han ska sno tillbaka den.

 

Nu kommer det en bil, borde innebära att det är nån kompis på väg till oss.

 

Mycket trevligt både Selma och Aussie Gimli kom. Hälsade självklart välkomna ordentligt.

 

Sorry men bollen är fortfarande min. Spelar ingen som helst roll att ni är två, det går inte att överlista mej.

 

De tröttnade och lekte med Selma och Molly istället. Faktiskt så gömde jag bollen för jag kom på att jag skulle en massa annat viktigt.

 

Hade kommit ett helt gäng till och nu drog det ihop sej till flockspring och sånt går inte att missa. Desto större flock desto roligare spring blir det.

 

Ingen fara, Basse tänker inte äta upp Fido. Det ser ut så här när de leker bara.

 

Blev mer skoj spring också, bäst att passa på för när som helst kan människorna börja prata om de korkade påhitten åka hem. Vi vet minsann hur opålitliga de är.

 

Blåste enligt människorna svinkallt idag också, men det bekommer inte oss hundar. Basse han längtar minsann efter att våran plaskdamm ska fyllas. Men det lär få vänta ett tag till säjs det.

 

Rozzo som provade att åka fyrhjuling förra helgen, tränade idag igen. Han är en riktig stjärna på det nu. Åkte en lång bit tillsammans med Bassehusse.

 

Verkar vara ett intressant gruppsamtal på gång. Bäst att vara med, vi har alltid massor med viktiga saker att avhandla till skillnad från människornas tråkprat.

 

Kan väl hända att jag har en boll, men Basse har frisbeen som jag nog nehöver. Blev mycket skoj jakt innan vi bytte saker med varandra.

 

Snälla Rozzomatte, vi är hungriga, har du nåt så vi orkar en stund till??

 

Vi fick så vi orkade fortsätta. Basse snodde stora gröna bollen men jag tog Gimli till hjälp för att återta den. Samarbete mellan oss hundar är alltid bra. Lyckades komma över bollen och Gimli som är ung fick en del tips om hur man gör.

 

Nånstans i luften ovanför Molly är det en boll som hon ska fånga. Hon lyckades självklart.

 

Nu har eländet börjat. Hundar släpas i väg av sina människor. Tog ett sista ryck för nu tar det många månader innan det blir lördag igen.

 

Sista tråkrutinen, släppa in Basse i hans hus. Onödigt enligt oss. Men vi ses i morgon och då kan vi morgonspringa alltså precis om det ska vara.

Åkte hem och sov, gick på trist eftermiddagsrunda.

I morgon kommer vi visst att ha tassarna överfulla enligt matte, låter väldigt bra eftersom vi gillar upptagna hunddagar.



Av Wilma Border collie - 24 april 2021 17:53

Så var det äntligen lördag igen, de inträffar alldeles för sällan.

Klarade av min trista ensamma morgnonrunda och passade dörr i fler dagar.

 

Äntligen framm och Basse kom och mötte. Vi har inte setts sen i går och det var väldigt länge sen.

 

Inget morgonspring i morse så vi körde ett direkt när jag kom. Nu är vi på väg tillbaka och såna där springrundor är verkligen trevliga. Mer spring till alla hundar.

 

Kollade om det möjligen var kompisar på gång.

 

Jodå först kom lille Fido. Hälsade självklart orentligt.

 

Titta! Nu kommer det flera på en gång. Perfekt för desto fler desto roligare har vi.

 

Hittade en av de skoj bollarna. Nu ska jag ha roligt med den. Om jag ser lagom vild ut vågar nog ingen ta den.

 

Gungun får aldrig nån mat hemma så hon hon bad matte om en godisbit. Nåt om att i alla fall hålla värsta svälten borta.

 

Så måste vi hinna med de viktiga hundsamtalen också. Eftersom det går så många veckor mellan våra trevliga träffar så finns det massor att avhandla.

 

Helt plötsligt hade Sigge den stora gröna bollen, den har varit borta ett tag. Men den fick jag ett väldigt behov av, Sigge ska inte tro att han kan smita med den obemärkt inte.

 

Så klart jag lyckades ta den, vet precis hur jag ska göra för att överlista andra hundar.

 

Strunt i bollen, det är flockspring på gång. Sånt får man bara inte missa, fort ska det gå och många ska vi vara. Vissa hundar hade redan hunnit ur bild.

 

Men så perfekt. Precis när vi sprungit klart så fanns det en  massa godis på marken. Vi behövde verkligen fylla på energin så detta var perfekt. Inte minsta mikroskopiska smula kvar när vi var klara.

 

Så nu kan vi fortsätta med allt skoj. Gäller bara att vara övernes om vad vi ska göra.

 

Blev självklart en massa mer lek. Bäst att passa på för vem vet när vi får leka igen?

 

Ja jag vaktar en boll? Och? Du vet jag kanske vill leka med den sen och då kanske nån annan hund har tagit den.

 

Lekte med den en stund bara för att visa att jag visst behövde leka med just den.

 

Så börjar de där korkade mänskliga hittepå igen. Det blåser kallt, det är dags att åka hem, ska göra mänskligt tråk och alla möjliga andra korkade mänskliga undanflykter. Jo det blsåte kallt men om människorna  rört sej som vi gjorde hade de inte frusit. Mänkligt tråk kan utföras när det regnar eller är ovädershetta, de ska inte inkräkta på våra aktiviteter inte.

 

Äsch! Basse är inlurad i sitt hus och jag ska till min bil.  Vi var inte alls klara med allt skoj.

Hem, käkade lite och sov bort en del tid. Var trött efter allt skoj.

Som vanligt en trist eftermiddagsrunda.

Men i morgon så väntar kompisar igen, blir säkert bra.


Av Wilma Border collie - 23 april 2021 17:51

Blev en mycket bättre dag idag.

Hämtade Basse och tog ett ordentligt morgonspring på hans ägor. Så skönt att kunna springa snabbt och mycket innan frukost. Åkte hem till mej, käkade frukost och pratade om viktiga saker.

Så skulle vi åka till skogen för nu höll sej både snöstormar och regn borta.

 

Bra här var det ganska länge sen vi var sist. Bäst att kolla alla viktiga händelser.

 

Ja vi måste springa mycket och fort. Var väldigt länge sen sist, att matte påstod att det var ett par timmar sen är alldeles fel. Hon har ingen tidsuppfattning.

 

Ner i fina ravinen, nu börjar det bli grönt där och Vattentjuven hade inte hittat bäcken ännu. Den porlade så fint.

 

Tänker du komma? Vi har faktiskt massor att göra och kan inte vänta på långsam människa i flera dagar.

 

Basse kontrollerade bäcken på minst hundra olika ställen, enligt honom var den alldeles utmärkt överallt.

 

Vi fortsatte med allt viktigt. Hade hänt en del sen sist och vi måste ha stenkoll på våra skogar.

 

Som här en människa hade lämnat ett par målade stenar. Människor gör ofta märkliga saker.

 

Hörde nåt om att det blir bra när det blir riktigt grönt för då är det lätt att hitta Basse. Förstår ingenting jag, han syns och om inte annat kan man använda nosen.

 

Du kan komma sen, vi har lite bråttom för här framme väntar viktiga saker.

 

Kolla bryggan är viktigt. Sist låg isen kvar så Basse fick inte vara på fria tassar. Bråttom hade vi ut, väldigt bråttom.

 

Hoppsan! Allt gick så fort så matte såg inte om jag knuffade i Basse eller om han halkade i. 

 

Basse har inget emot att simma och det fick han göra för att nå land igen.

 

Dåre! Han var snabbt tillbaka ute på bryggan och hade visst planer på att göra om allt. Jag jagade in honom till land istället. Det är fortfarande inte badsäsong och desuutom blåste det massor.

 

Bättre att leka på land enligt mej. Vi körde en ordentlig pinnkamp.

 

Så hade vi en trevlig jaktlek också. Här ska jag fånga Basse som tror att han ska komma undan.

 

Hoppsan, det är väder på andra sidan sjön, molnet släpper ur sej mycket av regn eller snö.

 

Provade en ny stig, fick vara fångar för matte visste inte riktigt var den skulle sluta eller hur det såg ut. Var enligt henna vackert och en massa prat om svampar längre fram.

 

Var bra att Basse var fånge för han hade planer på att kasta sej ut för en brant sluttning. Nåt om att prova att bada där vilket han inte fick.

 

Ser ni prickarna i min päls. Molnet på andra sidan sjön har kommit och bestämt sej för att släppa en massa hagel över oss.

 

Skulle gå tillbaka, men vad är det låter i skogen? Matte sa att det var varningsläte från Rådjur. Vadå varna för oss??

 

Vi slutade som fångar. Skulle inte störa Rådjur som hördes ett par gånger till.

 

Drack i bäcken, den har alldeles utsökt gott vatten. Må det få vara kvar till oss törstiga hundar.

 

Det går faktiskt att brottas fast vi är fångar. Okej jag hade säkert vunnit om vi varit på fria tassar. Nu vann tyvärr Basse.

Kom till bilen och då började matte svära, hon kunde massor med mycket märkliga ord. Det gick inte att låsa upp min bil. Hon tryckte och tryckte på bilnycklen men inget hände. Uttalades diverse hot också. Sen när hon skulle stoppa "nyckeln" i låset insåg hon vad hon höll på med. Det går inte att låsa upp bilen med kameran, blev massor med märkliga bilder på den låsta bilen.

Kan meddela att bilnyckeln fungerar alldeles utmärkt.

Åkte hem genom en snöstorm, solsken, en rejäl hagelskur, mer sol och ösregn.

Somnade gott hemma, tog på krafterna att ha en massa skoj.

Trist eftermiddagsrunda, men i morgon är det lördag så då väntar massor med lek och mingel med en massa trevliga kompisar.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards