wilmablogghund

Alla inlägg den 26 april 2021

Av Wilma Border collie - 26 april 2021 17:55

Haft tassarna fulla idag.

Började väldigt bra eftersom jag skulle hämta Basse. Alltså morgonspring och annat skoj, sen åkte vi och hämtade Labrador Alice.

Var hemma en stund innan vi skulle ut och åka.

Åkte flera hundra mil eller nåt. Jag och Basse kände igen vägen och berättade för Alice vad som väntade. Basse som hade koll sa att vi var förföljda av en annan bil som han minsann kände igen.

 

Framme så uttalade matte en massa konstiga ord eftersom det stod en bil där och hon trodde att vi skulle vara själva. Men tänk det var minsann Västgötaspets Atle med matte. Dom har vi inte träffat på massor med evigheter.


 

Bilen som förföljt oss visade sej vara Moha och Troys bil. Mycket trevligt, Moha och Atle hade nåt viktigt samtal.

 

Vi minglade runt en del tillsammans med Atle, han och hans matte hade varit där så tidigt att de skulle åka hem igen. Men vi hann i alla fall umgås lite.

 

Så på väg och vi berättade för Alice, Moha och Troy att människorna säkert skulle vara dötråkiga men vi fem borde kunna roa oss.

 

Så äntligen på fria tassar, nu ska jag och Basse visa alla viktiga hundsaker.

 

Finns alltid massor att undersöka om man är hund. Människorna hade konstiga tråkintressen som vanligt.

 

Stackars Troy blev fånge vid ett par tillfällen eftersom han berättade för Alice att hon minsann är den vackraste tik han nånsin sett. Han har fått nåt chip som ska göra att han glömmer sån men det har inte kickat in ordentligt ännu.

 

Skulle gå längre än vad vi gjorde förra gången. trevligt för vi gillar att röra på oss.

 

Jodå nog fanns det sån där Ramslök allt. Det var sånt tråk som människorna skulle ägna sej åt, alltså plocka sån.

 

Bäst att kolla att Moha och Troymatte verkligen klarar av att plocka sån där tråk. Människor behöver ständigt hundlig övervakning.

 

Kan inte bara övervaka människor. Vi lekte en del. Eller Alice ville leka och Troy han smörade för snyggaste tiken.

 

Ha! Alice hon kan hon. Talade om för Troy att de skulle leka och inget annat.

 

Här har en enligt Basse fullkomlig katastrof inträffat. Matte har varit försvunnen och vi var fångar vi ett träd. Han grät högt efter matte. Tänk om hon skulle gå alldeles vilse utan vår hundliga övervakning och aldrig återfinnas?

Hon hittade tillbaka.

 

Slut på det roliga, vi är fångar och ska tillbaka till våra bilar. Fångar blev vi för det kunde komma andra människor.

Det kom andra, det kom massor med människor. Eremiterna vi hade i andra änden av våra koppel sa saker och längtade efter ödsliga skogar.

  De härtre är som de är. En lerpöl på vägen och sån måste man självklart dricka ur. Jag och Moha avstod vi har lite mer vett vi.

 

Alltså när vi parkerade här och Atle med matte åkte fanns bara våra bilar. Titta nu det är fullt och dessutopm kom det ännu fler bilar. Ni vill inte veta vad våra människor ansåg.

 

Moha och Troy trodde att matte fyllde år förra veckan så hon fick present. Nu ska det lagas en massa mer sån där vegetarisk mat som hon käkar.

Skulle åka hem, hörde att vi ska till en folktom skog med Moha och Troy i slutet på veckan. Mötte ännu flera bilar på väg hem som alla skulle dit vi varit.

Hemma så käkade vi lite och somnade gott alla tre.

När det var dags för eftermiddagsrunda så skulle Alice hem och väcka sin matte. Jag och Basse skulle passa biblioteket. Men hade sån tur att Vivecas magiska fönster öppnade sej och vi fick välbehövligt godis.

Så var det nyordningen.

Vår Flock har varit jag, Basse och Jenna. Men nu ska Jenna göra annat på dagarna så vi mister henne som Flockmedlem. Men istället kommer Alice att vara medlem av Flocken de dagar som hennes matte sover. Jag och Basse kommer att ha fullt upp med att lära Alice allt vi pysslar med i skogarna. Blir säkert väldigt bra detta.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards