wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 29 mars 2021

Hundnappat och shoppat

Av Wilma Border collie - 29 mars 2021 17:48

Mycket bra början på dagen. Jag fick åka och hämta Basse, alltså precis som det ska vara. Vi lekte en stund och grejade lite. Skulle åka hem, men på hemväg så körde matte en annan väg och hundnappade Labrador Alice. Alldeles perfekt med mer sällskap. Tydligen hade jag missat att lyssna på sånt där tråkprat, behöver nog bli bättre på det.

Så skulle vi till nån skog, först hade matte en plan men det försökte regna så den skogen tar vi en annan dag.

 

Trevligt Engelska skogen, här har Alice aldrig varit så vi hade massor att visa henne. Enligt matte behövde vi inte ha så förbaskat bråttom. Vadå, det gäller att hinna med massor med viktiga saker.

 

Sånt här är viktigt. Basse visade bäcken som enligt Alice var alldeles perfekt med underbart vatten.

Jag berättade om Chris superbra engelska ved som brukar blomma med ostblommor. Bara ett fel, enligt matte skulle vi inte till huset idag.

 

I stället skulle vi gå en bit i kanten av Bäversjön. Nu är all is död så vi kan göra det. Bra för det var länge sen vi kollade den med omgivningar.

 

Alice hon rullade och rullade, som tur var gick hon inte sönder idag utan höll reda på alla kroppsdelar.

 

Basse sa åt Alice att snabba på för han skulle visa saker som hon gillar.

 

Bad i Bäversjön. Basse har redan varit i en gång och Alice talade om att Bäversjön det är minsann en väldigt bra sjö det.

 

Jag drack lite, vattnet var lika utsökt gott som alltid, men bada är det alldeles för kallt för ännu. Var bättre att käka upp den goda barken från en liten pinne.

 

Basse han guidade Alice till alla bra badplatser. Fast när det såg ut så här, de stod på ett lite berg och pratade så sa matte att de skulle glömma att försöka bada där.

 

Bäver har minsann byggt ut sitt boende. Detta har han byggt sen vi var här sist då innan det blev vinter. Har tydligen varit hårt jobb under vintern.

 

Medan jag kollade Bävers nybygge så gissa vad de andra två höll på med. Ännu mer badplatskoll och bada.

 

De kom tillbaka och Basse inspekterade pinnar som Bäver hade ratat. Tydligen passar inte alla att bygga med.

 

Alice hon ansåg att Bävers hydda det var extremt spännande, massor med lukta och hade hon fått välja hade hon säkert legat kvar och rullat där fortfarande.

 

Bra Alice motionera Basse du, han behöver springa. Jag tuggade lite på en sån där pinne som Bäver tillverkat.

 

Men Basse för det mesta är du en väldigt smart hund men nu är du ganska korkad. Det var ingen annan hund som skällde i skogen. Det var eko av dina skall du hörde. Basse spanade länge efter hunden som inte fanns.

 

Klättrade upp på en sten för att kanske få syn på hunden. Fanns fortfarande ingen och tyst var det.

 

Alice stora intresse var sjön. Hörde att hon pratade om att det verkligen var på tiden att det går att bada igen och bäst att passa på.

 

Som sagt det är inte alltid som Basse tänker. Matte trodde faktiskt att han skulle trilla i sjön. Försöka rulla på en sluttande sten är inte speciellt smart. Nu klarade han sej utan att trilla i.

Ungefär nu började det regna mer så vi skulle tillbaka till bilen och enligt matte hade vi en viktig sak till att göra.

 

Rensning av Basses svans. Undrar vad han skulle ha allt detta till? En massa grenar och löv finns det väl ingen användning för.

 

Nu förstår du Alice kommer det att bli väldigt bra. Nu ska vi shoppa i allra bästa affären.

 

Jag följde mina rutiner och plockade ut varsin lösgodisbit så både Basse och Alice fick smaka. Man ska dela med sina vänner.

 

Kolla här Alice ser du alla smarriga ben. Vi kunde ha köpt alla och Alice kollade på en massa spel och andra leksaker också. Matte höll på med nåt som vi inte riktigt såg vad det var.

 

Så viktigast av allt, shoppinggodiset. Alice lärde sej omgående hur man gör för att få sånt. Var lika utsökt som vanligt.

Åkte hem lämnade tillbaka Alice som pratade om att hon behövde sova. Tydligen trött efter äventyren med oss.

Hemma så kollade jag och Basse efter påsen med det matte köpt. Den är spårlöst borta, vi behövde kolla! Fick höra att eftersom det är presenter ska vi inte bry oss just nu.

Sov ett tag, gick på eftermiddagsrunda och hade sån tur att Vivecas magiska fönster öppnade sej. Eller det var redan öppet medan matte var på biblioteket i flera dagar. Var lååång väntan innan hon kom så vi kunde få vårt välbehövliga godis.

Imorgon är det minsann inte vilken dag som helst. Det är min födelsedag alltså tänker jag fira hela dagen. Hoppas på paket och matte pratar om att vi ska göra nåt speciellt i skogen också. Dessutom är vi Flocken så det blir säkert en superdag.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards