wilmablogghund

Alla inlägg den 9 mars 2021

Av Wilma Border collie - 9 mars 2021 17:53

Sån där bra början på dagen igen. Hämta Basse och börja med en massa spring och lek, precis som det ska vara.

Sen hem till mej, käka frukost och fundera på vad vi ska göra av dagen.

Blev bra för vi började med att hämta Jenna.

 

Vi hamnade hemma hos Basse och tänk där var Berner Alice. Människorna hade bestämt att de skulle göra saker.

 

Basse och Jenna som envist påstår att de aldrig nånsin får springa och leka försökte som vanligt jaga livet ut varandra. Dessutom skulle de ha samma träbit.

 

Jo du förstår Alicematte vi har hört att vi ska jobba hårt med att hålla ordning på dej och matte. Vi behöver ha energi för att orka. Har du nåt att bjuda på??

 

Efter att ha fått lite energi så var det bäst att leda människorna rätt. Det skulle städas alltså det låg massor med nummer tvåhögar överallt. Alla ska plocka upp såna på våra träffar, men mycket hade blivit kvar. Lika bra att leda ut matte på hennes område.

 

Lika bra att kolla så Alicematte också gör det hon ska. Utan oss hundar skulle inte människorna klara sej många minuter.

Var och kollade matte ett par gånger, många vändor till papperkorgen blev det.

 

Tur att vi var fyra hundar så vi kunde fördela arbetet med att övervaka människorna, Faktsikt så skötte de sej bra båda två.

  

Tog en paus eftersom människorna just då var väldigt inaktiva. Basse hade hittat en rosa pipsak och förväntade sej att nån av oss andra skulle försöka ta den.

 

Jenna bestämde sej för att hon skulle ha den och Basse trodde att hon skulle springa uppför rutschkanan. Jenna är smartare än så.

 

Blev jakt på plana marken i stället men ingen av dom vann.

 

Upptäckte att människorna planerade fikapaus. Fika är en trevlig hundsysselsättning så vi tänker inte missa nåt. Basse och Jenna bevakade bordet.

 

Ja vi ska ha, ge hit!! Matte hade med torkade kaninöron till oss. Nä vi delade inte på ett utan det fanns fyra stycken. Alldeles utsökt goda var de.

 

Bara det att de tar slut alldeles för fort så Jenna funderade på om hon skulle ha kaffe också. Hon fick inget kaffe för enligt människorna dricker inte hundar sånt. Undrar hur de kan veta det när vi aldrig får prova?

 

Människorna pratade bara en massa tråk, Basse fick faktiskt igång Alice så hon lekte med honom.

 

Jag roade mej på egen tass med en frisbee en stund.

 

Titta där är det hundar vi känner nu måste vi umgås och prata om viktiga hundsaker.

  Frasse och Bosse, mycket trevligt var länge sen sist. De har aldrig träffat Alice men blev självklart kompisar med henne. Vi hundar diskuterade viktiga saker och människorna pratade tråk innan Frasse och Bosse skulle vidare.

 

Basse och Jenna hade haft så fullt upp att de höll på att missa sina viktiga Pinnkamper. Slutade som vanligt med oavgjort eftersom pinnen inte höll.

 

Nädå jag svär inte åt Jenna, det är flockbrottning på gång så jag bara laddar för den.

 

Men vad håller de på med nu då? Plocka ännu mer saker? Nu var det dessutom våra leksaker som var människornas stora intresse.

Blev tassarna överfulla med att kolla vad de planerade nu.

 

Vad gör alla saker i den där lådan?

 

Basse inventerade noga, kändes inte riktigt okej detta. Tänk om vi inte får leka med våra saker?

 

Ännu värre nu sitter det ett lock på lådan! Fast människorna påstår att det är bara för att grejerna inte ska försvinna. När vi ska leka med dom så öppnas lådan och sen läggs de tillbaka när vi är klara.

 

Jenna hittade en av kampgrejerna, den hade inte hamnat i lådan utan skulle ligga på ett annat ställe. Vi har stenkoll på var alla våra bra saker finns numer.

 

Människorna fikar igen!! Tro inte att det kom fram fler torkade kaninöron till behövande hundar. Nä vi fick leta vanligt tråkgodis bara.

 


Äsch då, detta är tröstost. Människorna påstår att det är kallt, försöker snöa och en massa andra fel så det är dags att åka hem. Aldrig dags att åka hem, vi kunde ha fortsatt i flera timmar till.

Åkte hem, lämnade Jenna och sen sov vi gott. Tar kraft och energi att hålla koll så två människor klarar av vad de ska göra.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda både snöade och haglade så det var inget skönt ute. Men vi hade tur och träffade Sniff. Mycket trevligt för han tiggde godis av matte och vi tiggde av hans människor så det blev väldigt bra.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards