wilmablogghund

Alla inlägg den 23 mars 2021

Av Wilma Border collie - 23 mars 2021 17:39

I morse när jag skulle åka och hämta Basse så körde matte alldeles fel väg. Blev orolig och trodde jag missat nåt och skulle bli ensam i dag.

 

Blev hur bra som helst! Nu är Basse utsläppt och titta till vänster där syns minsann Labrador Alice. Jag fick alltså hämta henne också. Kändes som en lyckad hundnappning, men enligt matte hade människorna lyckats fatta ett vettigt beslut. Hennes husse jobbar och matten skulle sova efter nattjobb, då kunde Alice få hänga med mej och Basse. Vi visade vårt morgonspring som Alice hängde med på.

 

Klara med det så kollade vi lekplatsen och sen var visst jag och Basse väldigt billiga en stund men det var bara mänskligt krafs och inget att bry sej om.

Åkte hem till mej, katterna stirrade på Alice, men de känner henne så det var lugnt. Var hemma ett tag innan vi skulle åka till en bra skog.

 

Det här kommer att bli väldigt bra, en trevlig skog och Alice har aldrig varit här.

 

Vårrull det är grejer det enligt Alice, hon hann inte ens få av sej kopplet innan det var dags.

 

Så på fria tassar och nu ska vi visa Alice alla bra hundsaker här, bara den där långsamma tvåbeningen kunde ta och snabba på lite.

 

Vattentjuven hade inte hittat bäcken. Alice blev överlycklig när hon upptäckte den. För länge, länge sen så vägrade hon befatta sej med vatten. Sigge Svamphund la massor med jobb på att lära henne bada. Han var tydligen väldigt pedagogisk för nu ska Alice bada i allt vatten hon hittar.

 

Ja, jag jag får väl roa mej med en pinne då medan de där två springer upp och ner i bäcken. Jag drack lite men som sagt det räcker, badsäsongen är inte alls här ännu.

 

Skärp till er nu och följ mej så det blir lite ordning i tillvaron! De följde med och vi lekte en del också.

 

Fast den där bäcken hade en våldsam dragningskraft hela tiden. Basse skulle visa alla bra badställen både gamla och de han hittade idag.

 

Väldigt vanlig syn, rulla, rulla och rulla ännu mera. Ett tag hade Alice två lägen antingen i vattnet eller så låg hon och rullade. Hörde att det var extremt bra rullplatser här.

 

En gång var det en Ekorre här. Undrar om den är hemma? Den kanske vill prata lite en stund medan de andra är i bäcken. Fanns ingen Ekorre hemma.

 

Basse visade att det här bordet mitt inne i skogen minsann ger godis. Men Alice hade inget intresse av att hoppa upp.

 

Fler bäckbesök, bäst att passa på när det finns vatten för vem vet när Vattentjuven hittar hit.

 

Så blev Basse och Alice fångar vi närmade oss sjön och matte visste inte hur det var med isen där.

 

Ha,ha, ha vad det är skoj att retas. Isen hade dött på hela sjön utom närmast land. Jag kunde alltså genomföra en mycket nödvändig brygginspektion.

 

Två som är rejält avundsjuka. Koppelfångar för matte litade inte på att de inte skulle ge sej ut på den kvarvarande isen. De fick bara höra att nästa gång då har säkert isen dött och då kan de få bada. Förövrigt hade de faktiskt badat flera hundra gånger i bäcken.

 

Så på säkerhetsavstånd från sjön så de återfick friheten. Hade massor med viktiga hundsaker att visa efter den här vägen också.

 

Matte hittade årets första blommande Blåsippa. Det är nog verkligen vår nu.

 

Jaha där tappade Alice benen för tusende gången eller nåt.

 

Undrar om det smittar för Basse tappade också benen. De påstod att det doftade alldels jutsökt där och att de behövde den parfymen. Kollade var inget intressant enligt mej.

 

Mer diken med vatten i. Gissa vilka som belv extremt upptagna, jag kollade ett par kända spanställen, men de var tomma.

 

Borta från allt vatten en stund, vi lekte en del och flocksprang också, Bäst att passa på så visade vi en del viktigt och berättade om annat som är bra att känna till om man är hund.

 

På väg mot bilen men tydligen skulle det badas ännu mer. Jag drack lite, gott vatten men för kallt för att stoppa tassarna i det.

Gick till bilen, mötte ett par människor, trevliga såna för det ville prata med oss. Sen pratade de en massa tråk med matte om olika bra vägar. Mycket titta och peka på kartor.

Skulle åka hem men........

 

Stopp på hemvägen, vi hamnade minsann hos Astor och hans brudar. Lilla Sara blev så lycklig eftersom hon är kär i Basse.

Matte gjorde konstiga saker, Åka hem till nån och klippa några grenar från ett äppelträd tillhör inte hennes normala sysselsättningar.

 

Trevligt. Det blev ett godisregn med smarrigt godis från vår allra bästa Grisöronaffär. Vi behövde nergi efter allt vi gjort i skogen.

Skjutsade hem Alice till hennes människor, det tog på krafterna att vara hundnappad av mej och Basse. Hon nästan stod och sov, men matte har lovat att vi kan göra om detta. Har faktiskt massor med ställen att visa henne.

Vi somnade också när vi kom hem.

Gick på en trist eftermiddagsrunda.

 I morgon är vi Flocken och då ska vi förhoppningsvis kunna åka till lekplatsen vi missade i går. Den ligger när en sjö men matte såg när vi passerade den sjön att den såg alldeles isfri ut så det blir säkert bra.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards