wilmablogghund

Alla inlägg den 22 mars 2021

Av Wilma Border collie - 22 mars 2021 17:41

Bra början på dagen eftersom det är måndag och Basse skulle hämtas. Började med våra vanliga rutiner med trevligt morgonlek och lite annat viktigt.

Bara det att det försökte snöa, snön kan hålla sej borta nu!

Hem till mej och det fortsatte att försöka snöa och regna. Matte hade haft en plan att vi skulle åka till en bra lekplats som vi inte besökt på många evigheter. Men eftersom vädret var på dåligt humör får det bli en annan dag.

 

Går precis lika bra detta, en av våra bra lekplatser i hemmaskogarna. Bråttom har vi för vi har inte fått springa på många månader. Enligt matte ljuger vi, gör vi inte alls vi har nämligen perfekt tidsuppfattning vilket människor saknar.

 

Körde en del Flockbrottning var också alldeles för länge sen. Rolig och viktig hundsysselsättning.

 

Titta här så fint jag leder min Flock. Nu ska vi minsann hitta på mer viktiga hundsaker. Bäst att passa på när vi är samlade.

 

In i skogen där Basse och Jenna hittade skogens enda pinne. Eller enligt dom den enda jag såg minsann massor med pinnar jag.

 

Matte höll på med tråk, ta bilder på små små hasselblommor och nån blåsippa som snart slår ut. Finns faktiskt viktigare saker.

 

Fast det där med Pinnkamp är nog gamska skoj. Alltså deltog jag i en sån.

 

Vann en rejäl bit med utsökt bark på. Käkade upp den medan de andra två fortsatte kampen. Hade inte koll på vem som vann.

 

Misstänker att Jenna var vinnaren med tanke på Basses min.

 

Skulle gå den där stigen som jag och Basse gick sist. Han kollade den lilla, lilla bäcken och tyvärr verkar Vattentjuven ha vaknat för det var mindre med vatten i den än sist.

 

Fast Jenna tyckte att det var alldeles perfekt det lilla som fanns. Doftade utsökt enligt henne och hade god smak av lera och lite annat.

 

Fortsatte att kolla vad som hade hänt sen sist. Inte så mycket av värde, lite spår efter Hare och Rådjur som hade haft den goda smaken att lämna godis till oss. Mycket välbehövligt.

 

Sist då var det tjock is på den lilla nästansjön. Nu hittade jag vatten i kanten. Mycket gott var det, fast ganska kallt.

 

Isbrytaren Basse han slet hårt han. Välriktade slag med tassen och isen dog, sen städade han undan onödiga isflak.

 

Jenna var alldeles överlycklig över hans väl utförda jobb som isbrytare. De där två är inte kloka, vatten är kallt, det är inte badsäsong vad de än påstår.

 

Gick vidare och kollade en massa mer viktiga saker som bara vi hundar begriper. Är så trevligt att vara flera och verkligen samlas kring intressanta dofter och ha djupa diskussioner.

 

Deltog lite mer i ett par Pinnkamper. Jag lyckades vinna en pnndel varje gång. Kanske ska göra detta oftare.

 

Kom till vägen och blev fångar för i bland kommer det bilar och kör väldigt fort här. Dessutom skulle vi åt det håll där Astor och hans brudar bor.

 

Utanför deras tomt finns det en plåtkatt. Den var synnerligen märklig enligt Jenna, hon hade en hel del åsikter om den innan hon insåg att plåtkatter är inget att bry sej om.

Astor och hans brudar var inte hemma och matte gjorde bara nåt hon skulle.

 

Finns det vatten i ett dike då är det fullkomligt onödigt att gå på vägen enligt Basse. Mycket bättre att vistas i vattnet och helst kolla att det rinner ordenligt i vägtrumman också. Han har konstiga intressen ibalnd.

 

På väg mot bilen och matte skulle titta efter nåt som heter Tussilago. Lika bra att hjälpa till och leta, men det fanns inga fast de visst brukar vara tidiga här.

 

På väg hem och titta! Isen håller på och dör på sjön, snart är den nog alldeles död. Bra då slipper vi vara fångar nära sjöar. Vad Basse och Jenna pratade om var badsäsong. Undrar när de ska lära sej att det är förkallt och att det bara duger att dricka ett bra tag till.

Lämnade Jenna, hem käkade lite och sov.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, som vanligt en trist sån. Inga vi känner ute nånstans.

Nutar det tills på onsdag innan vi är Flocken igen fast matte säjer att det väntar en överraskning i morgon som vi kommer att gilla.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards