wilmablogghund

Alla inlägg den 15 mars 2021

Av Wilma Border collie - 15 mars 2021 17:58

Bra början på dagen för jag fick åka och hämta Basse. Mycket trevligt att börja dagen med trevligt morgonbus och andra viktiga hundsaker.

Hem, käkade frukost, pratade om vad vi skulle hitta på idag.

Sen var det dags för längre runda och vi hämtade Jenna. Äntligen samlad flock igen, då är livet som bäst.

 

Bra val vi blev skjutsade till Engelska skogen. Var evigheter sen Jenna var med här och matte sa att vi skulle kolla att allt var okej efter den där stormen förra veckan.

 

Förstår inte varför matte funderade på om det var två rabiessmittade saker som fanns i andra änden av kopplen.

Detta är helt normalt utseende för Basse och Jenna om ni frågar mej som har koll på saker.

 

Hoppsan! Vi är framme vid huset och där borta är ondsinta staketet och de andra två stack inna matte hann koppla. Hur ska det här gå? Tänk om staketet slår dom?

 

Ingen fara för någon eller något hade kopplat bort staketet fast det ska vara stängt. Vi firade med en Pinnkamp alla tre tillsammans.

 

Jag vann en del av pinnen , den hade sån där alldeles utsökt bark som jag självklart käkade upp eftersom jag var hungrig.

 

De andra två kämpade vidare, jag vet inte om nån vann eller om det blev oavgjort eftersom jag var upptagen med barkätande.

 

Styrkta av barkätande och Pinnkamp så sprang vi en massa, Springa i flock det är grejer det. Matte kollade mäsnkligt tråk och allt var precis som det ska vara. Inga träd hade trillat och inga tjuvar hade varit på besök.

 

Det finns en liten , liten bäck på tomten. Ofta är den torr men nu hade den vatten. Jenna var överlycklig, tänk att få plaska runt en massa.

 

Hon fick sällskap så efter avslutat vattenjobb gäller det att torka pälsarna ordentligt.

 

Jag vet Jenna, det borde blomma ost på den engelska veden. Men om vi har lite tålamod så kanske det slår ur blommor.

 

Perfekt helt plötsligt så blommande det bland veden. Engelsk ved är nåt alldeles extra det. Måste komma ihåg att tacka Chris ordentligt.

 

Undrar om de kommer snart om jag ligger här och väntar? Matte påstår att hon vet, men så beror det på det där eländiga viruset om det går som planerat. I så fall dröjer det inte så väldigt länge. Eller det kan säkert ta många år eftersom människor har så märklig tideräkning. Insåg att det var ingen idé att ligga och vänta skulle bli bra tråkigt.

 

Undrar om jag ska gå och spana, de andra håller på och jagar livet ur varandra. Men de är alldeles för bra på att skvallra så jag gav upp planerna.

 

Bättre att vara med och leka i stället för det kan ta evigheter innan vi har chansen igen.

 

Flockbrottning får inte missas, sån är väldigt skoj. Bör utföras mycket och ofta.

 

På väg tillbaka till bilen. Basse hittade ett ställe där isen äntligen håller på och dör. Han sa att den var alldeles mjuk så det är nog snart badsäsong.

 

Ojdå! Undrar om jag behöver vara polis? Det går faktiskt att vara två i samma dike.

 

Vissa är galna, båda ansåg att de äger diket. Fast det är inte så illa som det ser ut, inget slagsmål på gång bara Basse och Jenna som diskuterar.

 

Jodå de kan dela på samma dike. Jag drack vatten och det var gott men bada i det nä vattnet är för kallt.

 

Fångar nåt korkat påhitt för att vissa inte skulle få för sej att försöka bada i den stora bäcken där vattnet forsade massor. De var synnerligen besvikna på matte som tydligen kan läsa hundtankar för de hade planerat bad.

Kom till bilen åkte hem, lämnade Jenna.

Somnade gott ett tag efter lunchen.

 

Eftermiddagsrunda och vi hade sån tur att Vivicas magiska fönster öpnnade sej och det kom ut en massa godis till oss. Jenna föröskte också leka fasadklättrare men hon behöver träna mer.

I morgon är det bara jag och Basse, har hört att vi har nåt som ska fixas på Sörmlandsleden så det blir säkert en bra dag.




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards