wilmablogghund

Alla inlägg den 10 mars 2021

Av Wilma Border collie - 10 mars 2021 17:59

Började som vanligt med de bra rutinerna att hämta Basse och morgonleka en stund. Alltså precis som det ska vara.

Hem till mej för frukost och en del slappa.

Enligt matte fanns det egentligen en plan om en trevlig skog vi inte besökt på länge. Men så var det de där mänskliga hallucinationerna om blåst som ineehöll isbjörnar, pingviner och djupfrysta huggormar.

 

Blev en hemmaskog, syist vi var här då var vi Flocken och hittade dessutom våren. Enligt matte skulle det inte finnas nån vår i dag eftersom det bara var iskallt.

 

Jaha och där drog Basse i väg för att kolla nåt. Fast vi skulle faktiskt gå här för matte skulle se om Stenmurklorna hade vaknat. Hade de inte gjort.

 

Basse var inte så långt bort enligt honom hade han bara varit och gjort nåt viktigt. Vet inte vad det där viktiga var.

 

Ut på ängen och Basse skulle självklart jaga sork. Men han misslyckas hela tiden, leta och leta men ingen sork nånstans.

 

Där emot hade Hare och Rådjur haft den stora vänligheten att fylla på så jag kunde äta. Var faktiskt hungrig för den där frukosten som matte påstår att vi fick, den var nog bara en av hennes vanliga hallucinationer.

 

Sprang och lekte en del ute på ängarna. Ja alltså de där stunderna när Basse glömde att leta sorkar.

 

In i skogen igen eftersom matte fortfarande led av de där hallucinationerna om Isbjörnar, Pingviner och andra varelser från nordpolen. Vi som sprang och rörde oss vi märkte ingenting av några såna. Just här har vi inte varit på väldigt länge.

 

Alltså det här röret det är ganska onödigt. Funderade på om jag skulle lyckas montera bort det. Men jag fick ge upp verkade alldeles för besvärligt.

 

Finns lite vatten i den lilla, lilla bäcken. Jag tänkte dricka och Basse bestämde sej för att försöka bada. Kunde han ägna sej åt då för det räckte knappt att blöta tassarna i.

 

Kollade en massa andra viktiga saker. Hade rört sej många vilda djur men inga spår efter hundar. Hade faktiskt varit trevligt att träffa nån mer hund.

 

Här borde det vara vatten, det brukar vara som en liten sjö här, men bara is överallt.

 

Basse den evige optimisten försökte gräva sönder isen. Gick inte och enligt matte är det så grunt att det troligen är bottenfruset. Hörde hur Basse palnerade för att bada här sen när isen dött.

 

Hm här har det gått en hund, vi undersökte noga. Kom fram till att det inte var nån vi känner. Vi som har en enorm kompiskrets har alltså okända hundar i omgivningen.

 

Kollade en massa mer viktiga saker. Borde faktiskt besöka alla viktiga ställen oftare så vi har stenkoll på allt.

 

Här kan också de där Stenmurklorna komma väldigt tidigt, kollade men ingenting ännu. Matte påstår att det behöver bli lite varmare sen kan det löna sej.

 

Fångar och på väg till bilen. Vi pratade en del om att om vi skulle ha tur så kanske vi skulle få åka och shoppa. Det händer ibland när vi har varit här.

 

Basse gjorde ett sista försök att hitta användbart vatten, men det var alldeles fruset i diket också.

Gick till bilen, fick inte alls åka och shoppa för enligt HonSomIngetBegriper har vi allt vi behöver. Har vi inte alls, vi behöver alltid shoppa mer och det dröjer inte så länge innan båda jag och Basse fyller. Alltså skulle vi behöva kolla vad vi vill ha i födelsedagspresenter.

Åkte hem, käkade lite och drabbades av passa huset.

 

Rottis Helgas människor var på rymmen så Hlega behövde hjälp att komma ut på en kissrunda. Enligt Helga fullkomligt onödig uppfinning. Hon var mest intresserad av om matte hade nåt godis med till henne. Kolla hennes försök att flörta med matte för att slippa vistas ute. Hon hade ingen framgång.

 

Så tillbaka inne och duktig hund som lät sej släpas runt får ett torkat kaninöra. Enligt Helga hade det räckt med örat, kissa var onödigt.

Slappade ett tag så skulle vi på eftermiddagsrunda. Hade tur och först träffade vi människor vi känner plus att Dalmatiner Tilly kom och sa hej. Gick en sväng och då träffade vi Tilly för andra gången på samma runda. Helt okej eftermiddagsrunda alltså.

Gick hem och matte försvann igen för att släpa ut Helga som inte hade nån större lust nu heller, men ut kom hon.

I morgon ska visst nån storm hälsa på, för se hur jag och Basse fördriver dagen då.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards