wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 27 april 2018

Svamphundsjobb och lite annat

Av Wilma Border collie - 27 april 2018 18:07

Ytterligare en bra dag i mitt hundliv.

Hämtade Sigrid och Mikko. Kulle inte åka nånstans men matte hade en plan för hemmaskogarna.

   

Vi började vid sjön med att springa mycket och fort. Alltså vi har så skoj tillsammans. Ingen stresslek utan vi leker en stund sen gör vi en massa andra viktiga hundsaker.

   

Inez och Rick dök upp. Jag övervakade noga mötet med Mikko. Sigrid höll sej undan eftersom hon är rädd för Inez som inte förstår hundspråk.

   

Jag sprang en massa med dom. De har inte förstått att man kan göra en massa annat än bara stressleka hela tiden.

   

Sen kollade jag att det gick bra när Rick och Mikko umgicks. Skildes från dom eftersom de skulle gå sin vanliga runda. Vi som alltid varierar våra vägar skulle nån annanstans. Mycket roligare med olika ställen varje dag

   

Perfekt! Vi ska minsann gå en bit på min Sörmlandsledsetapp. Just här har jag inte varit på ett tag och sist var det en massa snö och is.

   

Nytt ställe för Mikko igen så han hade massor att undersöka.

   

Jag tog mitt ansvar som fyrbent etappledare och visade honom ett av de bra vattenställena. Han var väldigt intresserad.

   

Eftersom det var ett tag sen jag var här så hade även jag en massa att kolla. Men allt var som det skulle.

   

Alltså den här markeringsstolpen är den viktigaste på hela min etapp. Om jag sitter här så får jag godis. Sigrid kan men vi lärde även Mikko den viktiga kunskapen.

   

Hårda tider, inte nog med fyrbenta etappledarjobbet, jag gjorde en insats som svamphund också. Här har jag minsann markerat.

   

Hittade en Stenmurkla och jag fick massor med beröm och osttuben kom fram

   

Men titta ÄNTLIGEN är det vatten här. Förra gången låg iseländet och innan dess har det varit torrt när jag passerat.

   

Så här ska det alltså se ut. En liten nästansjö med underbart vatten. Sen jag flyttade hit har det varit så torrt att jag aldrig sett den full med vatten.

   

Just ja, matte påstår att här kan det växa Bombmurklor. Inte för att jag nånsin har sett några här men kanske ska kolla.

   

Jo det hade faktiskt fötts några stycken. Jag hittade och Sigrid och Mikko hjälpe mej att markera dom. Bra samarbete.

   

Fina var dom. Perfekt för om ett par veckor ska ett helt gäng med hundar vandra min etapp och jag och matte ska guida dom. Då kan vi visa de fridlysta svamparna.

   

Sigrid är en stjärna som Bombhund för hon gick och nosade upp ett par stycken.

   

Men det tar på krafterna att jobba som Bombhund. Sigrid la sej och vilade efter välförtjänt beröm och godis.

   

Lämnade Sörmlandsleden och gick vidare i skogen. Allt i sin ordning. Ännu bättre nu kommer det supergoda gräset. Blev kallad för kossa eftersom jag käkade massor.

   

Dags för nästa svamp. Denna heter Öronmurkla.

   

Jag tränade på att markera den och fick en massa beröm och godis. Tänk att det finns så otroligt många svampar jag kan lära mej som ger en massa lön. Svamphundsjobb är trevligt.

   

Sigrid övade också på den mycket framgångsrikt.

   

Mikko han visade verkligen framtassarna. Han hittade en Stenmurkla alldeles själv. Imponerande för han har bara provat ett par gånger. Mikko är en mycket smart hund som älskar att få jobba med en massa olika saker.

Sen lämnade vi skogen för det var dags att gå hemåt. Vi var faktiskt väldigt nöjda med allt vi hunnit med.

   

På Heden så träffade vi Sniff, trevligt för det var länge sen. Fast Sigrid ansåg fortfarande att han ska dö. Onödigt han är en trevlig kompis.

   

Mikko är inte van med andra hundar men han ansåg att Sniff var en trevlig kompis som han kunde hälsa på och umgås lite med.

   

Hemma hos Sigrid så hittade jag ett vitt ben. Du äter inte vita ben sa matte. Nä det gör jag inte, eller inte om dom är mina. Men nu var det Mikkos och då kan jag äta.

   

Sigrid ratar också såna ben, men efter att jag hade tuggat på det så passade det henne också.

Sen hörde jag nåt otrevligt. Ses på måndag!!!!!!! TVÅ dagar utan Sigrid och Mikko, helt bedrövligt. Men de ska åka bort.

I morgon är det lördag och hundträff. Förra veckan missade jag allt på grund av mattes rymning. Begriper inte varför hon inte alls tänkte köra mej drygt 40 mil enkel resa så jag kunde ha deltagit. Men i morgon tänker jag roa mej massor och ta igen det jag missade förra lördagen. Så längtar jag väldigt mycket efter Ossy också.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Av Wilma Border collie - Lördag 23 mars 17:57

Mina vanliga lördagsrutiner. Tråkfrukost och ensam morgonrunda, sen passa dörren i evigheter.   Så äntligen framme, nu ska jag bara hitta Basse som inte ens kom och mötte mej.   Där borta ligger han i den där kojan som Bassehusse byggde t...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards