wilmablogghund

Alla inlägg den 17 mars 2021

Av Wilma Border collie - 17 mars 2021 18:03

Bra dag igen.

Började som det ska med att hämta Basse och våra trevliga morgonrutiner. Hem till mej och sen skulle vi nåt enligt matte. Blev skjutsade till en skog där vi bara varit en gång.

 

Massor att kolla eftersom det var många evigheter sen vi var här.

 

Så på fria tassar vilket är mycket bättre eftersom vi hade en plan. Nu gäller det att vara snabba så inte matte lägger sej i.

 

Jo vår plan verkar som om den lyckas. Förra gången vi var här, vilket var första besöket i den här skogen, så hittade vi en väg vi ville kolla. Men den fick vi inte kolla då. Men nu så matte följer väluppfostrat med oss.

 

Var enligt matte vacker skog och så hörde vi en massa om olika svampar som vi nog kan jobba med där när det blir säsong.

 

Vi hade tassarna fulla med en massa viktiga hundsaker. Nytt ställe innebär massor att kolla alltså sånt som människor inte begriper.

 

Hade varit kallt i natt igen. Men det finns en ny isbrytar som är extremt effektiv. Basse heter den och med en välriktad vänster tass så mördas isen.

 

Han jobbade hårt på många ställen den där isbrytaren. Så nu är det isfritt för den som vill dricka.

 

Så tog den nya vägen slut vid en vändplan. Kollade en massa märkliga saker, men det var inget intressant, bara nåt som används för att mata de Vilda grisarna. Fanns inget till hungriga hundar inte.

 

Skulle gå tillbaka, men jag har minsann kontakt av Ekorrgraden. Väldigt bra att jag valde den här vägen annars hade jag missat Ekorre.

 

Lyssna nu Basse, hör du hur Ekorre pratar med oss. Nu ska man pip och gny lite du förstår det brukar Ekorre lyssna på. Har vi tur kommer den att förstå att vi är två väldigt trevliga hundar som är så ensamma så du kanske den vill umgås. Basse lyssnade faktiskt på mej men sen tappade han intresset.

 

Ja, ja vi kommer. Ekorre var tyvärr asocial och försvann. Fattar inte, tyckte att jag hade ett mycket bra samtal med den.

 

Kom till vägkorsningen och nu skulle vi gå en bit åt det håll vi gick vid vårt första besök här. Bra för det finns nämligen en massa mer att utforska där.

 

Såg ut precis som sist

Hälge hade varit på besök vid saltstenen och det ansåg Basse vara väldigt spännande, men den där Hälge var inte där nu.

 

Förra gången så pratade matte om flera trevliga stigar här. Jag tänkte prova en av dom men fick inte. Enligt matte så leder de till sjön och eftersom isen lever är sjön förbjuden. Vadå, Isbrytar Basse hade säkert fixat det.

 

Lekte i stället en stund. Måste koppla av också och leken skrämma Basse är skoj. Ni ser väl hur livrädd han ser ut?

 

Basse jobbade ännu mer som isbrytare, han är effektiv och fick fram gott kallt vatten så jag kunde dricka.

 

Men så började Basse spåra, hit och dit och väldigt upptagen. Enligt matte ska det inte såras okända saker.

 

Men det finns knep. Jag smaskade ost, mycket gott.

 

Sekunden senare, det ljudet kan inte Basse motstå så han avbröt allt och kom.

 

Basse blev fånge i samband med ostsmaskandet och strax efter drabbade det även mej. Vi var ganska nära bilen och en större väg. Dags att åka hem igen, men vi var nöjda med skogsrundan. Hörde att nästa gång i de här trakerna så ska vi prova en annan oprövad väg som matte har koll på.

Somnade när vi kom hem.

Hörde en massa märkliga ord från matte för kameran var på så uselt humör att den knappt vill lämna i från sej bilderna. Sen dog den totalt, men efter diverse hot, grejande av olika slag och mer hot så har den vaknat. Får se hur länge det varar.

Gick på eftermiddagsrunda, hade tur och träffade en del människor vi känner. Mycket trevligt eftersom vi alldels för sällan träffar några.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards