wilmablogghund

Alla inlägg den 26 mars 2021

Av Wilma Border collie - 26 mars 2021 18:04

I går kväll när Basse åkte hem så hörde jag att han skulle vara hundnappad av sin husse idag. Inte bra i min värld men jag skulle ha sällskap av Jenna och så skulle det där bra hända också.

Vaknade i morse och matte berättade att Jenna var hundnappad av sin matte. Gick på en trist ensam morgonrunda, funderade på om det skulle sluta med att det där som inte inträffat på många hundliv också skulle bli inställt.

Hörde matte prata i telefonen men det var säkert tråk så jag lyssnade inte.

Sen skulle jag åka med min bil, tänk saker hade ändrat sej. Jag fick åka och hämta Basse, han satt ute och väntade och slängde sej in till mej när matte öpnnade dörren.

Åkte igen och fick en bil bakom oss, jo det där som inte hänt på många hundliv skulle nog faktiskt hända.

 

Perfekt äntligen skogsrunda med våra Hang arounds Moha och Troy. Vi har inte varit med dom i skogen på så många evigheter att vi inte ens minns när det hände senast.

 

Så på fria tassar och vi ska gå vägen som leder till min Sörmlandsledsetapp. Det är mycket att kolla på den nu efter vintern. Moha och Troy har aldrig gått den rundan vi skulle gå så det skulle bli mycket nytt för dom.

 

Basse drog in i skogen för där fanns det minsann nåt som han skulle ha.

 

Mycket värdefullt fynd, en del av ett huvud och lite hals och ryggrad. Hur ofta hittar man sånt här? Ytterst sällan så det var bra jobbat av Basse.

 

Ge hit! Det är mitt!! Alltså jag såg till att befria Basse från fyndet som jag tänkte njuta av.

 

Förbaskade skitmatte!! Vet inte vad hon gjorde, men helt plötsligt var vi fångar och Moha och Troymatte snodde fyndet och hängde upp det i ett träd. Dumheter, vi kunde ha struntat i skogsrundan och legat kvar där och gnagt hela dagen.

 

Äntligen fria igen! V har faktiskt massor med viktiga hundsaker att visa Moha och Troy. De måste självklart bli informerade ordentligt om den här skogen.

 

Vattentjuven härjar men ännu finns det en del vatten i dikena. Jag drack medan nån annan självklart skulle bada.

 

Viktigt stopp. Stället där de fyra socknarna möts och precis som det ska vara så blommade det ost hät.

 

Moha och Troy hittade också ostblommor och var väldigt nöjda med fyndet. Sånt här tillhör det väldigt viktiga hundkunskaperna.

 

Förra gången jag och Basse var här skulle vi inte alls åt det här hållet. Men i dag så fick vi gå här, bra för det fanns mycket viktiga hundsaker att kolla efter vintern.

 

Berättade om en massa saker som Moha och Troy behöver veta. Människor fattar aldrig vad som verkligen är viktigt så det känns bra at kunna informera våra kompisar.

 

Men så belv både Basse och Troy fångar. Vi närmade oss en av sjöarna och människorna pratade om att det kanske låg is på den. Nåt om att Basse och Troy inte förstår att den kan vara farlig.

 

Fanns ingen is och Basse påstod att badtemperaturen var alldeles perfekt. Visst vattnet var gott, men för kallt för bad enligt mej.

 

Troy han ägnade massor med tid åt att berätta att jag är den allra snyggaste tik han sett och hans allra största kärlek.

 

Gick vidare och kollade en massa viktigt. Matte var mest intresserad av markeringar och annat mänskligt krafs.

 

Detta är viktigt fyrbent etappledarjobb. Kolla så det är gott vatten i bäcken. Perfekt var det så törstiga vandrande hundar kan dricka utan problem.

 

Den här sekatören motionerades mycket. Enligt matte var det en massa sly och andra grenar som växte så de skulle hindra vandrande människor. Sånt berör aldrig oss hundar, men människor är känsliga. Vi fick vänta i flera dagar innan matte var nöjd.

 

 Men långsamma tvåbeningar! Kan ni vara vänliga och ta er fram lite snabbare? Vi har faktiskt massor att göra och kan inte vänta på er i flera dagar. Borde finnas kurs för människor så de lär sej bli snabbare.

 

SUCK!! Vilka påhitt, vad då ta en fin gruppbild på oss? Vi har viktigare saker för oss.

 

Kunde fortsätta och kom till det hemtrevliga Helvetets port. Jag har mycket märkliga saker på min etapp.

 

Moha och Troymatte studerade det där Helvetets port och matte berättade om att det fått sitt namn när rövare låg på lur på bergssidorna, Har aldrg sett rövare där fast jag letat många gånger.

 

Jaha slut på friheten för nu närmar vi oss vägen och bilarna. Men det blev flera mycket bra timmar i skogen.

När vi kom hem så käkade vi lite och sov gott länge.

Gick på en trist eftermiddagsrunda.

För en liten stund sen blev Basse hämtad. Bassehusse han bjöd oss på alldeles utsökta revben. Precis vad vi behövde.

I morgon då är det lördag, äntligen. Var många månader sen sist så mycket mingel och lek lär det bli.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards