wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 7 april 2020

Fullt upp idag också

Av Wilma Border collie - 7 april 2020 17:58

Vanliga rutinerna med att hämta Basse och morgonlek innan vi åkte hem till mej.

Hörde taalas om att matte hade en plan. Vi skulle göra saker på min Sörmlandsledsetapp och gå på ställen där inte Basse har varit med. Lät väldigt bra, men när vi skulle iväg så ösregnade det, alltså andra planer.

 

Regnar fortfarande och vi är på väg in i skogen. Jag och Basse hade ett djupt samtal om hur vi skulle undvika att bli utsläpade ur bilen och tvingas vara ute i det skadliga regnet.

 

I balnd är turen med oss. Vi är framme och som genom ett under så hade det slutat regna. Är där min Sörmlandsledsetapp börjar och det skulle göras saker där.

 

Kolla skärmskyddet är viktigt. Inga andra hundar som hade besökt det, kollade noga men inga spår av nån.

 

Bordet är lika bra som alltid, perfekt att spana från och dessutom så ger det godis.

 

Påminde matte om att hon skulle kolla skärmskyddet och gästboken. Det är hennes jobb, vi har viktigare saker att pyssla med. Allt var precis som det ska var även där.

 

Lärde Basse hur man kollar människornas dass. Jag är expert på det, men eftersom det är två är 

det bra med lite avlastning och Jenna har lite svårt att hoppa upp. 

Han kommer att klara detta med glans.

 

Kolla alla vattensamlingar är mycket viktigt enligt Basse. Eftersom jag fortfarande är yveksam till om det verkligen är badsäsong så är det bra att han kollar. Måste vara perfekt för vandranade hundar.

 

Jaha, igår var det sågen, idag hade sekatören kommit fram. Innebär att matte fastnar på en del ställen och klipper grenar i flera dagar. Då är det skönt med sällskap så vi kan göra andra viktiga saker.

 

Vi hade tassarna fulla med massor med viktiga hundsaker medan matte motionerade sektatören- Jag spanade Ekorre på olika ställen och Basse provade den lilla ån typ hundra gånger och kollade efter intressanta spår.

 

Det händer att träd väljer att falla åt rätt håll. Den här jättegranen hade den goda smaken att trilla in i skogen istället för över stigen.

 

Men ska vi vara tvungna att komma och hämta dej?? Nu har du klippt en massa grenar alldeles för länge och vi ska hinna med mer viktigt.

 

Hon behagade upphöra med klippandet och följde med oss. Det händer att hon begriper att hon ska lyssna på oss som vet bäst.

 

Så var det Basse och bron över den lilla ån. Han har tyckt att den är superläskig, idag var han fortfarande tveksam men med lite lockade från mattes sida så gick han över.

 

Jag gick faktiskt också över bron (aldrig varit rädd för den) så det är självklart att vi ska dela på osten. Basse skulle få som belöning för väl utförd vandring.

 

Fast allra bästa belöningen var nog att kunna bada i sjön. Jag drack bara vatten, kallt och gott men bad får faktiskt vänta.

 

Där uppe har jag träffat Ekorre undrar om ?? Nä det var ingen hemma, tycker att de borde finnas i sina träd när jag passerar.

 

Jodå ännu lever Rökpipsvamparna men de börjar vara gamla och trötta nu. Fick självklart en massa beröm och godis.

 

Bravo Basse! Det kommer att bli svamphund av honom för han såg vad jag gjorde och gjorde samma sak. Sånt ger ost.

 

Hälsade självklart på han som vakar över skogen när inte jag är där.

Gick vidare, Basse provade en bäck och jag kollade viktiga saker.

 


Fast Basse hamnade i tillfällig fångenskap en stund. Längre bort så brakade det inne i skogen och Basse ansåg att han skulle dit. Matte hade andra åsikter, han skulle inte alls bry sej om de vilda djuren.

 

Nu börjar det bli riktigt grönt vid ån. Häggen har fått riktiga blad nu och vi hittade till och med en del gott gräs att käka.

 

Fria tassar igen och då gäller det att passa på och springa en massa i kärret också. Ingen vatten får vara outforskat.

 

Passerade skärmskyddet och där hade vi en mycket trevlig och lång dragkamp om en pinne. Fler dragkamper till alla hundar. Fast det slutade som vanligt med oavgjort eftersom pinnen gick sönder.

 

Nästan vid bilen och vi kollade av omgivningarna en sista gång. Var överens om att vi hade haft en bra runda. Den vi missade idag kanske kan bli senare i veckan.

Käkade och somnade gott hemma.

Tråkrunda på eftermiddagen ingen vi känner ute och inga okända som ville träffa två mycket ensamma hundar.

I morgon blir det bra för då är vi hela flocken! Inget jobb då inte utan vi ska leka och leka ännu mer. Bäst att passa på när vi äntligen träffas igen.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards