wilmablogghund

Alla inlägg den 16 april 2020

Av Wilma Border collie - 16 april 2020 17:56

Äntligen dags för hela flocken igen och dessutom skulle vi göra nåt idag som Basse och Jenna inte gjort.

Efter mina vanliga morgonrutiner så hämtade vi Jenna och sen åkte vi. Hamnade på vägar där vi inte varit, ja frånsett matte som visst varit i de trakterna på yngre stenåldern eller nåt sånt.

Jenna spanade och meddelade att vi var förföljda av en annan bil.

 

Så äntligen är vi utsläppta och bilen som förföjlde oss visade sej vara Ann Maries bil. Vi upplyste om att vi var väldigt hungriga och svälte. Bra hon förstod och såg till att vi fick godis så vi skulle överleva en stund.

 

Så nu ska vi gå till nåt ställe där det ska finnas nåt som människorna vill ha.

 

Spännande med nya platser finns alltid en massa att undersöka. Perfekt detta att vara flera så vi kan diskutera alla dofter. Människor är ju värdelösa på sånt.

 

Vissa måste ha dragkamp om pinnar fast de fortfarande är fångar. Vem vet om vi ens skulle få nån frihet. Fast matte påstod att det skulle vi visst få om en liten stund.

 

Jenna var bara tvungen att prova de leriga vattenpölar som fanns. Lerinpackningar är ju bra för pälsen, det vet alla hundar.

 

Vi lyckades med att bli hundnappade av Ann Marie också. Jenna var den som protesterade mest mot hundnappningen. Den var faktiskt kortvarig så ingen större fara.

 

Så där äntligen på fria tassar. Nu ska vi leka och undersöka alla viktiga hundsaker så kan människorna pyssla med sitt.

 

Detta är livet, en massa spring, lek och massor att kolla på och undersöka.

 

Matte och Ann Marie var mer intresserade av detta. Alla de där gröna bladen heter Ramslök och är man människa är det en delikatess. Jag var med och plockade såna för två år sedan när jag var i det där Hallnad och hälsade på Terra.

 

Pågick ett försök att lura Terras människor att vi var i Hallnad. Denna bild och nån mer skickades till dom med nåt meddelande om att vi var i Halland. Terra har smarta människor för de gick inte på det.

 

Detta är mycket roligare. Springa massor och snabbt. Jag jagar Jenna och Basse, men de har redan hunnit försvinna ur bild.

 

Människorna bara plockade och plockade. Tur att vi var hela flocken så vi kunde roa oss.

 

Dragkamper är viktigt, många och långa ska de vara. Jenna och Basse skulle säkert kunna pyssla med detta på heltid om de fick.

 

Passerade människor i närheten flera gånger, märkligt vi är vana vi de folktomma skogarna vi. Men fördelen var att vi blev avledda med ost när det hände. Nåt om att alla vill inte träffa tre sällskapssjuka hundar.

 

De där två vattenintresserade hittade vad de ansåg vara perfekt. En massa vatten med ljuvlig lerdoft. Jag provade jag också, men doppade bara tassarna och drack lite, lervatten är gott.

 

Jenna skapade en ny hundparfym först en massa vändor i vatten som doftar dy sen rulla ordentligt i i Ramslöken som doftar vitlök. Hon var extremt nöjd med sin nya doft.

 

Insåg att jag behövde en liten paus. Höll på att somna där i vitlöksdoften, hade lekt massor och kollat mängder med nytt sånt tar på krafterna.

 

Äh, på det igen. Lika bra att leka mer för människorna pratade om dags att gå till bilarna. Korkat, vi hade skoj och hade kunnat vara kvar hela dagen.

 

Nähä, fångar igen för det var slut på det roliga.

 

Passade på att dricka i de leriga pölarna för hemma finns det inget vatten. Hamnade i bilen och vi sov gott alla tre när vi åkte hem. Tog på krafterna med allt nytt och en massa skoj. Matte pratade om en märklig doft i bilen, dylukt blandad med vitlök. Vet vi inget om.

När det var dags för eftermiddagsrunda så hämtade vi Jenna. Tråkrunda, inte några vi känner ute.

Ska hämta Jenna om en stund för en kvällskiss också.

I morgon väntar ytterligare en bra dag, då ska vi träffa en hundkompis och leka ett tag.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards