wilmablogghund

Alla inlägg den 30 april 2020

Av Wilma Border collie - 30 april 2020 18:04

Började som vanligt med att hämta Basse och leka en del.

Så var vi hemma ett tag innan matte sa att vi skulle åka och göra nåt.

 

Jaha dags för Engelska skogen och huset igen. Åkte hela vägen upp för matte släpade på märkliga saker nu igen.

Misstänker att vi missar massor med viktigt efter vägen när vi inte går dit.

 

Allt ser ut att vara precis som det ska, bra.

 

Förra gånge vi var här så grävde matte ner Ramslök. Jo den mår alldeles utmärkt och tänker snart blomma. Med tur så överlever den och sprider sej.

 

Men vad sjutton har hon gjort? Vi såg att det grävdes ner ett par ointressanta plantor men detta?? Begagnat innehåll från mina marsvins bostad utspritt i hela pallkragen. Enligt matte ska detta vara bra gödning så det åkte ut sånt i ytterligare en pallkrage. Människor gör väldigt märkliga saker ganska ofta.

 

De där vattentunnorna matte fixade sist fungerar perfekt. Eftersom det regnade och snöade för ett par dagar sen så var de fulla med gott vatten nu. Nånting kan hon i alla fall göra rätt. Nu har vi att dricka, fast hon påstår att det är till vattning om det blir torrt.

 

Det där marsvinsavfallet är tydligen mycket snabbverkande gödsel för helt plötsligt så växte det en hund i en pallkrage. Går tydligen utmärkt att odla hundar som ser ut som Basse.

 

Diskuterade vad vi skulle hitta på för nåt och kom fram till ett bra beslut.

 

Dra till skogen. Basse har inte varit så mycket i skogen här så jag hade massor att visa honom. För övrigt har inte jag varit här sen sent i höstas, bara lite Ekorrspan som alltid blivit avbrutet.

 

Passade på att visa en massa viktiga hundsaker fast Vilda grisarna har försökt plöja sönder skogen.

 

Inte bara Vilda grisarna som roat sej. Bäver har jobbat hårt och gjort plockepinn av en massa björkar.

 

Kollade Bäversjön, ingen badsäsong ännu men gott vatten. Bäver springer så mycket där att det blivit en ordentlig stig.

 

Basse funderade på om han skulle bada, men det hala berget gjorde att han avstod just då. Eller så har han förstått att det inte är badsäsong ännu.

 

Provade båten, precis lika bra som sist. För den gav godis.

 

Kollade flotten som låg där den ska vara. Berättade för Basse om att jag minsann har varit ute och åkt med den på Bäversjön. Han har inte åkt flotte.

 

Basse föröskte spana Bäver alldeles utan framgång. Tydligen så luktade det mycket av dom här för han var väldigt upptagen med spår. Bäver tillhör ju de asociala varelserna så det är inte lätt att träffa nån.

 

Lämnade sjön och skulle gå tillbaka. Hade en massa mer att kolla och visa Basse.

 

Så blev stackars oskyldiga Basse fånge. Matte hade råkat se var Grävlings toalett finns och den skulle inte Basse rulla sej i. Hörde nåt om att både han och Jenna kommer att få passera där som fångar. Tur att jag inte ägnar mej åt den hobbyn.

 

Orningen återställd så vi spanade av en massa i skogen. Tyvärr tomt på Ekorrar idag och inte rörde det sej nåt annat intressant heller.

 

Tillbaka vid huset och jag försökte få matte att begripa att vi hade en viktig sak ett göra. Hon skulle omgående upphöra med sitt grejande.

 

Det händer även om det är sällsynt att hon lyssnar. För det blommade faktiskt ost på veden, det är väldigt viktigt och får absolut inte missas. Tänk om Räv, Grävling eller nån annan hund passerar och hittar ostblommorna?

 

Ungefär då blev jag påkommen. Har alldeles missat att det är dags att byta ut den gamla vinterpälsen till en modernare sommarvariant. Alltså påbörjade jag utbytet och matte kastade begagnad päls överllat. Fåglarna blir säkert glad och en eller annan Vild gris blir förhoppningsvis skrämd av den.

 

Dags att gå till bilen igen för vi hade varit borta länge enligt matte.

 

Bredvid den så växer det Stenmurklor, var bara yttepytte valpar första gången jag hittade dom men nu börjar de bli stora.

 

Säker på att vi ska åka? Tänkte faktiskt visa Basse en del som han inte sett. Enligt matte var det alldeles säkert och det där jag planerade kan vi ta en annan dag.

Åkte hem käkade lite och somnade.

Basse han drömde och pratade och morrade så mycket i sömnen att jag vaknade. Funderade på vad sjutton han hade för sej. Men det var bara nån dröm tydligen.

Gick på eftermiddagsrunda och hade tur, Susannes affär var öppen så vi fick godis och umgänge. Träffade Chihuahua DeeDee också.

I morgon är det visst helg fats det bara är fredag men det blir säkert en bra fredag för det säjs att det kommer kompisar till Kloovsten så jag hoppas på en massa trevligt umgänge och lek.




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards