wilmablogghund

Alla inlägg den 20 april 2020

Av Wilma Border collie - 20 april 2020 18:01

Bra dag, fick hämta Basse i morse och börja med trevligt morgonbus.

Var hemma hos mej ett tag innan vi skulle hämta Jenna och åka och göra nåt.

 

Hm detta är Engelska skogen och matte kör bil. Dett är ytterst sällan som hon öppnar och kör bil där, brukar inträffa nån gång per år när mina engelska vänner är där. Tänkte att de kanske hade kommit.

 

Nähä, det hade de inte gjort. Bara matte som släpade på en massa märkliga saker som skulle till huset.

 

Jenna och Basse hade som vanligt inte fått springa och leka tillsammans på många månader. Att de lekte i går det var glömt, ibalnd tror jag att de är mer förvirrade än matte.

 

Hoppsan den där gubben som skrämmer Vilda grisarna hade svimmat alternativt dött sen sist. Troligen så tålde han inte nån av alla stormar.

 

Så han återupplivades genom lite hjärt lungräddning så nu lever han och kan fortsätta skrämma Vilda grisar.

 

Vi hade fullt upp med att kolla så allt var som det ska. Inga otrevliga besökare hade varit där allt var i sin ordning.

 

Tänkte att jag skulle kunna smita iväg till ett av mina bra spanträd. Gick inget bra för matte sa åt Jenna och Basse att hämta mej.

 

Äsch! Två vallhundar har lyckats valla tilbaka den tredje vallhunden. Jag förklarade att jag var tämligen missnöjd med att de lyssnade på matte.

 

Övervakade när matte planterade nåt. Tror faktiskt inte att hon klarar det utan att jag har godkänt det. Verkade otroligt nog som om hon lyckades.

 

Där nere är de där två skvallerbyttorna och gör lerinpackningar. Men snart kommer dom och då...........jag har planer på den mycket roliga leken.

 

Dom kom och då är det bara att upp snabbt som bara den och anfalla dom. Mycket skoj lek detta.

 

Men dessa ungdomar, är det ingen uthållighet på er? Båda två har svimmat eller nåt.

 

Aj!!!! Fasiken jag skulle ha varit mer uppmärksam för de hade inte alls svimmat utan nu blev jag anfallen. Fast leken är rolig.

 

Matte fortsatte att greja med konstiga saker. Vi lekte och lekte ännu mera.

 

Fanns en del gammal begagnad päls kvar från mej och Terra. Den satte matte i buskar för fåglarna vill nog gärna ha den till sina bon. Och skulle nån Vild gris passera lär den vända när den känner doften av pälsen.

 

Varmt blev det så matte satt å trappan, tittade på skogen och lyssnade på tystnaden. Enligt henne är livet helt okej när det är så här, långt bort i den folktomma skogen.

 

Vi fortsatte att greja med viktiga hundsaker som leka och en del annat.

 

Vissa försvann för att göra nya lerinpackningar, sen återkom de för att torka sej ordentligt i gräset. Jenna har normalt en vit mage men den var vackert lerfärgad istället. Tur att matte är av åsikten att skitiga hundar är lyckliga hundar som har haft skoj.

 

Helt plötsligt så hade det sagit ut ostblommor på veden. Verkligen på tiden för vi hade kollat ganska många gånger utan resultat. Rensade bort allt.

 

Hade en dragkamp med Basse och Jenna var domare. Nu var det nåt som matte tagit bort i en rabatt och som var av usel kvalitet, vore tacksam hon hon kunde rensa bort hållbarare saker. Men jag vann längsta delen.

 

Detta kallas dålig förlorare, Basse tog domaren Jenna till hjälp och drämde mej i backen. Hade planerat att springa ett ärevarv med min vinst jag.

 

Om jag också gjort lerinpackningar. nä absolut inte. Råkade bara bli så här när jag skulle dricka vatten i det leriga diket.

  

Sista dragkampen för enligt matte var det dags att åka hem. Om hon använt hjärnan så kunde hon ha tagit med fika och vi kunde ha varit kvar ännu längre men så långt tänkte hon inte när vi skulle iväg.

Åkte hem och insåg att vi var ganska trötta så vi somnade gott.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, som vanligt inga vi känner ute.

I morgon är vi hela flocken igen och då har vi ett annat uppdrag att fixa med säjer matte.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards