wilmablogghund

Alla inlägg under april 2020

Av Wilma Border collie - 30 april 2020 18:04

Började som vanligt med att hämta Basse och leka en del.

Så var vi hemma ett tag innan matte sa att vi skulle åka och göra nåt.

 

Jaha dags för Engelska skogen och huset igen. Åkte hela vägen upp för matte släpade på märkliga saker nu igen.

Misstänker att vi missar massor med viktigt efter vägen när vi inte går dit.

 

Allt ser ut att vara precis som det ska, bra.

 

Förra gånge vi var här så grävde matte ner Ramslök. Jo den mår alldeles utmärkt och tänker snart blomma. Med tur så överlever den och sprider sej.

 

Men vad sjutton har hon gjort? Vi såg att det grävdes ner ett par ointressanta plantor men detta?? Begagnat innehåll från mina marsvins bostad utspritt i hela pallkragen. Enligt matte ska detta vara bra gödning så det åkte ut sånt i ytterligare en pallkrage. Människor gör väldigt märkliga saker ganska ofta.

 

De där vattentunnorna matte fixade sist fungerar perfekt. Eftersom det regnade och snöade för ett par dagar sen så var de fulla med gott vatten nu. Nånting kan hon i alla fall göra rätt. Nu har vi att dricka, fast hon påstår att det är till vattning om det blir torrt.

 

Det där marsvinsavfallet är tydligen mycket snabbverkande gödsel för helt plötsligt så växte det en hund i en pallkrage. Går tydligen utmärkt att odla hundar som ser ut som Basse.

 

Diskuterade vad vi skulle hitta på för nåt och kom fram till ett bra beslut.

 

Dra till skogen. Basse har inte varit så mycket i skogen här så jag hade massor att visa honom. För övrigt har inte jag varit här sen sent i höstas, bara lite Ekorrspan som alltid blivit avbrutet.

 

Passade på att visa en massa viktiga hundsaker fast Vilda grisarna har försökt plöja sönder skogen.

 

Inte bara Vilda grisarna som roat sej. Bäver har jobbat hårt och gjort plockepinn av en massa björkar.

 

Kollade Bäversjön, ingen badsäsong ännu men gott vatten. Bäver springer så mycket där att det blivit en ordentlig stig.

 

Basse funderade på om han skulle bada, men det hala berget gjorde att han avstod just då. Eller så har han förstått att det inte är badsäsong ännu.

 

Provade båten, precis lika bra som sist. För den gav godis.

 

Kollade flotten som låg där den ska vara. Berättade för Basse om att jag minsann har varit ute och åkt med den på Bäversjön. Han har inte åkt flotte.

 

Basse föröskte spana Bäver alldeles utan framgång. Tydligen så luktade det mycket av dom här för han var väldigt upptagen med spår. Bäver tillhör ju de asociala varelserna så det är inte lätt att träffa nån.

 

Lämnade sjön och skulle gå tillbaka. Hade en massa mer att kolla och visa Basse.

 

Så blev stackars oskyldiga Basse fånge. Matte hade råkat se var Grävlings toalett finns och den skulle inte Basse rulla sej i. Hörde nåt om att både han och Jenna kommer att få passera där som fångar. Tur att jag inte ägnar mej åt den hobbyn.

 

Orningen återställd så vi spanade av en massa i skogen. Tyvärr tomt på Ekorrar idag och inte rörde det sej nåt annat intressant heller.

 

Tillbaka vid huset och jag försökte få matte att begripa att vi hade en viktig sak ett göra. Hon skulle omgående upphöra med sitt grejande.

 

Det händer även om det är sällsynt att hon lyssnar. För det blommade faktiskt ost på veden, det är väldigt viktigt och får absolut inte missas. Tänk om Räv, Grävling eller nån annan hund passerar och hittar ostblommorna?

 

Ungefär då blev jag påkommen. Har alldeles missat att det är dags att byta ut den gamla vinterpälsen till en modernare sommarvariant. Alltså påbörjade jag utbytet och matte kastade begagnad päls överllat. Fåglarna blir säkert glad och en eller annan Vild gris blir förhoppningsvis skrämd av den.

 

Dags att gå till bilen igen för vi hade varit borta länge enligt matte.

 

Bredvid den så växer det Stenmurklor, var bara yttepytte valpar första gången jag hittade dom men nu börjar de bli stora.

 

Säker på att vi ska åka? Tänkte faktiskt visa Basse en del som han inte sett. Enligt matte var det alldeles säkert och det där jag planerade kan vi ta en annan dag.

Åkte hem käkade lite och somnade.

Basse han drömde och pratade och morrade så mycket i sömnen att jag vaknade. Funderade på vad sjutton han hade för sej. Men det var bara nån dröm tydligen.

Gick på eftermiddagsrunda och hade tur, Susannes affär var öppen så vi fick godis och umgänge. Träffade Chihuahua DeeDee också.

I morgon är det visst helg fats det bara är fredag men det blir säkert en bra fredag för det säjs att det kommer kompisar till Kloovsten så jag hoppas på en massa trevligt umgänge och lek.




Av Wilma Border collie - 29 april 2020 17:50

Perfekt dag detta. Inledde som vanligt med att hämta Basse och en massa skoj morgonbus.

Var hemma ett tag så hörde vi att det var dags för längre runda och inte nog med det vi skulle vara FULL FLOCK alltså äntligen få hämta Jenna!!

 

Vi hamnade hemma hos Basse för matte begrep att vi ville leka efterosm vi inte sets på flera veckor. Hon utan tidsuppfattning påstår att det är två dagar, men hon har som vanligt alldeles fel.

 

Kollade om det hänt nåt spännade sen i morse, hade det inte.

 

Springa och leka tillsammans hela flocken det är grejer det. Måste ta igen allt som vi förlorat under skilsmässan.

 

Snart mycket snart så kommer dom och då............. Jenna och Basse var på Basses speciella dyinpackningsplats och skötte pälsarna.

 

Ha! Det gick att lura dom igen!! När de närmade sej så flög jag upp och anföll. Superskoj lek detta.

 

Sen sprang vi massor, flockspring det är grejer det.

 

Bra Jenna! Hon är en smart hund och gjorde som jag la sej och passade på Basse som dybadat igen. Sen flög hon snabbt upp när han var nära.

 

Här var det ytterst nära att jag åkte i sjön. Basse gjorde sitt bästa för att knuffa i mej men lyckades inte.

 

Försökte förklara att vattnet här stinker, men det luktar utsökt enligt både Basse och Jenna. Fast just då badade bara Basse.

 

Lekte mer, ingen vet när vi får chansen igen så det är bäst att passa på.

 

Sen drog vi, hade inte tid att vänta på den långsamma människan. Fanns viktiga saker att göra.

 

När matte behagade komma efter några dagar så låg jag på bryggan och spanade på de andra två.

 

Basse lekte Kungen av den öde ön och Jenna badade.

 

Provade jag också, men det räcker med att blöta tassarna och dricka. Vattnet behöver bli varmare innan jag funderar på mer bad.

 

Lekte ännu mer, vi kan aldrig leka för mycket och roligt har vi hela tiden.

 

Basse ansåg att det var dags för en omgång av Hunden på täppan och bara väntade på att jag eller Jenna skulle utmana honom.

 

Jenna antog utmaningen och Basse fick springa fort och mycket för att komma undan.

 

Bäst att ge Jenna en och annan hjälpande tass så jag hängde på jag också. Basse hade det inte lätt jagad av oss båda.

 

Vissa blev varma av jakten och behövde bada igen. Basse försökte övertala Jenna att hänga med till öde ön, men det ville hon inte.

 

Mer lek och Basse skriker inte på hjälp fast det ser ut som det. Vi hade baar så där väldigt skoj som bara vi kan ha.

 

När jag hämtar Basse på morgonen så ser jag ofta Harar där. Trevliga djur för de lämnar en massa alldeles utsökta pluttar. Vi städade noga bort alla, mycket gott och mättade lite i vår utsvultna tillvaro.


  Så var det dags för dragkamp igen. Jenna är den enda hund jag känner som kan skälla fast hon har nåt i munnen. Jag kollade på lite avstånd. Men så glömde vi alldeles allt om pinne och eventuell domare vilket syns i slutet av den korta filmsnutten.

 

Bakom grenen är Svan, det var honom vi fått syn på. Himla oartig typ som svor åt oss fast han får simma i våran sjö.

 

Basse han vakatade sin sjö med pinne i munnen. Antar at han tänkte ha den att försvara sej med. Men Svan bara simmade vidare medan han väste en massa fula ord mot oss. Vadå, tre trevliga hundar som bara vill umgås??

 

Jenna bättrade på sin dydoft genom att rulla i högar som Svan eller möjligen Gås hade lämnat. Har hört rykten om att hennes matte tvingade henne till dusch senare idag. Vadå, pälsvård på hög nivå.

Lämnade sjön och fortsatte att leka på våran bra lekplats.

 

Ytterst korkad fråga så klart vi vill leka med bollarna. Se till att kasta dom omgående!!

 

Massor med skoj hade vi med. Bytte med varandra och hade väldigt skoj. Men sen påstod matte att vi verkade trötta alla tre och vi hade lekt väldigt länge så det var dags att åka hem igen.

Lämnade Jenna, hörde att nu tar det massor med månader eller om det var år innan vi ses igen. Korkat.

Jag och Basse somnade väldigt gott efter lite lunch.

På eftermiddagsrundan lyckades vi träffa Chihuahua DeeDee, mycket trevligt för det var ett tag sen sist.

I morgon har vi visst nåt uppdrag att fixa med säjer matte.


Av Wilma Border collie - 28 april 2020 17:56

I morse kunde matte en massa konstiga ord igen, tänker inte upprepa dom.

 

Så här såg min bil ut. Fast sen hörde jag att all nederbörd är bra nederbörd, även om snö är synnerligen onödigt just nu.

 

Så har hamnat hos Basse och nu planerar vi för vår morgonlek. Märkligt nog var det ingen snö hos honom.

 

Men vad sjutton!! Basse har kastat mej i backen, borde vara tvärtom!!

 

Men jag var snabbt uppe och förklarade att kasta mej i backen gör man inte. Den är min rättighet att slänga Basse i backen inte tvärtom. Fast vi fortsatte att ha en massa skoj ett tag till. Så tröttnade vi på regn och snö och åkte hem till mej.

Skulle på nån längre runda, matte hade haft en plan men den blev inställd på grund av vädret.

 

Efter en massa funderande så bestämde matte att vi kunde ta en runda här. Jag har inte varit här på länge och Basse har aldrig varit med här.

 

Kollade en liten brygga mycket noga, alla bryggor måste inspekteras ordentligt.

 

Fast Basse var mest intresserad av sjön. Så klart han funderade på var det skulle gå bäst att bada.

 

Jag bad honom följa med åt det här hållet istället, ibland kan det finnas en massa spännade här.

 

Fick med honom och vi hade massor att undersöka. Basse lyssnade noga på allt jag berättade.

 

Matte var mer intresserad av att smultronplantorna snart börjar blomma. Jo det är väl okej för smultron är gott hundgodis. Men de får vi visst vänta på ett tag.

 

Blåste massor och Basse bestämde sej för att vågor nog är farligt. Det händer fortfarande att han ser spöken och tror att saker är farliga. Jag som berättat att det går alldeles utmärkt att bada här när det är ovädershett på sommaren.

 

Titta han kan! Fast vågorna var fortfarande farliga så nåt bad blev det inte. Ja, ja den där knäppa åldern kommer att gå över.


 

Bestämde att vi skulle kolla en massa annat istället. Alltid trevligt att kunna visa alla bra hundställen.

 

Lekte mer och Basse trodde att han skulle lyckas slänga mej i backen igen. Men se det kunde han bara drömma om, jag höll mej upprätt hela tiden.

 

Hittade stockar att klättra på, bra stockar för de gav minsann godis.

 

Gick och kollade en del i en skogsbacke. Mycket spännade dofter fanns det som vi noga undersökte.

 

Delade på en tuva med alldeles utsökt gräs också. Blev kallade för kossor av matte. Hon som är vegetarian borde faktiskt prova sånt här gräs, det är supergott.

 

Ut ur skogsdungen så lekte vi mera, hade väldigt skoj.

 

Runt ett gammalt träd så växte det helt plötsligt en del godis. Vi fick jobba ganska hårt för att hitta allt.

 

Jag provade en bänk. Fast de här med smala pinnar är inte så bra, lite svårt att hålla balansen. Mne den gav i alla fall godis.

 

Hade trevliga dragkamper också. Sån är skoj och ännu roligare när jag vinner. Den här pinnen var bra för den håll och efter mycket kämpande så vann jag den.

 

Sen var det enligt matte dags att gå till bilen, hon påstod att det blåste runt djupfrysta huggormar. Jag drack vatten, för sånt finns inte hemma. Basse ansåg att det var dags att bada för här var inte de ,enligt honom, livsfarliga vågorna.

Åkte hem, var faktiskt skönt att komma in och slippa regn och blåst.

 

Mina marsvin fick en massa gräs, bara det att det finns en ny marsvinsras numer. PÅminner väldigt mycket om katt och är stora. Det är Idun som försökte leka marsvin och käka upp deras gräs. Jodå Kleptoman Leya gjorde självklart samma sak.

Jag och Basse käkade lite lunch och sov gott innan det var dags för eftermiddagsrunda. Som vanligt en trist sån.

I morgon blir det en bra dag för då är vi hela flocken och nåt skoj ska vi väl kunna hitta på.

Av Wilma Border collie - 27 april 2020 17:58

Började bra, för i morse fick jag åka och hämta Basse. Lekte en massa innan det var dags att åka hem till mej ett tag.

Skönt när det är ordning i tillvaron.

Skulle en sväng till skogen.

 

Så på plats och jag inledde med att käka en massa smaskigt gräs. Är så gott det här första som kommer.

 

Basse han hade tassarna fulla för han letade och letade efter Rådjurs tappade huvud. Helt framgångslöst för det har säkert Räv tagit hand om.

 

Om jag kladdar när jag äter ost? Nä absolut inte, måste vara matte som smetade det på min nos. Jag fick ost för att få Basse att komma.

 

Slutade med att jag fick hämta honom och förklara att Rådjurs tappade huvud kunde han glömma. Vi lekte en del i stället.

 

Gick in i skogen, kanske skulle vi hitta nåt spännande här. Basse misslyckades med att rulla i Grävlings toalett eftersom matte råkade se vad han planerade.

 

Snart kommer granarna att ha en massa såna där skott, vet att matte tänker plocka såna.

 

Kollade en massa mer viktiga hundsaker. Vi som använder våra nosar har alltid en massa att upptäcka och undersöka.

 

Sen hittade vi nåt. Hörde att matte pratade om att det kunde väl inte vara möjligt.

 

Detta är en gammal dunk. Den fyndade Sigge för många år sen och hade i den här skogen. I bland snodde Räv den och drog i väg med den till märkliga platser. Strax innan Sigge vandrade över regnbågsbron så gömde han den under en gran. Där låg den i ett par år som ett minne innan den spårlöst försvann. Men nu fanns den i skogen igen. Blev lite märkligt detta.

 

Basse kollade noga av den. Efter fyra år övergiven i skogen är den fortfarande i bra skick. Men den får ligga kvar där.

 

Insåg att matte nog behövde annat att tänka på så jag gick och kollade. Här brukar det växa Blek kantarell och de brukar komma tidigt. Matte idiotförklarade mej och påstod att skogen är knastertorr och det är alldeles för tidigt. 

Men jag var envis.

 

Fick henne faktiskt att inse att hon skulle kolla bland löven vid den här lilla stenen.

 

Ser ni de små vita prickarna, så klart jag hade rätt! Det är typ millimetersmå kantareller på gång.Jag fick självklart massor med beröm och matte kanske har lärt sej att lyssna på mej.

 

Enligt matte ett elände att försöka få till bild på dom. För Basse begrep absolut inte varför hon låg på mage i skogen och gjorde allt för att få upp henne. Det innebar en massa pussar, knuffande och lite hopp på hennes rygg.

Nu ska dessa bevakas och hälsas på ganska ofta.

Detta är rekordtidigt, i mitten på maj har det hänt att det vaknat men aldrig så här tidigt.

 

Som tack för att vi snällt väntade på henne medan hon krälade runt så hittade vi ett blommande ostträd. Städade det noga.

 

Kollade en massa mer viktiga hundsaker. Fast Basse var fortfarande sur för att han inte hittade Rådjurs borttappade huvud. Men kanske dyker det upp igen framöver.

 

Slutade med att Basse blev fånge. Vi hade mer att göra och han virrade bara runt. Gick till bilen för vi skulle åka och göra nåt.

 

Perfekt! Det är shoppingdags igen! Borde det faktiskt vara varje dag.

 

Frångår inte mina rutiner, lösgodiset måste provsmakas.

Såg att matte köpte en säck med käk, var tydligen väldigt bra pris på den. Men jag antar att den kommer att stå som nån inredningsdetalj för mat serveras ytterst sällan.

 

I Grisöronaffären finns det supergott vatten, nästan lika gott som lervatten i skogen. Bäst att dricka för det är inte säkert att det finns nåt hemma.

 

Det viktiga shoppinggodiset får inte missas och vi fick köpa en snuskpåse också. Snusk enligt matte, men torkad lunga är supergott bara hon som gnäller över att det stinker.

Åkte hem, åt lite och somnade.

Var på vanlig trist eftermiddagsrunda, lika ödslig som vanligt.

Om en stund ska jag hämta Jenna så hon får komma ut på en kvällsrunda. Trevligt med mer sällskap.



Av Wilma Border collie - 26 april 2020 17:56

Inledde dagen med ensam tråkrunda och sen den vanliga evighetslånga väntan på att få åka.

 

Hej Basse! Det var länge sen, för alla hundar vet att igår det var flera månader sen. Nu ska vi ha skoj i väntan på fler kompisar.

 

Lekte massor med ett par såna där kampleksaker. Ni ser väl att Basse gör sitt bästa för att komma över det som tilhör mej. Han misslyckades.

 

Matte höll på med tråk, alltså sånt här ta bilder på knoppar i Bigarråträdet. Fullkomligt ointressant om träden tänker blomma.

 

Så kom Bassehusse och hade idéer om att jag skulle posera för nån bild.

https://www.facebook.com/groups/168050027264079/ den här länken går till vår Facebookgrupp Hundar i Malmköping. Där finns resultatet en superfin 3D bild på mej. Behöver inte prata så mycket om att matte stod och viftade med osttuben för att få mej att titta å rätt håll.

 

Struntar i att vara fotomodell för nu kommer minsann Moha och Troy. Måste hälsa ordentligt på dom, vi har inte setts på många evigheter.

 

Nästan samtidigt kom lille Fido och Inez. Fido han har utsett Basse till sin idol och gillar att leka med honom.

 

Massa skoj kräver energi så Troy, Moha, Fido och Basse kollade om Bassehusse hade nåt gott. Det fanns och jag som var upptagen med nåt annat höll på att missa utdelningen.

 

Det kommer nån mer, bäst att kolla så vi kan hälsa välkommen ordentligt.

 

Trevligt Jenna kom i dag också, men hon snodde en leksak som jag nog borde ha haft. Försökte överlista henne men gav upp. Ja, ja vi kommer att få många chanser att kämpa om saker och när Jenna minst anar då kommer jag att slå till.

 

Moha var inte på lekhumör idag så hon minglade mest runt och kollade vad vi andra gjorde.

 

Basse, Troy och Fido hade nåt viktigt samtal oss hanhundar emellan. Tror vi tikar har viktigare saker att avhandla.

 

Ta fram godiset! Ser du inte att Gungun svälter?? Tänkte att om Gungun tiggde så skulle matte inte märka att jag också snodde åt mej välbehövlig energi.

 

Försökte med en räddningsinsats också. Moha och Troy skulle gå hem vilket vi ansåg vara fullkomligt onödigt. Tänkte att vi med förenade krafter skulle lyckas få deras matte på andra tankar. Tyvärr så misslyckades vi, måste prata ihop oss om hur vi ska hjälpa kompisar som mot sin vilja släpas hem.

 

Var Hunden på täppan lek mellan Basse, Tilly och Fido. Vet inte vem som vann, men Basse ser ut som om han svimmat så det var nog Tilly eller Fido.

Sen försvann alla och människorna pratade om att Basse kanske skulle hänga med mej idag. Men sen bestämde hans husse att han skulle vara hemma. Alltså blev jag ensam.

 

På väg hem så hamnade jag hos Astor, Asta, Sara och Mette för matte skulle lämna nåt. Trevligt att träffa dom igen, men jag var trött så jag orkade inte leka. Men det gick bra att umgås i alla fall.

 

Lilla Sara som bara är valp gjorde allt för att få leka med mej. Men jag tyckte att det var bättre att prata med deras ena husse. Det är som bekant aldrig nån som klappar mej.

Lyssnade på en massa mänskligt tråkprat fast jag hörde nåt som lät väldigt bra. Tydligen är det shopping på gång i min allra bästa affär inom snar framtid.

Åkte hem och sov medan matte gjorde tråk.

Trist ensam eftermiddagsrunda, men i morgon är det vanlig Bassedag igen och vi ska hitta på nåt.

Av Wilma Border collie - 25 april 2020 17:50

Så blev det äntligen lördag igen, de inträffar som bekant alldeles för sällan. Vanliga morgonrutinerna med ensam tråkrunda och vänta i några veckor hemma.

 

Så framme och Basse kom självklart och mötte mej. Mycket trevligt eftersom vi inte setts sen i går.

 

Så nu har jag hittat bollen också, tänker ha skoj med den så länge jag kan. Alltså tills Basse upptäcker det och börjar jaga mej.

 

Fast just då var Basse upptagen med det där som en gång var en kudde, men det var ganska länge sen.

 

Medan vi grejade med viktiga hundsaker så ställde Bassehusse fram ett bord till människorna. Såna måste provas för bord brukar vara givande.

 

Det var självklart ett mycket bra bord för det gav ost. Alltså har jag och Basse godkänt det.

 

På bordet finns nåt som de flesta skulle ta för gruskorn. Matte däremot såg att det är minsann millimetersmå svampar. Okänd art, men söta är de, bilden tagen med rejäl förstoring.

 

Hej Bamses husse. Vi  känner att det doftar gott från din ficka, har du nåt att bjuda två mycket utsvultna hundar på? Vi fick blodpudding, alldeles utsökt gott.

 

Så kom det fler trevliga kompisar Tilly, Ricky, Fred och Sigge bland annat.

 

Jenna kom också och lyckades sno bollen i ett obevakat ögonblick. Men hon ska inte tro att hon får behålla den inte.

 

Självklart så lyckades jag ta tillbaka den. La mej och vaktade den en stund.

 

Basse visade sin husse att han minsann slutfört min kurs i att bestiga bord och att sånt kräver godis. Tror Bamse funderade på att testa men så blev det inte av. Kanske ska ha kurs med honom nån kommande lördag.

 

Övergav bollen en stund och ägnade mej åt hundyoga istället. Kändes bra att mjuka upp kroppen på olika sätt.

 

Så efter yogan var jag som en ny hund så jag bestämde mej för att leka med Fred och Basse. Väldigt skoj att springa med dom.

 

Sigge han har minsann ett rejält gap så det är bäst att Basse passar sej. Fast de lekte bara.

 

Inez ska åka hem men nu gäller det att se till att få godis innan dess. Vi svälter allihopa, bara att hoppas att det räcker till alla. Det räckte så alla fick lite energi.

 

Fred var superduktig på att gå slalom mellan pinnarna. Basse hängde på men missade pinnarna. Såg hur han försökte komma över belöning fast han inget hade gjort.

 

Vet inte vad som hände för helt plötsligt var det bara jag, Jenna och Basse kvar. Jenna hittade nån liten skinnbit som var hennes viktigaste ägodel.

 

Jaha och där bet Basse huvudet av mej. Han har försökt i många månader och nu är jag en huvudlös hund.

 

Hade tur, det växte ut ett nytt huvud snabbt. Livet som huvudlös var lite besvärligt.

 

När Basse ska gå in till sej så hänger jag alltid på, brukar kunna ge nåt gott. Perfekt för idag var det alldeles utsökt korv.

 

Ännu bättre jag fick ett tuggben också. Tröst eftersom jag skulle hem till min eländiga ensamhet. Käkade upp det hemma i brist på sällskap.

Men i morgon är det dags för trevligt umgänge igen och det ser jag fram emot.



Av Wilma Border collie - 24 april 2020 18:05

Började mindre bra i morse. Gick till min bil för att jag skulle minsann åka och hämta Basse. Skulle jag inte alls enligt skitmatte, fick bara höra att Basse skulle komma sen. Alltså tråkrunda på morgonen.

Men sen kom faktiskt Basse så livet blev mycket bättre.

 

Hamnade vid sjön här hemma för enligt matte skulle vi träffa nån sen. Diskuterade vad vi skulle hitta på.

 

Perfekt matte trollade fram bollar till oss. Leka med såna är alltid skoj.

 

Fast Basse han trodde att han skulle ha båda och jagade mej för att försöka komma över den jag hade. Han hade ingen som helst framgång.

 

Äsch, jag behöver jobba mer på detta att kasta runt med bollen utan att den slår mej på nosen. Enligt matte beror det på att jag håller i snöret. Och?? Det är superbra att hålla i snöret för det blir bättre kast då.

 

Gick upp till parkeringen för det skulle komma nån som vi aldrig har träffat.

 

Träffade nån som heter Lotta som matte känt sen typ Dinousarierna fanns på jorden. Basse berättade att han är en mycket ensam hund som aldrig nånsin får mänskligt sällskap.

 

Jag berättade samma sak, fast Basse trodde att han hade nån slags ensamrätt på henne. Sen lyssnade vi på mänskligt tråkprat i flera månader. Vettigaste vi hörde var nånting om en gemensam skogsrunda och matte pratade om bra ställen som vi kan visa. Låter lovande bara att hoppas att de förvirrade människorna lyckas komma ihåg vad de bestämde.

När Lotta skulle åka funderade jag på att följa med, men så hörde jag att hon har minsann hundätande hästmonster så jag ångrade mej.

 

Skulle hitta på nåt mer enligt matte. Passerade där Moha och Troy bor men de var inte hemma.

 

Gick till hundbadet, brukar vara bra att leka här.

 

Basse han badade som vanligt massor, rena undret att han inte får köldskador.

 

Räcker med att doppa tassarna och dricka vatten, alldeles för aklt för mer. Men utanför bild så simmade Basse.

 

Lika bra att se till att han håller igång efter alla bad. Alltså lekte vi en massa skoj jaktlekar.

 

Bra Basse! Nu har han förstårr hur viktigt det är att inspektera bryggor. De var som vanligt i alldels utmärkt skick.

 

Just de här är skoj att springa fort på också. Det är flytbryggor så de både gungar och smäller när vi springer på dom. Bäst att passa på nu innan människornas badsäsong börjar.

 

Kollade av det där stället där människor byter om. Tänk det blommade ost där, städade bort allt, vet att den tiden snart är över.

 

Passade på att leka mera för matte pratade om att det var dags att gå hem igen. Dumheter det är aldrig dags för sånt.

Hem och käkade lunch och sov ett tag.

 

Eftermiddagsrunda,undrar om det kan hända nåt trevligt? Två ensamma och godissugna hundar.

 

Perfekt dörren till Susannes affär var öppen. Säkert endast av anledningen att vi skulle komma in och få godis och umgänge. Lyckades med båda delarna och matte hittade nåt som hon behövde också.

Gick en sväng men den var lika trist som alltid.

Så blev Basse hämtad av sin husse.

Men i morgon är det äntligen lördag. Ser framemot massor med lek och trevliga hunddiskussioner med en massa kompisar.


Av Wilma Border collie - 23 april 2020 17:58

I morse när jag skulle göra min morgontoalett så hände det äntligen. Jag fick åka och hämta Basse!!!!!!!!

 

Alltså denna långa skilsmässa, vi hade massor att prata om. Var minst två år sen vi sågs senast, att matte pratar om två dagar det är inget att bry sej om. Är välkänt att hon helt saknar tidsuppfattning.

 

Nu gäller det att leka och leka ännu mer. Vi har massor att ta igen, vi sprang och brottades och hade superskoj. Alltså precis som det alltid ska vara på morgonen.

Åkte hem till mej, brottades och diskuterade en massa viktiga saker.

 

Ännu bättre vi är minsann full flock! Så här som det helst alltid ska vara och vi ska nånting.

 

Vi hamnade hos Moha och Troy. Gratulerade Moha ordentligt för hon fyller 2 år idag och sånt får man inte glömma.

 

Ännu bättre människorna hade tydligen bestämt att vi skulle ha sällskap idag. Började vi hundbadet med en massa lek.

 

Basse och Jenna badade en massa, i deras värld är det alltid badsäsong.

 

Lekte ännu mer, bäst att passa på för vem vet när vi får chansen igen. Vi hade superroligt alla fem.

 

Basse och Jenna försökte ha kurs med Troy i hur man bäst badar. Han är en klok kille den där Troy för han var ganska misstänksam mot vattnet. Bättre att han provar när det blir varmare.

 

Fast sen kom det människor så vi belv fångar och skulle gå nån annanstans.

 

Människorna kom fram till att vi kunde gå till Basses hemma för där kan vi springa hur mycket som helst. Mycket bra val av dom.

 

Bråttom har vi för människor är opålitliga och de skulle kunna få för sej att ändra sej. Vi har massor med planer som vi tänker genomföra.

 

Basse han har stenkoll på allt bra så här har han precis visat en av sina bra badplatser. Blev mycket uppskattad fast jag badade bara tassarna och drack lite.

 

Lerinpackningar och dy är otroligt bra för att hålla våra pälsar i skick. Alltså visade Basse sitt bästa ställe för sånt. Vet inte varför människorna gnällde om stank, doftade underbart. Troy uppskattade verkligen dessa lektioner.

 

Ja, ja vi kommer men ni människor är så långsamma. Det finns massor med viktigt att fixa med, snabba på!

 

Basse simmade ut till den lilla ön. Vet inte om han tänkte leka Robinson eller nåt sånt.

 

Jenna hade planer på att hämta honom, men han avbröt sin vistelse på den öde ön alldeles på egen tass.

 

Detta är min absoluta favoritplats på bryggan. Här ligger jag perfekt och har koll på allt. Brukar ligga här när det är hundträffar och vi badar. 

 

Här är det nån Hunden på täppanlek på gång. Tror Basse tänkte lära Moha och Troy hur man bäst leker den och Jenna funderade på att vara domare.

 

Det blir nog en badare av Troy. Undrar vad Basse sagt till honom för helt plötsligt så tyckte han att det var toppen att stå i vattnet och spana.

 

Lekte ännu mer, perfekt detta att vara en hel flock. Vi hade skoj hela tiden med en massa lek och andra väldigt viktiga hundsaker. Blir perfekt nu när Moha och Troy ska bo mycket mer på campingen då kan vi ha skoj ofta.

 

Eftersom Moha fyller år så fick hon en massa extra ost. Fyller man ska man uppvaktas, det är en viktigt hundkunskap.

 

Äsch så har människorna bestämt att det är dags att gå hemåt igen. Vadå, vi hade alldeles nyss börjat ha skoj. Att de pratade om att vi haft roligt ett par timmar stämmer absolut inte. Vi vet att det bara var en kort stund.

Följde med Moha och Troy till campingen och sa hej då övertygade om att detta ska vi göra om.

Jag och Basse käkade lite lunch och sen somnade vi gott.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, sån där tråkig när vi inte träffade några vi känner. När Jenna lämnades hem så hörde vi att nu tar det evigheter innan vi är full flock igen. I alla fall dröjer det till nästa vecka och dit är det många år.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards