wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 15 maj 2018

Hett, hett, hett

Av Wilma Border collie - 15 maj 2018 18:20

Blev en bra kväll igår. Gick ut och träffade Sigrid och Mikko. Våra människor hade bestämt bra saker.

   

Vi fick gå till sjön och bada igen. Jag och Mikko var mycket i vattnet medan Sigrid surade på land.

   

Jaha här ligger frisbeen på botten. Hörde talas om att jag skulle plocka upp den, funderade en liten stund men sen löste jag det.

   

Hörru stanna!!!!!! Vem sa att du har ensamrätt på frisbeen? Både jag och Sigrid jagade Mikko.

   

Ha ha jag tog den!!! Hade mycket roligt en stund, var lite svalare så det gick att röra sej lite mer.

   

Sigrid var på nåt märkligt humör och tänkte inte alls bada. Men Sigridmatte bar minsann ut henne i vattnet. Ni ser väl att Sigrid inte alls uppskattar det.

   

Mycket sur Sigrid i vattnet. Jag frågade varför det helt plötsligt inte passade att bada men fick inget ordentligt svar.

Sen skulle vi gå hem igen, fast så här borde kvällsrundorna alltid vara.

Blev idag och ovädret är det ingen hejd på. Vidrigt hett redan tidigt i morse.

   

Min bil har använts och vi blev skjutsade till en annan sjö. Går bara att vara vid sjöar just nu så det är lätt att dricka och svalka av sej i vattnet. Här har jag varit ett par gånger men premiär för Mikko.

   

Det finns ett fik här som förr lär ha varit superbra. Men nu verkar det alldeles övergivet, tomt och ödsligt.

   

Självklart så kollade vi sjön. Perfekt vatten även i år. Både gott att dricka och behaglig temperatur.

   

Matte tittade på nån svamp. Jag kollade, kanske nån som jag ska lära mej. Jodå jag fick beröm och godis så det var tydligen en bra svamp. Sigrid höll sej också framme men det blev ingen bild på det.

   

En Klibbticka, ingen ätbar svamp men den har otroligt vackra droppar.

   

Badade mer. Skönt var det för i detta oväder går det inte att göra så mycket annat.

   

Vackert är det vid den där sjön också.

   

Trevligt ska vi få fika? Ja för det måste väl vara till oss, människorna behöver inget. Tydligen var det till människorna, men vi lyckades få lite vi också.

   

Sigrid var på sitt mindre trevliga humör i dag också. Inte alls konstigt eftersom hon mår skit av den här hemska hettan. Alltså försökte hon hela tiden starta bråk med Mikko. Jag la mej i och bröt flera gånger.

   

En mycket skitig och väldigt varm Sigrid. Som sagt det är för hett för allt just nu.

   

Tro inte att Sigrid tänkte bada idag heller. Nädå det var bättre att ligga och flåsa tyckte hon, men hon blev stoppad i vattnet av sin matte. Tror hon behövde kyla ner både kropp och känslor en stund.

   

Ja du Mikko, det är nåt där. När jag bara bott hos matte några dagar så var jag här på Bäverspaning. Såg aldrig Bäver, men matte lär ha sett den väldigt nära en gång.

   

Kanadagäss var det. De verkade som om de trodde att de ägde sjön och verkade inte gilla våran närvaro. Vadå, vi tittade bara å dom och funderade på vad det var för typer.

   

På väg tillbaka till bilen. Var tvungen att vila i skuggan under en bänk en stund. Åkte hem, trots AC och bara en mil så var det jobbigt att åka bil. För hett för det också.

Somnade när jag kom hem. Gick en kort smällhet eftermiddagsrunda, försökte undvika asfalt och hålla mej i skuggan. Hundlivet blir trist i skitvädret.

 
 
Ingen bild

Felix

15 maj 2018 21:47

Idag var det för varmt på altanen så matten och jag gick in, hela 37,9 plussisar, då går det inte att vara där trots svalkan från ån. Det skulle bli kallare till helgen så vi får väl hoppas att du också får lite av den varan.

Russelpussar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards