wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 30 mars 2021

Firat min födelsedag

Av Wilma Border collie - 30 mars 2021 17:49

I dag fyller jag 7 år.

Redan när jag vaknade i morse och innan matte fått det där livsviktiga kaffet så fick jag paket.


 

Jaha nu är det öppnat så nu ska jag kolla vad jag fått.

 

Mycket bra presenter, ett par smarriga tuggben och en leksak. Käkade genast upp det ena benet som frukost. Borde få sån frukost varje dag.

Matte drack det där kaffet och sen åkte jag och hämtade Basse. Vi sprang massor och hade väldigt skoj, födelsedagar ska firas ordentligt.

Skulle ha varit Flocken i dag, men så blev det inte. Förändringar sker så det blir ingen Flocken nu.

 

Så skjutsade till en av våra bra lekplatser, nu ska vi ha massor med skoj.

 

Sist vi var här så var det fångenskap i koppel eftersom opålitliga isen levde. Den är död så Basse ansåg att bada det var extremt viktigt. Vidhåller att det är för kallt.

 

Jag kollade en massa viktigt, typ vad som hade hänt sen sist. Hade rört sej en del olika djur här, Vilda grisar, Rådjur och sånt.

 

Basse han kan han. Här växer den där svampen som heter Trollhand. Så klart Basse kom ihåg det och gick och markerade.

 

Jo visst lever de fortfarande, i alla fall de få som går att se just nu.

 

Basse blev så nöjd över berömmet och godiset att han tänkte fortsätta leta. Bara det att matte totalvägrar att bada just nu. De finns säkert på buskarna ute i sjön men ut i iskallt vatten där går gränsen.

 

Sjön hade mycket gott vatten, passade på att dricka. Ingen vet om Vattentjuven stjäl sjön.

 

WOW!! En gammal stubbe där det växte köttbullar. Sånt tillhör verkligen inte vanligheterna. säkert bara för att jag fyller år.

 

Av köttbullar får man energi så vi sprang massor och lekte. Är alldeles perfekt att vara här. Bäst att passa på innan kossorna flyttar in för då kan vi inte vara här.

 

Vi är hundar med superkrafter, den här ska vi minsann ha pinnkamp med. Slet länge, men nåt var fle för vi lyckades aldrig släpa iväg den.

 

Gick in i en skogsdunge istället och spanade på en massa. Såg inget hörde bara en massa fåglar som förde ett väldigt liv.

 

Matte höll på med tråk, titta på årets första Vitsippor, fullkomligt ointressant enligt mej och Basse.

 

Märkligt helt plötsligt fanns det köttbullebitar bland alla gamla löv. Vi städade noga, finns inte minsta smula kvar.

 

Tyckte att jag hörde nåt, men det var tydligen inte så. För jag såg inget fast jag spanade länge.

 

Märkliga magiska stenen. Lika bra att hälsa på den och skaffa oss mer hundlig energi.

 

Så råkade vi vända svansarna till nån minut. För länge sen var vi här med Labrador Alice matte och då var det fika här. Har inte funnits nåt sen dess. Men idag låg det två torkade kaninöron på stenen.

 

Vet ni hur alldeles utsökt gott det är med ett sånt öra så här ute i naturen. Var säkert födelsedagspresent från den där stenen. Både jag och Basse njöt av dom.

 

Jo öronen är slut, vi har lekt mer. Om vi sitter och står här och ser fina ut kan vi få nåt? Fick bara varsin tråkgodis.

Kollade runt mer efter viktiga händelser.

  

Har lekt mera och nu har vi ett viktigt samtal om vad vi ska hitta på nu. Nåt ska vi göra.

 

Kollade runt vid ett gammalt dött träd. Lönande för det fanns några få köttbullebitar där. Tänk om vi missat dom, hade varit katastrof.

 

Va? Åka hem? Vadå varit här i ett par timmar. Nä det vet vi inget om. Tänk om det finns mer köttbullar och kaninöron? Enligt matte så var det med största säkerhet alldeles slut på födelsedagspartyt..

Gick till bilen, åkte hem. Fick ingen lunch för vi hade visst ätit så det räckte ute i skogen.

Sov ett tag.

Matte skrev på Facebook att jag fyller och det vällde in gratulationer till mej. Känner mej väldigt hedrad.

Gick ut på eftermiddagsrunda, kollade men Malmköping flaggade inte för mej. Det händer visst bara på min hemflyttningsdag.

Jag är väldigt nöjd med födelsedagan, bara synd att den bara inträffar en gång per år. Borde vara minst en gång i månaden. Men på fredag då ska vi fira igen för då fyller Basse 2 år.

 
 
Ingen bild

Inga-Lill

30 mars 2021 22:07

Jadu Wilma idag har du firat din sjuårsdag rejält med köttbullar, kaninöron, ben och godis, så det skulle nog inte vara omöjligt att drömma om godis till natten som du och Basse har smaskat.

Grattiskramar i mängd.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Söndag 28 april 17:50

Bättre väder idag. När jag var på morgonrunda så var det varmt och solen sken. Så passade jag dörren i flera veckor innan det var dags att åka. Passerade Basses liftarplats, men där var det tomt.   Hittade honom hemma så vi väntade tillsamma...

Av Wilma Border collie - Lördag 27 april 17:59

I går blev det ingen blogg eftersom det inte gick att komma in här. Men vi gjorde inte så mycket, kom en massa äcklig snö som sen blev regn. Var en sväng i skidbacken bara, hade fredagsmys och lite sånt. Idag är det äntligen lördag. och alltså dags...

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards