wilmablogghund

Alla inlägg den 8 januari 2021

Av Wilma Border collie - 8 januari 2021 17:54

Tråkrunda i morse eftersom jag inte skulle hämta Basse. Gick hem och slappade, hörde att jag skulle ut på ett uppdrag sen.

 

På väg mot mitt uppdrag, inte lyckades jag träffa nån jag känner på väg dit heller.

 

Hm, Ekorrskogen kan det möjligen finnas nån Ekorre hemma? Var länge sen jag såg nån här. Men inte det inte, var alldeles övergivet.

Väntade en liten stund och så kom det en bil.

 

Trevligt en hund som jag inte har träffat förut. Han heter Rex är en Storpudelvalp på bara några månader. Han behöver få träffa andra hundar och då är jag alldeles perfekt.

 

Vi gick först till skidbacken. Jag berättade en del viktigt för honom och han lyssnade noga.

 

Bestämde mej för att visa sånt som alla hundar behöver känna till om skidbacken, konstsnö och annat viktigt. Rex fick först ha släpande koppel för att kolla så han lyssnade på sina människor. Det gjorde han utan problem.

 

Kollade en massa intressanta dofter och annat. Jag hade koll på bekanat hundar som passerat och lille Rex han hade fullt upp med allt nytt.

 

Sen så fattade jag beslut och berättade vad jag planerade och att det skulle bli väldigt bra. Människorna var väluppfostrade och följde med mej.

 

Nu ska vi gå och ha mer skoj. Rex behöver träffa flera kompisar och meningen är att han ska komma på våra hundträffar också.

 

Så hem till Basse var planen. Nu ska jag bara se till att Basse kommer ut också.

 

Matte såg till att Basse kom ut och han blev glad över att se mej. Vi har inte setts sen i går och det var länge sen och ännu bättre med en ny kompis också.

 

En del nosande och kollande.

 

Nu ska vi ha skoj. Visa Rex att Basse han har superbra leksplats för alla hundar.

 

Vi lekte en del alla tre, mycket skoj och Rex han ansåg att vi var bra kompisar.

 

Ja, ja de där två kan ägna sej åt lite oss hanar emellansnack. Basse hade säkert en massa viktigt att berätta om livet som Rex behöver känna till. Jag gick och kollade om hans människor möjligen hade nåt gott att bjuda på och det fanns.

 

Så där leken är i full gång och här tränar de på dans. Basse gillar ju alla så de hade massor med skoj.

 

Jag kollade av i bland att de skötte sej och det gjord de. Bara en massa skoj lek hela tiden. Jag och Basse lärde Rex hur man slickar från den magiska osttuben också. Det är en extremt viktig hundkunskap, fast matte glömde ta bilder på det.

 

Jag umgicks en massa med hans lillmatte. Berättade att jag är en mycket ensam hund som aldrig blir klappad eller får godis eller nåt annat trevligt. Blev trodd.

 

Basse hittade apporten och visade att han minsann är världbäst på att retas och gärna blir jagad när han har en leksak. Funderade på om jag skulle lära Rex hur man bäst lurar Basse och sen tacklar honom. Men kom fram till att det får bli en lektion vid ett senare tillfälle. Små valpar orkar inte hur mycket som helst.

 

Nu började Rex vara bra trött. Tar mycket att hamna på nytt ställe, träffa nya hundar och ha en massa skoj. Jag och Basse lekte lite innan han skulle gå in till sin husse igen.

 

Skulle gå tillbaka, då kom minsann lille Fido ifatt oss. Alltså ytterligare en ny bekantskap.

 

De blev snabbt kompisar och Fido är ju van med en massa kompisar eftersom han kommer på hundträffarna.

 

Vi fick sällskap med honom. Mycket trevligt att vara en liten flock.

 

Vid skidbacken träffade vi en Berner sennen tjej som vi inte träffat. Mycket trevligt och hon är här i Malmköping ibland så hon fick en inbjudan till hundträffarna.

Sa hej då till Rex och hans människor, antar att han sov gott länge när han kom till sitt hemma. Men roligt hade vi och han är en mycket trevlig hund. Kommer att träffa honom på hundträffarna framöver eftersom detta gick så bra.

Hade sällskap med Fido och hans matte en bit, träffade Rocky också. Blev alldeles perfekt förmiddag med så många både nya och gamla kompisar. Desto fler hundar desto bättre är min tillvaro.

Somnade gott när jag kom hem.

Gick på eftermiddagsrunda, hade sån tur att Susannes affär var öppen. Lyckades ta mej in, var många evigheter sen jag var där senast. Hade trevligt en stund med Susannes hund också.

Blev alltså en bra eftermiddagsrunda också.

I morgon då är det lördag och då ska jag mingla, leka och prata med alla mina kompisar. Blir säkert en mycket bra dag.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards