wilmablogghund

Alla inlägg den 21 januari 2021

Av Wilma Border collie - 21 januari 2021 18:04

Ensam morgonrunda igen, måste bli slut på detta tråk på morgonen. Föredrar att hämta Basse och kunna leka en stund, innan vi ska planera för dagen.

Var hemma ett tag och sen skulle jag ut igen, förhoppningsvis hämta Basse.

 

Jo det blir nog ordning för detta är vägen hem till Basse. Fortfarande skridskobanor överallt så det gäller att gå försiktigt även som fyrbensdriven.

 

Så ordning i tillvaron Basse är utsläppt ocj vi har tagit vår springrunda. När jag hämtar honom på morgonen så springer vi alltid en sväng bort i skogen och tillbaka. Gick lika bra att göra det nu, måste hålla på våra hundliga traditioner.

 

Hittade bollen och den trodde Basse att han skulle leka med alldeles själv. Skulle inte tro det.......

 

Så klart jag vann den, jag vet precis hur jag ska göra för att lura Basse. Nog för att han är väldigt smart, men jag har mina hemliga knep jag.

 

Skulle vidare så vi passade på att springa lite mer. Matte bara tjatade om att det var halt så vi skulle ta det försiktigt. Vi vet minsann alltid vad vi gör.

 

Försökte ha kurs med Basse. Berättade ingående om hur trevligt det är med Ekorrspan och att här har jag ett av mina mycket bra spanställen. Tänkte att han skulle förstå att detta är roligare än att gräva efter sorkar. Nu var det tyvärr ingen Ekorre närvarande så jag lär få upprepa kursen fler gånger.

 

Ute på sjön har all snö tinat bort och isen är alldeles spegelblank. alltså totalförbjuden för oss.

 

Blev fångar en stund vägen var så hal, så hal att matte trodde att vi skulle göra oss illa om vi försökte springa här.

 

Tog en stig i skogen istället, mycket bättre. Nu gäller det bara att vänta på den långsamma människan. Hon borde begripa att vi har en massa viktigt att göra.

 

Så där skidbacken och våra snöberg finns kvar. Nu ska vi ha skoj, riktigt skoj. Där står Basse och tror att han är Hunden på täppan.

 

Du kan glömma att du ska vinna! Jag vinner alltid den här leken, nu ska Basse knuffas ner.

 

Så där ja, Basse har precis glidit ur bild efter att jag knuffat ner honom. Snöberget tillhör mej!!

 

Envis är han och tror att han ska kunna besegra mej. Kom du så ska jag vinna slaget igen.

 

Där kan han ligga. Jag är Hunden på täppan! Mycket skoj lek det här som vi lekte många gånger. Konstsnön är hal så det blir bra glid när jag knuffar ner Basse.

Egentligen borde det ha filmats, men enligt matte skulle det ha blivit väldigt skakig film eftersom hon var upptagen med att skratta åt oss.

 

Fortsatte och funderade på att prova flera snöberg. Matte sa saker om den hala snön trot de där kängorna med alla dubbar i sulorna.

 

Ja, ja en del drabbas av storhetsvansinne. Basse trodde att vi skulle leka på det här jätteberget men det blev vi förbjudna att göra.

 

Var inte alldeles enkelt för Basse att ta sej ner sen när han insåg att han inte skulle bli utmanad. Slutade med att han mer eller mindre rullade och halkade ner.

 

Nu är alla de bra snöbergen i stora backen borta. De har visst plattats ut bara för att människor ska åka skidor där. Har blivit fel nånstans. All konstsnö och alla snöberg är väl enbart gjora för att vi hundar ska kunna ha skoj?

 

Vi kallade en del där men fanns inget av intresse. Matte grävde  djupt ner i en ficka i jackan och lyckades hitta en svampkniv!! Känns lite överdrivet att släpa runt på en sån nu. Visst finns det svamp, men inget som behöver en sån här.

 

Fångar för nu var det dags för skridskobanorna menar de super hala gatorna igen. Inte alldeles enkelt att hitta bra ställen att gå på. Men plusgrader och lite regn var det så det kanske försvinner.

 

Men titta! Mikko var minsann ute och halkade med sin matte, de hade också lyckats hålla sej på benen.

 

Hade ett långt och trevligt samtal med Mikko medan människorna pratade tråk. Tur att vi hundar har så mycket viktigt att prata om.

Sen skulle vi åt olika håll, men hörde att vi ses på lördag. Förhoppningsvis utan halka så vi kan roa oss som vi brukar.

Gick hem, käkade lunch och sov ett tag.

Ut på eftermiddagsrunda, faktiskt hade det försvunnit mer is så det var lite lättare att ta sej fram. Kanske kan bli ordning i tillvaron.

Sen blev Basse hämtad, hörde korkade saker. Nu ses inte vi förrens på lördag!! Dit är det många veckor. Men i morgon så är det i alla fall Jenna så hon och jag ska hitta på nåt. Slipper alltså vara helt ensammen.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards