wilmablogghund

Alla inlägg den 7 januari 2021

Av Wilma Border collie - 7 januari 2021 18:06

I går hörde jag att jag skulle hänga med Basse idag.

Men när jag skulle ut på morgonrunda trodde jag först att jag var blåst på hämta honom. Gick, passerade min bil som matte sa nåt om att krya på sej och vänta på transplationen som ska utföras. Fortsatte att gå.

 

Aha, detta kommer att bli bra. För detta är vägen till Basse, alltså en extra lång morgonrunda för att gå och hämta honom.

 

Så där Basse är utsläppt och nu ska vi morgonbusa och göra en massa annat viktigt. Hade en massa skoj.

 

Så nu är vi klara och ska gå hem till mej.

Passerade skidbacken men där var vi fångar så vi kunde inte utnyttja konstsnön. Inte var det nån tillverkning just då heller.

 

Malmköping är alldeles dött och övergivet fast klockan är över åtta. Bara jag, Basse och matte ute tydligen. Såg inte ens några hundar på morgonrunda.

Gick hem till mej, käkade frukost och funderade på hur vi skulle fördriva dagen. Enligt matte skulle nåt bra hända.

 

Men titta där är Rozzo med matte!! Tydligen hade människorna bestämt att vi skulle träffas och umgås. Vi tackar aldrig mej till fler kompisar sånt är alltid skoj.

 

Vi började med en massa spring vid sjön, mycket trevligt.

 

Ännu bättre Rozzomatte hade minsann en hel påse med ostbitar. Sånt tackar vi aldrig nej till och ost är utsökt hundmat.

 

Så där ja. Rozzo kommer att bli en utmärkt brygginspektör. Han kollade alldeles på egen tass. Så lekte vi en del, kollade annat viktigt och märkligt nog badade inte Basse.

 

Fortsatte på spårvägen. Ganska länge sen vi gick här så det var väldigt mycket att kolla. Hade passerat en del hundar vi känner.

 

Rozzo är ung och tränar hela tiden på inkallning. Men den där osten gjorde att Basse ansåg att han också hette Rozzo. Erkänner jag bytte namn jag också bara för att komma över den.

 

Ut på de stora ängarna. Lekte en del och det fanns massor med goda pluttar efter Hare och Rådjur också. Hade massor med skoj. Människorna pratade tråk så matte höll på att glömma att ta bilder.

 

Undrar om vi drömmer? Kan det verkligen vara möjligt? Rozzomatte har tagit fram nåt vi aldrig brukar få i skogen.

 

Utsökt är det, så här brukar det aldrig vara i skogen. Tyvärr hamnade Rozzo utanför bild.

 

Alltså ligga i skogen och käka grisöra det är grejer det. Värsta bästa festen, har aldrig fått sånt i skogen. Borde införas att alla skogsrundor innehåller en paus med grisöra till behövande hundar.

 

Ut på nästa äng. Kollade en massa viktiga saker och grejade med hundgöromål, Sprang och lekte mer, vi fick energi av de utsökta grisöronen.

 

Det var nära, men det blev inget bad i diket fast de funderade länge på det. Bara Basse som rensade bort en del is ock käkade upp.

 

Jaha slut på allt skoj. På väg hemåt och Rozzo ska åka till sitt hemma. Roligt hade vi och grisöronfesten var verkligen trevlig. Men vi ses igen på lördag när det är hundträff.

 

Men titta hemma på min gata! Jenna som skulle ut med sina människor. Vi blev lika lyckliga alla tre vi har inte setts sen igår och det var länge sen.

 

Det här är Jennas mormor som bor hos Jenna nu. Hon som jag trodde var en hane då när jag satt i fängelset. Måste säja att hon har en väldigt snygg mormor.

Gick hem, käkade lite och somnade. Vi var trötta efter allt skoj och långt hade vi gått räknat med morgonrundan också. Fast vi är vana att gå långt och mycket.

Vanlig tråkrunda på eftermiddagen.

När Basse åkte hem så hörde jag nåt om att han inte ska hämtas i morgon men att vi kanske se i alla fall.

Nyss så kom Magnus som äger min bästa Grisöronaffär. Trodde att det var specialleverans till mej, men det var bara saker som matte skulle ha. Hörde nåt om shopping när bilen är opererad.

I morgon har jag ett uppdrag, ett sånt där som jag är väldigt bra på. Ska träffa en hund som behöver träffa hundar med bra hundspråk och då är jag perfekt.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards