wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 14 maj 2019

Årets första kantareller

Av Wilma Border collie - 14 maj 2019 17:47

I morse så kom det upp ett minne på mattes Facebook. Idag för fyra år sedan så hade Sigge Svamphund hittat små kantareller.

Genast så bestämde matte att nu skulle vi minsann åka och kolla.

 

Så framme och vi började med att styrka oss med en massa utsökt gräs. Blev kallade kossor igen, vi lyssnar inte på sånt gräs är gott.

 

Fick vara koppelfångar onödigt länge för det kom en flock med Hjortar, som inte ville vara med på bid. För övrigt onödigt med fångenskapen, jag bryr mej bara om ekorrar och Jenna hade hittat en bit av sitt före detta Vilda grishuvud.

 

Nu kommer granskotten. Dröjer väl inte innan matte ska plocka en massa såna till nåt märkligt hopkok.

 

Granskott är gott hundgodis. Jag åt och Jenna också men hon svalde sina så snabbt att det aldrig fastnade på bild.

 

Så såg Jenna spöken igen. Riktigt läskigt var det och det gick åt både en massa avgrundsmorr och några varnande skall för att det inte skulle anfalla.

 

Jodå dass på Sörmlandsleden är ökända för att käka hundar, i alla fall i Jennas värld. Hon blev kallad för larvig.

 

Kollade skärmskyddet, allt var i sin ordning. Matte läste gästbok men inga hälsningar till mej så då var den ointressant.

 

Perfekt det lönade sej som vanligt att inta bordet och idag var det minsann ny smak på osten. Mycket gott.

 

Ser du Jenna dass käkar inte hundar. Matte hade en massa märkliga åsikter nu igen. Hon skulle kolla dasstunnorna och jag skulle avlägsna mej enligt henne. Vadå jag bara kollar så det är bekvämt. Så var det nåt om att Jenna inte alls behövde hoppa upp till mej. Tänk om vi fick sköta fyrbenta etappledaruppdraget utan mänskligt inblandning, livet skulle vara mycket enklare då.

 

Gick och kollade ett ställe där det ibland finns nån svamp som heter Toppmurkla. Fanns inga såna idag.

Men nu skulle matte kolla om kantarellerna vaknat. Hon trodde inte att de gjort det eftersom det är så torrt.

 

Jodå, de håller tiden. Här är en av dom. Kolla granbarret bredvid, kantarellen är alltså väldigt liten.

 

Det finns många såna här yttepyttiga. Må nu svampvattnet ösa ner i mängder så kan det bli strålande jobbartider framöver. 

 

Kollade en massa andra viktiga hundsaker i skogen, Har alltid tassarna överfulla.

 

Har kommit till nästa ställe där de kan vara tidiga. Nu gjorde jag en insats, på förra stället var jag och Jenna upptagna med annat.

 

Jodå här också. Massor med precis nyfödda små kantarellvalpar på gång. Blir bra detta, jag kommer att kunna jobba och lovande inför mina kurser senare i sommar.

 

Ute på sjön var det en flotte på rymmen. Säkert nån som saknar och sjön är lång och ganska stor.

 

Nu gäller det att springa snabbt Jag har lyckats sno ett ben som Jenna hittade. Tyckte att det var min tur att tugga på det en stund.

 

Ja vi kommer, vad vill du? Tydligen så var det nåt om att vi skulle glmma de där benresterna och ägna oss åt annat.

 

För övrigt så är det enligt matte magiskt vackert i skogen just nu. Vi brýr oss inte, kollade bara så att vattnet höll för att svalka tassar och dricka.

 

Begriper inte hur Jenna gör. Överallt hittar hon ben. Visst jag hittar en del men hon hittar minst dubbelt så många som jag.

 

Så var det dags för svamp igen. Detta är Föränderlig tofsskivling. En av de första svamparna jag lärde mej när jag började min utbildning till svamphund. Det är en god svamp men absolut ingen nybörjar svamp. Matte var i alla fall väldigt glad för att även de kommer.

 

Där ligger Jenna med sitt senaste fynd. Nu var det en del av en ryggrad hon hade hittat. 

 

Hundlivet är djupt orättvist. Vi är fångar hörde nåt om att en av oss skulle sluta leta ben och den andra skulle upphöra med att spana på ekorrar. Vi har faktiskt rätt att ha trevliga intressen vi också! Hade en diskussion och kom fram till att vi nog ska kontakta Hundombudsmannen. Så här kan vi inte ha det!

Gick till bilen och åkte hem.

Var ute på en ensam eftermiddagsrunda. Hade i alla fall sån tur att jag träffade Susanne och fick välbehövligt godis.

Får se vad vi ska hitta på i morgon.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards