wilmablogghund

Alla inlägg den 30 januari 2021

Av Wilma Border collie - 30 januari 2021 18:03

Nån har pillat på värmereglaget så det var rekält kallt när jag var på min ensamma morgonrunda.

Sen var det som vanligt passa dörren i flera dagar innan matte behagade anse att det var dags. I dag skulle hon dessutom ha på sej typ alla kläder hon bara kunde hitta. Dumheter, jag klarar mej alldeles utmärkt med bara min päls jag.

 

Så tar det evigheter att släpa på den långsamma människan också. Men jag hörde att det redan kommit andra hundar och fick bråttom. Tänker inte missa en sekund av allt skoj.

 

Jag och Basse insåg att det var bäst att hämta den långsamma och se till att hon hittade. Utan oss hundar är risken stor att hon gått rejält vilse.

 

Valparna, Ingrid, Rex och Diva var redan på plats och Sigge kom nästan samtidigt som mej.

 

Nu ska vi ha en massa skoj, har inte setts på hela veckan så det är mycket att prata om och så ska vi leka massor också.

 

Basse tänkte leka Hunden på Täppan tillsammans med Sigge. Snöhögen hade växt ännu mer sen i går förmiddag. Men det var inte enkelt för den är så lös. Vi behöver trampa till den ordentligt.

 

Basse trillade ner och Sigge kom inte ens upp. Ja, ja det kommer flera tillfällen och vi ska allt se till att snön blir perfekt så vi kan leka där.

 

Ser du Inez. Basse har har en supersnäll husse. Nu hade han plogat massor med vägar till oss. Var nästan som en labyrint av såna.

 

Värsta bästa lekplatsen detta. Vi kunde springa både på vägarna och genom snön. Alltså det är nog inga andra hundar som har så bra lekplatser som vi har och Basses supersnälla husse som fixar allt till oss.

 

Vet inte om Ricki tror att han blir osynlig om han gömmer sej bakom sina öron. Mikko jagade honom men jag vet inte om han hann ifatt nån gång.

 

Som vi sprang. Superskoj med alla nya vägar så rakt genom snön ibland.

 

Oj! Där gick godislarmet Rex och Divas matte hade förstått att vi behöver mer energi. Bäst att hålla sej framme så det kanske kan bli en bit eller två.

 

Hoppsan en människa som tänker gå på de upplogade spåren. Jag, Inez och Ricki tog på oss ansvaret för att ha koll så det inte skulle bli en totalt vilsen människa. Vi vet att de alltid virrar till allt och troligen tappar bort sej på nya okända vägar.

 

Basse han jobbade ganska hårt på att få till snön så vi kan leka Hunden på täppan. Klättra upp och sen hasa ner med kroppen tryckt mot snön. Jo han kommer säkert att fixa det.

 

Minglade runt en del bland människorna också. Gäller att ha stenkoll ifall någon skulle stoppa en hand i fickan.

 

Basse och Sigge hade en massa skoj. Här är det brottning på gång. Ja, vi har alltid skoj alla hundar som är där.

 

Tilly och Mikko försökte gräva ner varandra men de behöver träna mer. Tror Basse kan ge dom ett par bra kurser i ämnet.

 

Tilly och Ricki fick göra en insats och hämta sina människor. Verkade som om de inte hittade ut från alla vägar.

Men sen började eländet. Alla började släpas till sina bilar med den usla ursäkten att det var kallt och vi hade lekt massor och länge. Dumheter vi frös inte för vi höll igång, människorna kunde också ha sprungit och lekt så hade de inte frusit.

 

Har släppt in Basse till sin husse. Långt där nere ligger våran superbra badplats, fast det känns väldigt avlägset med badsäsong nu. Enligt matte är det vackert med snön och solen som skiner. Dessutom påstod hon att den värmde lite. Jaha, varför klagde då människorna över kallt? Kan de inte bestämma sej?

 

Jaha bara att gå hem till tråkhemma då. Träffade lite människor jag känner på väg hem.

Hemma så käkade jag lite och somnade gott.

Trist eftermiddagsrunda var bara jag ute i hela Malmköping.

I morgon då är det dags igen för mer skoj. Alltså flockspringa på alla nya vägar, ha skoj i snön och massor med annat trevligt.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards