wilmablogghund

Alla inlägg den 5 januari 2021

Av Wilma Border collie - 5 januari 2021 18:10

Vanliga morgonrutinen med att hämta Basse. Han och jag har en lite speciell rutin på morgonen, när Basse kommer ut så drar vi ett varv. Innan den lilla snön kom så försvann vi i mörkret, men nu sa matte att hon minsann såg vår morgonrusning hela tiden. Där försvann det privatlivet, fast okej vi gjorde samma sak när det var ljust på morgonen innan vintermörkret kom.

Hem, käkade frukost och funderade på vad vi skulle hitta på idag.

 

Ingen skjuts idag, matte kom inte på nån bra skog så vi påbörjade en planlös vandring. Hörde att vi skulle gå till ett bra ställe där vi kan springa mycket.

 

Min titta där kommer minsann Golden Mikko. Honom har vi inte träffat på länge, han har varit sjukskriven för nåt ont i ryggen. Alltså hade vi massor att prata om.

 

Ännu bättre om människor vill kan de faktiskt fatta vettiga beslut. De kom fram till att Mikko kunde hänga med oss och leka ett tag. Mycket trevligt för vi tackar aldrig nej till mer sällskap.

 

Träffade Smilla också. Blev bara denna usla bild där hon lyckats få mitt och Basses koppel över nosen. Vet att hon var på jakt efter godis. Trevligt att prata med henne en stund.

 

Så framme vid de stora fälten och på fria tassar. Nu ska vi springa och ha skoj, Mikko har redan dragit iväg och han har dessutom saknat kompisar medan han var sjukskriven.

 

Men titta här, det försökte inträffa ett under på himlen. Nästan så att den där extremt sällsynta solen visade sej.

 

Vi hade massor att göra. Var ett tag sen sist här så mycket att kolla, för att inte tala om alla delikata pluttar som Rådjur och Hare hade lämnat till oss.

 

Ja jag kommer. Jag hängde inte med Basse och Mikko, men jag vet precis var de är. Tänkte att de får hållas med sitt.

 

Långt bort syns en liten prick som är Basse, Mikko han är så ljus att han knappt syns i snö. De är på väg tillbaka efter vad de nu hade för sej. Människorna såg dom också hela tiden. Deras förklaring var att de skulle kolla nåt viktigt som bara intresserade dom.

 

Tydligen hade det gått bra för de firade med nån märklig dans. Ja, ja hanar gör konstiga saker ganska ofta.

 

Blev en brottningsmatch också där Basse belv rejält snörullad. Brydde mej aldrig om att döma den, de verkade klara det på egna tassar.

 

Fortsatte att kolla alla viktiga hundsaker. Var länge sen vi var här så det gällde att kolla allt ordentligt. Hade inte hänt så mycket men vi hittade spår av andra hundar. Både såna vi känner och en del andra.

 

Äsch då, fångar för vi närmar oss alla hus igen. Men vi hade hunnit ha en massa skoj och människorna pratade om att vi kanske skulle möta andra hundar eller människor. Gjorde vi inte fanns varken hundar eller människor ute.

 

Dags att skiljas från Mikko. Han var så glad för att ha haft sällskap med oss och få leka ordentligt. Hörde dessutom att nu är han frisk så han kommer och leker på våra hundträffar igen också. Mycket bra.

 

Ja du Basse nu återstår bara att gå hem. Käkade lunch och sov medan matte fixade tråksaker.

Gick ut på eftermiddagsrunda, trist och händelselös sån.

När Basse åkte hem så hörde jag att jag ska inte hämta honom i morgonbitti. Men jag och Jenna ska dit och leka sen. Tydligen nån sån där röd dag i morgon så det blir hundträff för de hundar som vill. Sånt går bara inte att missa så jag ser fram emot Flocken och en massa trevligt tillsammans med ytterligare ett gäng kompisar. Blir säkert en bra dag.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards