wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 26 januari 2022

Planlös vandring

Av Wilma Border collie - 26 januari 2022 17:46

Åkte och hämtade Basse i morse helt enligt mina bra morgonrutiner.

Hem till mej för frukost och planerande av dagen, nåt måste vi hitta på varje dag.

Om det nu inte var för all elädig is på vägarna till våra bra skogar så hade vi kunnat åka till nån som vi inte besökt på länge. Men matte vägrar lägga bilen i diket så vi får vänta på att iseländet töar bort.

 

Slutade så här, planlös vandring genom Malmköping mot okända mål.

 

Passerade campingen. Där har det minsann gått snygga hnar. Basse hjälpte mej att hitta spåren efter dom. Men sen när jag lämnade hälsningar till dom var han snabb som attan med att pinka över mina spår. Fick höra att det är han och jag och några andra hanar behöver jag absolut inte.

 

Kollade vid hundbadet fortfarande öppet vatten där.

 

Drack lite, mycket gott med sjövatten.

 

Den här lilla bron var länge sen vi använde. Bäcken har minsann öppet vatten. Om inte Basse varit fånge hade han säkert kastat sej i för en massa vinterbad.

 

Ingen is nånstans men bada det kunde han enligt elaka matte glömma.

 

Fortsatte geno skogsbacken, var länge sen sist så vi hade mycket att kolla. Men fanns inga nyheter av värde.

 

Bra nu var isen på spårvägen borta så vi kunde gå på den. Också länge sen och här hade det gått en massa snygga hanar. Jag jobbade hårt med hälsningar och Basse lika hårt med att dölja dom.

 

Så vår bra lekplats och äntligen på fria tassar.

 

Ha, ha för jag har bollen och du kan inte ta den!!

 

Jag fick springa mycket och fort eftersom Basse var fullt övertygad om att han minsann skulle ha min boll. Väldigt skoj lek detta.

 

Eftersom jag är en snäll kompis så fick han låna den en stund.

 

Fast sen blev den bortglömd när Basse skulle kolla sina jaktmarker för Sork. Gick inget vidare, det är hård och djup tjäle så gräva går inte. Sorkarna lever alltså tryggt långt nere under jorden.

 

Jodå vi finns här inne. Skulle kolla om det möjligen fanns nåt trevligt spår till oss. Gjorde det inte, hörde bara att mattes jakt vid senaste fullmånen inte hade gått bra och spår blir det en annan gång.

 

Ja vi kommer, vad vill du? Egentligtn korkat att komma för matte hörde nån hund så vi blev fångar. Var tjat om det där fängelset som jag sitter i. Vidhåller att jag träffar vem jag vill, när jag vill!!

 

Äsch jag var törstig och Basse badsugen men diket som brukar ha en massa vatten verkade alldeles bottenfruset.

 

Basse han har minsann superminne. Där hänger fortfarande hans rådjursklöv som han fyndade för länge sen. Enligt den elaka människan så hänger den alldeles utmärkt där och den skulle inte alls tas ner.

 

Ska vi kolla våran Sörmlandsledsetapp? Nä sa tråkmatte, inte idag den tar vi en annan dag och kollar hur många träd som trillat.

 

 Får man inte bada i vatten så går det alldeles utmärkt att bada i ett snöfyllt dike i alla fall enligt Basse. Han gör lite märkliga saker ibland.

 

Provade ett av våra bord på vägen hem. Som vanligt ett mycket bra bord som gav godis.

Gick hem.Tänk vår absoluta favoritkatt Kleptoman Leya hade minsann förberett för vår hemkomst. Hon hade varit i skafferiet och kastat ut flera påsar med Dentastix till oss. Bara det att matte hade helt plötsligt en väldigt snabb reaktionsförmåga. Basse hann ta en påse innan han blev befriad från den. Snålkärringen gav oss EN var!! Vadå en?? Leya hade haft ut många påsar begriper inte varför de spårlöst försvann och matte pratade om att säkra dörren.

Somnade av ren besvikelse.

Gick på eftermiddagsrunda lika tråkig som alltid.

I morgon ska vi hitta på nåt annat vad det nu blir.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards