wilmablogghund

Alla inlägg den 18 januari 2022

Av Wilma Border collie - 18 januari 2022 17:47

Mycket bra avslutning på dagen i går. Basse fick sova kvar hos mej, alltså alldeles perfekt. Som vanligt hade vi en mycket bra natt när vi sov gott tillsammans

Gick ut för morgonrundan, hem käkade frukost. Sen var det dags att hämta Alice.

I dag höll sej blåsten borta så vi skulle till skogen. Mycket trevligt att det går att vistas där utan att få träd på sej.

 

Blev en av våra hemmaskogar eftersom matte tror att vägarna till alla våra bra är alldeles för hala. Det var halt som attan bitvis på vägen in i skogen också.

 

Fast sen var det trevlig barmark så vi kunde springa, leka och kolla en massa viktigt.

 

Alice har som vanligt en massa problem med sina ben. Detta ständiga hamna på rygg måste vara jobbigt särskilt som Basse hittat nåt som hon skulle gilla.

 

Basse syns som en brun prick och anser att livet kan just nu inte bli bättre.

 

Matte trodde att den lilla bäcken hade frustit vilket den inte alls hade. Basse han ansåg att livet var toppen eftersom det är badsäsong. Han är inte klok!!

 

Alice är inte klok hon heller. Man plaskar inte runt i bäckar i januari och påstår att det är skönt.

 

Jag tog ett snyggt hopp över det iskalla vattnet utan att ens blöta en klospets.

 

Vi fortsatte med alla viktiga hundsaker. Hade massor att göra och matte hade nån plan men den lyckades vi tydligen sabotera.

 

Jag och Basse hade nåt viktigt att göra. Vi drog och strax efter försvann Alice också. Borta var vi alla tre. Visst vi hörde matte men hade inte tid att bry oss.

Alice brukar komma men hon hängde på oss. Har fått höra att matte hade planer på att ge bort oss om det passerat nån människa. Gjorde det inte, skogen var lika ödslig som vanligt.

 

Till slut kom Alice tillbaka och belönades med att bli koppelfånge.

 

Jädra Skvallermaskin. Mate stod och tittade på den medan hon uttalade en massa konstiga ord, Hon befann sej ungefär precis ovanför den lilla kugghjulsymbolen så vi sprang mycket och långt. Alice har tur hon för hon har ingen Skvallermaskin alltså har hon till skillnad från mej och Basse ett privatliv.

 

Till slut kom Basse blöt och med halva skogen i pälsen. Trött och flåsig var han. Även ha belönades med fångenskap.

 

Ja jag kommer. Var ett förskräckligt tjat. Vi hade faktiskt en massa viktigt och spännande att greja med. Fölr övrigt vet vi att du spionerat via Skvallermaskinerna.

 

Även jag belönades med fångenskap. Ursäkta men jag behöver faktiskt vila innan vi ska vidare.

 

Djupa orättvisa!! Vadå fångar vi hade viktiga saker att göra. Planen var att vi skulle ha gått genom skogen och kollat hur en del av våran Sörmlandsledsetapp ser ut efter stormen. Men det ställde matte in.

 

Fast det är visst vår på gång för blåbärsriset har stora knoppar där bladen ska komma.

 

Basse han började vädra och spana. Vi var inte ensamma i skogen. Hälga passerade snabbt en bit bort, men hon fatsnade aldrig på bild. Matte funderar på om det var hon som utlöste vår, enligt henne, rymning, enligt oss kontroll av viktiga saker.

 

Bäcken igen. Väldigt gott vatten i den var det. Jag var törstig efter den där rymningen/utflykten.

 

Nästa diskussion med korkad människa. Vissa har plaskat genom vattnet, nån annan har klivit över och jag tänker inte sätta en tass i vattnet. Skyll dej själv, det är frihet under ansvar och du har inte skött dej. Se till att ta dej över fick jag höra av den oförstående och elaka människan.

 

Blää jag var tvungen att sätta tassarna i vattnet, eller i alla fall klorna blev blöta. Ska nog sköta mej och inte vara fånge. För hade jag varit på fria tassar så hade jag tagit ett snyggt hopp över.

 

Bara att halka tillbaka till bilen igen då. Skjutsade hem Alice till sina sjuka människor. Nu ses vi inte på massor med dagar igen.

mså käkade jag och Basse våra Dentastix sen sov vi väldigt gott. Tog på krafterna med vår långa springrunda i skogen.

Gick på eftermiddagsrunda, träffade ett par människor vi känner så vi fick sällskap en stund. Passade affären och matte kom ut med mer blodpudding. Hörde nåt om att torka den till oss. Fast än har vi inte behövt passa svamp/blodpuddingstorken.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards