wilmablogghund

Alla inlägg den 1 januari 2022

Av Wilma Border collie - 1 januari 2022 17:40

Blev inget bra nyår för mej

De där fyrverkerierna har jag aldrig bekymrat mej om tidigare år.

Ägnade kvällen åt en del hjärngympa, spelade gamla aktivitetsspel, grejade en del med Nose work.

Så gjorde matte en av mina favorit grejer.

 

Ta fram en handduk. Lägg lite godis. Vik över. lägg fler godisar och fortsätt så.

 

Bor det sen en katt vid namn Kleptoman Leya i huset så ta bort katten hundra gånger, förhindra stöld av godis eller inlindning i handduk.

 

Till slut är handduken en rulle utan katt märkligt nog.

 

Vik ihop till ett paket.

 

Sen är det massor med jobb för att öppna paketet och hitta godiset. Kräver mycket koncentration och nosjobb. Perfekt en kväll när människor har som nöje att skrämma livet ur massor med djur.

 

Tipset kommer från mattes favvisbok Blygerhundar av Jessica Mann. Innehåller mängder med bra tips på roliga och enkla övningra för oss hundar.

Men så i går, jag och matte hade gått och lagt oss. Då var det nån idiot som smällde på gatan utanför. Lät typ som en bil exploderade och jag blev livrädd. Matte trodde att rutorna i fönstret skulle gå sönder. men de höll..

Sen fortsatte eländet, det smällde och smällde och jag ville ingenting. Jo gå ut för inne var det otrevligt. Strängt förbjuden att gå ut, alldeles för många hundar som försvinner på nyår och det finns elaka människor som skjuter mot oss hundar. Kvällkissen hade jag klarat av medan det var lugnt.

Sen slutade kriget och det blev tyst. Då fick jag gå ut en snabbis, matte trodde att jag kanske behövde kissa. Nä jag bara kollade och sen gick jag in och somnade igen. Var tyst så jag sov gott resten av natten.

Vaknade i morse, det var tyst och lugnt. Gick ut för en trist ensam morgonrunda, bara jag och matte vakna i hela Malmköping.

Sen var det dags jag skulle åka och träffa kompisar.

Kändes väldigt bra efter den minst sagt oroliga kvällen och natten.

Kom några stycket Corgie Majken som jag inte träffat på länge, lille Fido, och Molly och självklart var även Basse hemma och ute och umgicks med oss.

Trevligt hade vi med en massa lek och trevliga hundsamtal och naturligtvis inventering av människorna godisfickor.

Som vanligt gick tiden alldeles för fort, helt plötsligt var det dags att åka hem igen.

Hemma så började nästa elände. Matte skulle tömma kameran. Jodå bilderna laddades över men alla försvann spårlöst utom de på handduken. Tog många försök, ännu fler märkliga ord och letade på möjliga och omöjliga platser efter de försvunna bilderna. Men de är och förbli borta. Vet inte vad som hänt så ni får klara er utan bilder på det roliga vi hade idag.

Förhoppningsvis så är kameran eller om det nu är datorn på bättre humör i morgon så jag kan visa bilder då. Är träff med kompisar då också.

För en stund sedan så hördes det hur nåt pucko sköt fyrverkerier igen, vilket jag INTE uppskattade. Nu hoppas både jag och matte att det blir en lugn kväll och natt.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards