wilmablogghund

Alla inlägg den 5 mars 2023

Av Wilma Border collie - 5 mars 2023 18:02

Klarade av mina urtrista morgonrutiner.

Passade dörren i flera veckor, känns väldigt bra att kunna göra det igen och veta att det lönar sej efter den långa tiden i Hormonhäxefängelset.

 

Gick ut, tänk jag fick åka taxi med Inez och hennes matte idag också. Nu hade gårdagens storm försvunnit. Känns lite konstigt att åka taxi med nån annan hund. Är van vid att det är min bil som är taxi.

 

Framme så träffade vi en ny hund. En liten Rottisvalp som heter Kajsa bara 3 månader ung. Hon kom på sitt allra första besök.

 

Vi presenterade oss för henne och berättade om vad vi brukar pyssla med. Små valpar har alltid mycket att lära sej.

 

Basse visade henne ännu mer och berättade en massa om sina ägor. Nya hundar och allra helt små valpar måset vi ta väl om tass.

 

Molly kom så hon och Basse jagade samma boll. Tror att Basse förlorade kampen flera gånger.

 

Skulle prata om en massa viktigt med Bassehusse. Men titta på lilla Rottis Kajsa, hon körde samma stil som Basse när han var valp. Använda mej som stöd för att komma upp ordentligt. Gjorde inget, jag gillar valpar och det är helt okej att de klättrar på mej.

 

Så kom Fido också, lika bra att ta emot honom också. Vi är noga med att alla ska hälsas välkomna ordentligt.

 

Men Basse vad gör du?? Egentligen borde han inte få nåt godis. För sekunden innan hade han snott godispåsen från Inezmattes ficka och ägnat sej åt självservering. Fast han fick mer godis eftersom han inte hunnit käka upp hela stöldgodset. Människorna hade bara roligt åt hans påhitt. Kanske ska lära mej att stjäla jag också.

 

Lärde lilla Kajsa att med tur kan det finnas godis på marken. Just då fanns det, så hon lärde sej snabbt att leta och äta.

 

Basse hade nån kurs i hur man spanar ifall det kommer fler trevliga kompisar. Nu var det inte så många idag, men bra för lilla Kajsa att veta till kommande träffar, Poppie var lite fundersam, hon har inte träffat just några valapr och var bara obetydligt störrre när hon började komma och hänga med oss.

 

Nu fanns det visst godisbitar igen. Lika bra att passa på, för vem vet när vi får nåt att äta nästa gång.

 

Nästan alla hundar får prova att åka fyrhjuling med Bassehusse. Kajsa åkte aldrig men satt på den medan den gick. Bta att få prova på nya erfarenheter.

Jag har åkt, men nä det är inte min grej.

 

Fast sen gick det bra att sitta i Bassehusses knä en stund också. Den där lilla valpisen charmade alla.

Sen var det korkade mänskliga påhittet om dags att sluta. Vadå? Jag har misst massor under fängelsetiden, borde vara minst dubbelt så långa hundträffar nu så jag kan ta igen allt förlorat.

Hem käkade och somnade. Antar att Kajsa var väldigt trött efter umgänget med oss andra.

Skulle på eftermiddagsrunda. Hade tur passerade Vivecas magiska fönster, som vanligt räckte det med att jag satte mej viftade på svansen och dräglade lite så öppnades det. För det hade väl inget att göra med att matte skulle prata tråk med Viveca?

Prata tråk fick en ny innebörd, av nån anledning diskuterade de snöstormar. Ja, ni fattar varför människor bara pratar tråk och vi hundar viktiga saker. De ska inte prata snöstormar för då utbröt det en, innan jag var hemma så var jag alldeles vit av all snö.

Just nu kommer det en massa mera.

I morgon är det veckans bästa dag, alltså måndag och Basse kommer. Väntar visst en överraskning för oss, men den berättar jag om i morgon.




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards