wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 30 mars 2023

Firar min födelsedag

Av Wilma Border collie - 30 mars 2023 18:02

I dag fyller jag 9 år. Det ska självklart firas, mina födelsedagar är mycket viktiga.

Basse kom i morse och tänk Bassehusse bjöd på korv, utsökt var den.

Så käkade vi gemensam god frukost, gick på en trevlig morgonrunda.

Tillbaka hemma så funderade vi på vad vi skulle hitta på resten av dagen.

 

Detta är nån speciell hundkorv som matte köpte sist vi shoppade. Såg hur hon skar den i många bitar. Provsmakade, den var utsökt. 

 

Massor med snö föll det igår, fullkomligt onödigt. Svårt att hitta alla spännande dofter också.

 

Enligt matte hade detta varit vackert om det inte var 30 mars och 14 minus i morse. Så mycket snö i skogen att mattes plan bara var att ställa in.

 

Vi skulle ha varit vid vår vanliga bra lekplats, men den gick bort på grund av all snö. Nu belv det skidbacken. Tyvärr kunde jag inte ta en  massa välbehövliga födelsedagsrull för all konstsnö är begravd under onödig värdelös natursnö.

Men vi sprang massor.

 

Lekte mycket också, fyller jag år så gäller det att roa sej.

 

Passa träd!! Men så perfekt nu vet vi vad som väntar.

 

Inte var det lätt att fixa spår i all snö. Men matte lyckades lägga alla de där korvbitarna i sina och andras fotspår.  Riktig utmaning att spåra dom i snön.

 

Utmaning var det. Hitta pannkaksbitar i djup snö och blåbärsris. Vi fick jobba hårt och länge. Tur vi gillar nosarbete och utmaningar.

 

Leta,. leta och leta ännu mer plus gräva i snön. Får inte finnas minsta lilla smula kvar. Det tog tid, massor med tid, men vi hade roligt.

 

Lika bra att passa på och leka mera. Fick energi av den där korven och pannkakorna.

 

På väg hem och titta vad vi ser.

 

Hej Alice, trevligt att träffas. Hon gratulerade mej självklart.Människorna pratade tråk och vi hundar diskuterade viktiga saker.

Gick hem, insåg att vi var supertrötta så vi somnade och enligt matte sov vi som om vi var medvetslösa. Egentligen skulle jag ha fått present men det fick vänta.

Vaknade, dags för eftermiddagsrunda.

 

Åh, Viveca öppna ditt magiska fönster! Wilma fyller år så hon jag behöver godis.

 

Basse lyckades som vanligt. Nu är det bara att vänta.

 

Ut kom utsökt godis och jag blev gratulerad.

Träffade Inezmatte som också gratulerade mej, känner mej verkligen firad och på både Facebook och Instagram har det kommit massor med grattisar.

 

Hemma så skulle vi ha födelsedagsmys. Matte förklarade noga för den där Alice Cooper att benen var mina och Basses. Nåt om att han är katt och ska inte bry sej om såna.

 

Ja tack jag vet att de är utsökta.

 

Basse fick självklart också ett. Här delar vi på allt.

 

Galen kattvalp. Alltså jag ska njuta av mitt presentben och han försöker sno det! Matte hade hysteriska skrattanfall. När han inte lyckades med mej så gick han till Basse och försökte sno hans. Ingen framgång där heller. Hörde nåt om kattvalp med idenifieringsproblem. Typ du är en katt och ska inte bry dej om hundarnas ben. Cooper lyssande inte.

Så blev Basse hämtad och jag fick mer utsökt korv.

Tillbaka inne skulle jag få en present till.

 

Alltså de här två Kleptomanen och Cooper. detta är ett stort ben. Från början var det en meter. Men igår ägnade matte massor med tid, många verktyg, typ två olika sågar, hammare, skruvmejsel och grensax för att dela det i två delar. Alla nya ord hon kunde tänker jag inte upprepa. Säj inget men Basse fyller år på söndag och då får han andra halvan av det.

 

Kan meddela att benet är numera mitt, Båda förlorade. Måste se till att Cooper lär sej att han är katt och att Kleptomanen lägger ner kursverksamheten med honom. Ska detta fortsätta kommer varken jag eller Basse att få ha nånting ifred.

Hur som helst är jag väldigt nöjd med min födelsedag.






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Söndag 28 april 17:50

Bättre väder idag. När jag var på morgonrunda så var det varmt och solen sken. Så passade jag dörren i flera veckor innan det var dags att åka. Passerade Basses liftarplats, men där var det tomt.   Hittade honom hemma så vi väntade tillsamma...

Av Wilma Border collie - Lördag 27 april 17:59

I går blev det ingen blogg eftersom det inte gick att komma in här. Men vi gjorde inte så mycket, kom en massa äcklig snö som sen blev regn. Var en sväng i skidbacken bara, hade fredagsmys och lite sånt. Idag är det äntligen lördag. och alltså dags...

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards