wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 2 december 2020

Mer röj med Flocken

Av Wilma Border collie - 2 december 2020 18:03

Som vanligt i morse åkte för att hämta Basse.

Klev ur min bil och skulle morgonkissa, då kom Basse från ingenstans i mörkret. Vet inte om jag heller matte hoppade högst. Jag är van att matte öppnar dörren och släpper ut honom, men nu hade inte hans husse åkt ännu så därför var han ute.

Vi ägnade en stund åt morgonbus innan vi åkte hem till mej för frukost och lite planering av dagen. Matte var upptagen för det nya batteriet till kameran hade kommit tidigt i morse. Enligt henne ordning i tillvaron igen.

 

Så Flocken är samlad och vi är skjutsade till ett bra ställe. Här är det perfekt för en massa lek och andra viktiga hundsaker.

 

Så nu äntligen kan vi springa. Har inte sprungit på många evigheter, bäst att passa på.

 

Jag tänkte kolla dofter efter en hund men Jenna och Basse ansåg att det var onödigt och vi skulle fortsätta att leka. Behöver faktiskt ha koll på var de snygga hanarna rör sej.

 

Jenna gjorde sitt bästa för att fånga Basse och jag utsåg mej till domare. Hade väldigt bra uppsikt från stenen, det blev oavgjort denna omgång.

 

Där går de och letar vattensamlingar, men vänta bara. Tror inte de ser att jag lurpassar på dom.

 

De såg mej inte så det blev en mycket skoj jaktlek när de närmade sej. Alltså detta är livet att flockspringa med kompisarna och ha så här skoj som bara vi kan ha.

 

Detta är en av våra godisstenar. En bra sån som alltid ger godis. Matte pratade om ny headerbild till bloggen men efter som tre hundar inte kan se normala ut samtidigt så blev det ingen idag heller. Hörde nåt korkat påstående om att det är jag som inte ser normal ut på denna. Jag är alltid snygg.

 

Fortsatte att leka istället. Basse och Jenna hade nåt danspass också, de skulle absolut vinna vilken danstävling som helst.

 

Hade en av alla våra viktiga diskussioner. Det gäller att vi är överens om vad vi ska hitta på.

 

Kom fram till att vi skulle hit. Detta är en del av den där enorma hagen där vi sällan är och nu var det många månader sen sist. Matte följde snällt med oss.

 

Många nyanser av grått var det idag och ingen is på sjön heller.

 

Basse hittade resterna av en gammal ek och det var enligt honom väldigt spännande.

 

De är inte kloka de där två. Jag tjatar och tjatar men de fattar ingenting.

 

Dårar! Det är december och då är badsäsongen definitivt slut, men det har då inte Basse och Jenna begripit. De påstod att det var så skönt. Kan jag inte tänka mej, jag hade druckit en del och vattnet var kallt.

 

Alltså ursäkta, men jag hade tänkt att käka upp barken på den här pinnen. Kan tala om att den höll inte för tre envisa hundar. Fast jag lyckades komma över en bit så lite blev det till mej.

 

De andra två de fortsatte med sin pinnkamp. Blev oavgjort eftersom den självklart inte höll.

 

Jag tog till de rejäla i stället. Men hur jag än slet så lyckades jag inte rubba denna, gammal ek är tungt, måste träna mer.

 

Dårskapen fortsatte. Passerade vår vanliga badplats och självklart skulle de bada. Inte har Vattentjuven återlämnat det stulna vattnet heller. Jag höll mej på land jag.

 

Hur går det Jenna? Behöver du hjälp?

 

Hon klarade att slänga Basse i backen alldeles på egen tass. Han tycker det är väldigt skoj att bli slängd i backen.

 

Jaså du, uppe igen lika fort. Då tar vi väl en ordentlig Flockbrottning då. Massor med skoj blev det.

 

Men faktiskt så kan även vi bli trötta. Har precis avslutat ett långt och roligt flockspring och matte påstår att det är dags att gå till bilen.

Gick till bilen och vi somnade ganska omgående. Blir så när vi haft så här väldigt skoj länge.

Käkade lunch och sov mer.

Hämtade Jenna för eftermiddagsrunda, skönt med samlad Flock eftersom det var en vanlig trist sån.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Onsdag 17 april 17:56

Kallt i morse, när jag var ute för morgonrunda så var det frost på bilarnas rutor. Den där våren verkar dröja. Basse skulle hämtas igen. Hade tur för han var på sin vanliga liftarplats och ännu bättre, dörren öppnades så vi tog oss in och fick vä...

Av Wilma Border collie - Tisdag 16 april 18:01

Matte kom ur sängen utan problem i morse trots gårdagens krachlandning. Bara en öm arnbåge, skönt att slippa dra runt på ett vrak. Basse sov i vanlig ordning. Åkte och hämtade honom. Nisse kom rusande och ansåg att jag skulle släppa in honom. Und...

Av Wilma Border collie - Måndag 15 april 17:57

Basse han gjorde som vanligt, tog sovmorgon. När mina morgonrutiner var avklarade och den långsamma matte klar med sitt så åkte vi och hämtade honom.   Nu börjar tråkgrönsakstiden. Stå och gulla med tråkrababrber ska det vara nödvändigt det? F...

Av Wilma Border collie - Söndag 14 april 17:56

Vaknade i morse, ute vräkte regnet ner. Hade sån tur att det hade slutat tills jag skulle på morgonrunda. Gjorde vad jag skulle gick in och passade dörren.Sen var det äntligen dags att åka.   Framme, men jag tänker inte gå en meter för jag ser...

Av Wilma Border collie - Lördag 13 april 17:53

Lördag och alltså mingeldags igen. Klarade av morgonrutinerna och passade dörren.   Precis när jag kom till Basse så kom det en ny hund.  Alltid trevligt med nya kompisar. Han presenterade sej som Buster och ville gärna lära känna nya hund...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards