wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 26 november 2020

Bläädag men lärde mej en ny svamp

Av Wilma Border collie - 26 november 2020 18:01

Inte hade saker ändrat sej under natten. Stirrade på min bil när jag skulle ut för morgonrunda men jag skulle inte alls hämta Basse. Blev alltså en ensam tråkrunda.

Hem och hade tråkigt, tänkte att Jenna kanske behövde mej idag. Men inte det heller.

 

Blev en hemmaskog, men okej det var ett bra tag sen jag var här. Kollade om jag skulle se nån bekant hund men det var övergivet.

 

Nån Ekorre då? Funderade på om jag skulle ta en sväng förbi några bra spanställen. Men matte påstod att det skulle jag inte alls göra.

 

Hundlivet är pest, jag är alldeles ensam och skogen är övergiven. Hittade inte ens spår av andra hundar, satte mej och deppade.

 

Äntligen finns det lite vatten i bäcken. Minns inte när det var vatten i den senast, var evigheter sen sist. Gott var det i alla fall.

 

Jobbade som svamphund. Hittade ett helt gäng med Bleka taggsvampar.

 

Fick ost för väl utfört arbete, men svamparna är kvar i skogen för de var för gamla.

 

Drog planlöst runt och hoppades på att hitta nåt skoj. Fanns ingenting, alldeles övergivet överallt.

 

Kom till min Sörmlandsledsetapp. Kollade av en bit på den så det inte trillat träd som skulle kunna hindra vandrande hundar. Alla träd hade den goda smaken att stå upp där så det var lugnt.

 

Här brukar det vara en nästansjö. Men Vattentjuven hade helt glömt att återlämnat vattnet, fanns inte en droppe. Illa för törstiga hundar som vandrar på min etapp.

 

Va? Ska vi åt ett annat håll? Men tänk om jag missar nåt här borta? Matte vann diskussionen.

 

Hittade faktiskt några Trattkantareller. Stora är de men så få att de får stå kvar i skogen.

 

Var faktiskt bra att matte valde den här vägen för jag hittade en gammal trädstam som hade ostblommor. Förgyllde ett par minuter av mitt urtrista liv.

 

Här har jag ett bra spanställe. Med tur så skulle det vara nån Ekorre hemma, gärna en som vill umgås med en mycket ensam hund. Men nä inte en Ekorre nånstans.

 

Jaha träna på en ny svamp. Sånt är alltid trevligt. Klarade de som växte utan problem efter att ha luktat på denna.

 

Den här lärde Gelétaggsvampen kan jag nu. Märklig svamp som känns som gelé och förr rullades i socker och åts som godis av människor. Jag anser att det är en bra svamp eftersom den gav ost och en massa beröm.

 

Jaha där framme har en stor gran tröttnat på livet sen sist. Var nog stormen förra veckan som tog den. Men jag kunde passera utan problem och den ligger inte på Sörmlandsleden heller.

 

En vattenpöl perfekt eftersom jag behövde dricka. Går åt en del vatten nu när jag har börjat planera för att bli hormonhäxa, ragga snygga hanar menar jag.

Dags att ta sej hem igen.

 

På torget där höll de på och klädde på den där granen en massa belysning. Blir nog bra  när det är färdigt.

Hemma så pratade jag en del med katterna, sen somnade jag i soffan.

Dötrist eftermiddagsrunda också.

Matte påstår att i morgon blir en mycket bättre dag, tror jag vad jag vill om. Människor är opålitliga så jag blir säkert ensam och kommer att ha dötrist

 
 
Ingen bild

Inga-Lill

26 november 2020 19:20

Det är allt bra synd om dig Wilma som får vandra runt i skogen alldeles ensam och övergiven, fast du glömde att du har världens bästa matte men jag antar att hon räknas inte. Hade jag varit lite närmare skulle jag klappat om dig ordentligt.

 
Ingen bild

Christina Johansson

27 november 2020 13:12

Duktiga du som hittade en ny svampsort. Det kan vara skönt att du fick vara ensam med din kära matte en dag. Lördag imorgon , då blir det kanske hundträff. Trevlig helg och puss på nosen. Hälsa din fina kära matte.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards