wilmablogghund

Alla inlägg den 26 juni 2023

Av Wilma Border collie - 26 juni 2023 18:03

Var som vanligt alldeles för varmt redan vid halv sju i morse.

Gjorde min morgontoalett, käkade frukost och väntade på att matte skulle bli klar med tråk.

 

Ingen Basse hemma till men oerhörda besvikelse. Var rädd för att jag skulle bli ensam och övergiven idag. Matte dränkte djungeln igen. Försökte frisera vinrankan men bara det som var närmast dörren.

 

Gick till skuggan och väntade. Matte hade pratat med Bassehusse och han var på väg hem altså skulle jag slippa ensamhet.

Basse kom och vi skulle försöka göra nåt. Ovädret var ännu värre.

 

En kortare sväng i skogen var planerad.

 

Vi kollade av en del. Leka var inte att tänka på alldeles för hett och enligt matte så kan vi få värmeslag så vi tog det väldigt lugnt.

 

Flämt! En svamphund är alltid redo var tvungen att titta till de små kantarellerna.

 

Jodå de lever. Om det nu kunde komma svampvatten också.

 

Så fick vi värsta bästa överraskningen i skogen. Varsiitt utsökt djupfryst revben. Revben i skogen är alltid gott oavsett årstid men i dag i ovädret var de alldeles utsökt goda och svala. Både jag och Basse njöt länge av dom.

 

Basse är klar med sitt men tror att han ska komma över mitt. Kunde han glömma. Fast efter en stund fick han ta det och jag rotade fram hans. Vi brukar göra så, byta med varandra. Gnagde ett tag till medan matte satt på en sten i skuggan och höll på att flyta bort.

 

Skulle gå tillbaka. Basse markerade att det var nåt nära oss. Koppelfångar och Basse hade en del åsikter om detta nåt som matte aldrig såg. Kanske var det rådjur eller nåt för det var inte hans varglarm denna gång.

 

Tillbaka vid bilen så fick vi vatten, går åt massor i ovädret och matte har alltid flaskor i bilen till oss. Skönt med service.

 

Vi funderade på att tillbringa resten av dagen i en lövhög i skuggan. Var ganska okej här.

Fick inte vara kvar.

 

Skjutsade hem Basse. Han fixade till en plats i skuggan åt sej vid tråkväxthuset. Hörde nåt om att slappa resten av dagen.

Jag åkte hem till mej. Somnade, detta väder är avskyvärt. Drömde om allt skoj jag och Basse ska göra när det blir fint väder igen.

 

Släpade mej ut på en vidrigt het eftermiddagsrunda. Men titta här. På en anslagstavla. Ni som har möjiighet kom och lyssna på mattes svammel på Idéfarmen strax utanför Malmköping 20 juli. Jag kommer att vara med och försöka styra upp det på bästa sätt.

I morgon är det fortfarande oväder men kanske inte lika vidrigt som idag så jag och Basse ska försöka göra en sak på förmiddagen.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards