wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 27 december 2023

Trist ensam dag

Av Wilma Border collie - 27 december 2023 18:03

Inte nog med ensam tråkfrukost, lika ensam morgonrunda. Nädå, jag skulle bli ensam hela dagen för Basse skulle hänga med sin husse. Elände!!

Började med att följa med matte till bilverkstan för att kolla om de hade låsolja. Det hade de inte för den sålde slut när allt frös. Fast matte fick en del tips som ska provas i morgon, nåt om att inte ha lust idag.

 

Jaha här har det gått hundar jag känner. Med tur kanske jag träffar nån.

 

Nä Heden var alldeles övergiven inga hundar, inga människor ingenting. Livet är pest.

Gick vidare.

Hittade intressanata dofter från nån hane. Satte mej för att meddela att jag planerar att bli Hormonhäxa raggningsbar framöver. Då kommer det en människa, stirrar på matte och upplyser om att är hon så lat att hon inte kan plocka upp efter byrackan, alltså jag, då ska hon inte ha hund. Matte sa att men det är en tik, hon kissade.

Sånt ger fula gula fläckar i snön och bör tas upp. Matte teg, troligen lika bra.

 

Detta är den hemska fläcken jag lämnade som den lata människan inte tog upp. Är bara en hälsning till alla hanar.

 

Gick vidare mot campingen. Hade rört sej flera hundar jag inte känner, lämnade många hälsningar.

 

Men nu tror jag att det kan bli bra. För där borta finns Moha och Troys husvagn. Kanske har de sluppit fångenskapen i Stockholm så vi kan röja ett tag.

 

Elände! Grundlurad igen. Alldeles dött och övergivet. Matte skulle bara kolla att det inte låg ton med snö på taket, gjorde det inte, den hade tydligen blåst bort. Ni ser, inte ett spår av resten av skogsröjargänget. Matte påstod att röja nu är svårt eftersom snön är så djup skulle troligen Moha gå vilse och kanske återfinnas till våren eller nåt.

Gick en bit kom en människa, trevlig sån som förstod att hon mötte Malmköpings ensammaste hund i stort behov av sällskap. Kändes så bra en stund.

Gick vidare och hittade ett par människovalpar som ville umgås med mej. Så klart de fick, så trevligt att bli klappad och matte pratade tråk med deras pappa.

 

Rugguggla jag? Nä varför tror ni det??

Behövde göra mej av med en del av pälsen alltså frångick jag mina principer och tog ett snabbrull i natursnö. Okej plogad men inte alls samma sköna känsla som nypistad konstsnö.

Jaha sa matte undrar om vi åker dit för nedskräpning nu när hon såg mina lämningar.  Tur att inte människan vi mötte tidigare kom.

Nu borde det ha varit en bild på när jag passerade Ekorrskogen och för första gången på flera hundliv kunde spana ekorre, Men bilduppladdningen la precis av. 

Hur som helst så hade jag ett trevligt span men ekorre var självklart totalt asocial.

Gick vidare. Tänkte gå åt ett håll men matte sa att kom vi ska gå till apoteket. Då passerar en människa som upplyser om att hundar är förbjudna där!! Vet väl både jag och matte men hon pratar faktiskt med mej.

Passade det förbjudna apteket i typ två minuter.

Gick hem käkade lite och somnade av ren leda. Jag saknar sällskap!!

Gick på eftermiddagsrunda. Hade tur och träffade ett par människor jag känner, livet kändes lite bättre.

Sen hemma igen så pratade matte i telefonen och sa att imorgon då får jag minsann hänga med Basse igen.

Kommer att bli en mycket bra dag, fast det ska bli oväder, men nåt ska vi hitta på.






 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Lördag 27 april 17:59

I går blev det ingen blogg eftersom det inte gick att komma in här. Men vi gjorde inte så mycket, kom en massa äcklig snö som sen blev regn. Var en sväng i skidbacken bara, hade fredagsmys och lite sånt. Idag är det äntligen lördag. och alltså dags...

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards