wilmablogghund

Alla inlägg under juni 2021

Av Wilma Border collie - 14 juni 2021 17:59

Bra morgon, jag fick åka och hämta Basse och när vi klarat av morgonrutinerna så hämtade vi Alice. Perfekt med Flocken samlad.

Hem till mej för gemensam frukost och så pratade vi om vad vi skulle hitta på idag.

Hamnade i bilen och åkte, enligt Basse som är Flockens spanare var vi förföljda av en annan bil som han inte kände igen.

Matte stannade vi en av våra bra tillhåll, gick och pratade med den i förföljande bilen. Sen åkte vi igen för vid det tänkta stället stod det en bil redan.


 

Så perfekt den okända förföljande bilen innehöll Moha och Troy, deras vanliga bil är hos bilveterinären och väntar på nån operation så de åker runt i en annan just nu.

 

Jo Alice det är bra om du använder dina ben så vi kommer in i skogen så vi kan vara på fria tassar. Rulla det kan du göra sen.

 

Så äntligen! Här har vi varit förut, men det fanns visst nån plan. Vi råkade lyssna lite på människornas tråkprat.

 

Ännu har inte Vattentjuven vaknat så det finns en massa trevliga lerdiken. Alice och Basse provade alla och Troy en del. Bara jag och Moha som avstår dom.

 

Skitig? Nä inte Alice inte, hon pratade om att detta var perfekt pälsvård.

 

Kom till den bra sjön och Alice kastade sej i för att göra rent pälsen.

 

Jodå jag badade jag också, alltså jag gick och ställde mej i vattnet en stund. Svalkade skönt och var gott att dricka.

Basse, Troy och Alice badade massor men det blev bara skitbilder enligt matte.

 

Det gäller att ta rätt ställe när man ska upp ur sjön. Deta var inte rätt ställe så Alice hade vissa problem.

 

Bada för att bli ren i pälsen? Detta är alltså Alice som skulle bli ren av att bada men nåt blev visst fel.

 

Efter en massa bad så var det lek. Vi toksprang en stund, mycket skoj.

Sen skulle vi vidare för vi skulle utforska en av de där vägarna som vi inte gått.

 

Ja vi kommer. Enligt matte var vi lite för långt bort så vi bli tillbaka kallade. Men hon begrep inte varför vi sprang förbi henne.

 

Bakom henne stod Moha och Troymatte och viftade med en osttub. Så klart vi sprang dit i stället. Matte hade bara tråkgodiset framme just då.

 

Fortsatte på den nya vägen. Väldigt bra väg med massor att undersöka, många spännade dofter, en massa vatten och annat trevligt.

 

Matte gick och tittade på skogen och pratade om att här kan det vara alldeles perfekt för en massa svamphundsjobb när de vaknar ordenligt.

 

Basse och Troy de kollade allt vatten de hittade och det fanns sånt överallt. Här har de tagit sej ut på nån liten mosse och ska tillbaka. Basse han hade inga problem, bara att springa genom vattnet. Troy var mer tveksam men hans oförstående matte påstod att hade han gett sej ut där så fick han minsann lösa det också.

 

Visst klarade han det efter lite funderande. Vi hundar är smarta och klarar det mesta utan mänsklig inblandning.

 

Kollade massor med mer viktiga hundsaker. Vi skulle ha kunnat tillbringa hur lång tid som helst här med allt spännande. Nya ställen är alltid skoj.

 

Alice var så nöjd för det kryllade av bra ställen att rulla sej på enligt henne. Både med och utan dofter.

 

På väg tillbaka och vi har blivit fångar, men det hindrar inte vattenbesök. Vissa skulle bada och jag och Moha var törstiga.

 

Hamande på en annan väg igen. Passerade ett litet hus och fick lyssna på människornas flyttplaner. Alla ensamma hus långt in i skogen ska det tydligen flytta till. Säkert helt okej att bo så bara vi får hänga med våra kompisar.

 

Ute på vägen vi åkte bil på. Men ska verkligen Moha och Troy göra det vi tror?

 

Nä Troy fick inte bada i bäcken fast han ville.

Kom till bilarna, vi var ganska trötta efter flera timmar på nytt ställe och massor att göra. Men hörde hur människorna pratade om att den där rundan vi hittade i dag den ska förlängas och mer kollas nästa gång vi är här.

Åkte hem, käkade lite och sen sov vi gott. Matte hade de vanliga hörselhallucinationerna och påstod att vi snarkade, hon borde söka vård för vi snarkar aldrig.

Sen var det dags att lämna hem Alice, men vi hörde att vi ska hänga i morgon också och dessutom ska vi träffa Moha och Troy för människorna ska fixa nåt Låter som om det blir en bra dag igen.

Av Wilma Border collie - 13 juni 2021 17:58

Vanliga eländiga ensamma tråkrundan i morse och sen passa dörr i några veckor.

 

Så liftaren är hittad och upplockad, Basse vandrade som vanligt efter vägen och väntade på mej. Han kastade sej in i min bil när matte öppnade dörren.

 

Bäst att kolla om det rört sej några snygga hanar här sen i går. Jag måste ha stenkoll på var det kan finnas spår efter såna.

 

Skulle egentligen leka en stund men då kom det en bil och det innebär att nån av alla våra kompisar kommer.

 

Trevligt lille Fido och honom har vi inte träffat på väldigt länge.

 

Precis efter kom Berner Alice och Labrador Alice, bäst att kolla om Fidomatte möjligen har nåt gott att bjuda på. Det hade hon så vi fick välbehövligt godis.

 

Om jag hade planer? Jo det kan väl hända att jag hade det, men tyvärr blev jag genomskådad och fånge. Vadå, jag är övertygad om att Hare är mer social än Ekorre och vad skulle det göra om jag pratade med Hare ett tag?

 

Det går alldeles utmärkt att jobba som svamphund på Basses gräsmattor. Här har jag minsann hittat svamp.

 

Nå skulle du kunna tänka dej att ta fram våran osttub innan det blir vinter och kallt? Basse var superduktig och markerade dom han också.

 

Fast vad hände nu? Matte hade sagt duktig till mej och Basse, det hörde Alice så hon kom och snodde ost. Fast Basse fick självklart också för det var han och jag som jobbat.

 

Det tar på krafterna att jobba som svamphund. Basse var tvungen att ligga ner och dricka vatten.

 

Sen försökte han gör inbrott i Berner Alice mattes ficka. Nåt om att han var hungrig och behövde godis.

 

Basse försökt göra inbrott? Nä absolut inte, han är alldeles oskyldig. Det var egentligen så att han skulle berätta för Berner Alice matte att han är så ensam och det är aldrig nånsin nån som bryr sej om honom. Tänk att hon trodde på honom!!

 

Jag låg i skuggan och lyssnade på tråkprat. Värst var mattes fullkomligt korkade uttalanden om att jag snart kommer att sitta i fängelse. Ska inte alls sitta i nåt Hormonhäxefängelse, jag tänker minsann träffa vilka jag vill, när jag vill!!

 

Basse försökte övertala Berner Alice att det faktiskt är väldigt trevligt att använda Plaskdammen, dessutom hade det fyllts på mer vatten.. Hon var måttligt intresserad, men jag såg att hon var i och vände efter viss övertalning.

 

Gungun försöker alltid berätta för alla att hon får minsann bara nåt att äta på helgerna. Alltså när hon lyckas tigga till sej av nån människa för hemma är det bara svält och umbäranden.

 

Men vad hände nu då? Hlet plötsligt var det bara Jag, Basse och Alice kvar alltså Flocken. A DE andra hade släpats i väg av sina människor.

 

Trodde att vi skulle gå och göra nåt Flockskoj, kanske bada, leta efter Hare eller annat trevligt. Nädå, bara matte som skulle stirra på tråkgrönsakerna igen. Vet inte om hon tror att det går att skrämma upp dom ur jorden eller nåt annat märkligt.

Sen var det dags att åka hem. Käkade och somnade.

Gick på eftermiddagsrunda, la mycket tid på att kolla spår efter hanar och lämna massor med hälsningar. Träffade en människa jag känner, hon hade en ny hund som jag inte träffat. Men den hunden var lite blyg och dessutom tik så jag lät henne vara. Fast hon fick nosa på mej medan jag låtsades som om jag inte märkte henne.

I morgom ska det visst bli en väldigt bra dag säjer matte, hoppas att det stämmer.



Av Wilma Border collie - 12 juni 2021 18:03

Nackdelen med lördagar är att jag drabbas av sån där trist ensam morgonrunda. Föredrar faktikst sällskap då.

Gick hem, käkade ensam frukost den är godare om man är mist två.

Sen passade jag dörren i flera veckor.

 

Så äntligen och där kommer Basse och möter mej. Alltså ordning i tillvaron.

 

Tänkte att vi skulle leka en del men Basse hade helt andra planer han påstod att det var bra tillfälle för att jaga Sork så han försvann i det höga gräset.

 

Följde med matte och hade tråkigt medan hon höll på med tråkgrönsakerna. Såna här gurkplantor är tråk, jag äter inte gurka. Varför går det inte att odla gott hundgodis istället??

Dödades en en del såna där sniglar som mördar också.

 

Titta! Medan jag hade tråkigt så hade minsann Berner Alice med matte kommit. Basse han var fortfarande försvunnen i gräset.

 

Trevligt nu kom Molly också. Vi skulle i alla fall bli några hundar och dessutom höll sej ovädershettan borta i dag.

 

Människor kan faktiskt göra saker om de vill. Rengöring av våran Plaskdamm pågår. Var visst nödvändigt för den var full med en massa polen och annat skräp. Vi ska ha en ren och fin sån.

 

Så vi har blivit fler och Basse har äntligen avslutat sin jakt på Sork. Antar att den inte gick bra för han ville inte alls diskutera med och motgångar.

 

Han tog på sej det viktiga jobbet att kolla så matte klarade av den komplicerade uppgiften att fylla Plaskdammen.

Märkligt nog så fick hon godkänt.

 

Jo det är så att vi behöver energi, finns det möjligen nån godisbit till behövande hundar? Hade tur vi fick så vi klarade oss en stund till.


 


Sigge och Majken hade nån diskussion i Plaskdammen om vem som skulle ha bollen. Jag funderade på att döma, men så fick jag andra intressen.

 

Aha det är bollkastning på gång och dessutom åt rätt håll, kommer nog att bli perfekt detta. Nu har jag chansen.

 

Kan väl hända att både jag och Basse missade bollen och fortsatte att springa. Vadå vi skulle låra Molly vinna och vi behövde faktiskt kolla vad Hare gjorde längre bort. Jag dömdes omgående till fångenskap när matte hittade oss. Inte hittade vi Hare heller, han är alldeles för snabb fast vi sprang superfort.

 

Majken och Ricki hade en massa skoj och sånt tar på krafterna fast det var så bra väder.

 

Molly hon har bestämt att leksakslådan den är minsann hennes och det går alldeles utmärkt att sitta i den. Är inte så länge sen hon höll på att bli fånge när locket stängdes.

 

Bad om tröst och lite umgänge eftersom jag var dömd till fångenskap. Fick båda delarna medan matte pratade om att jag inte alls ska dra iväg efter Hare för tänk om alla andra hänger på? Kan enligt henne bli väldigt tokigt.

 

Kollade faktiskt Plaskdammen jag också. Var gott vatten och skönt att blöta tassarna.

 

Jaha en del får minsann roa sej. Fast det var sista rycket för sen började människorna släpa med hundarna till sina bilar. Jag släppte in Basse och sen var det en vända till hos tråkgrönsakerna.

Hem, käkade och sov.

Började falla svampvatten ute. Bra för det behövs fortfarande massor.

Hade sån tur att det kom inget när jag var på eftermiddagsrunda, men det var en trist sån. Inga jag känner ute var i och för sej nästan inga alls ute.

I morgon är det dags för kompisar igen.


Av Wilma Border collie - 11 juni 2021 18:01

Hämtade Basse som vanligt i morse, redan då var det nästan ovädershett.

Hem till mej, käkade frukost och brottades en del.

Sen skulle vi hitta på nåt, enligt matte skulle det bli bra men hon är som bekant en ganska opålitlig människa så vi vågade inte tro nåt.

 

Hamnade vid Basses uthyrningsstugor för det skulle fixas nåt nu igen. Men tänk vi hann bara vara där i nån minut så kom Moha och Troy!

 

Människorna höll på med en massa märkliga mänskliga tråksaker. Vi drömde om en godisskog för i bland så händer det att det är en där nere.

 

Det finns hopp!! Vi är fångar och matte försvinner med en massa tur så.............

 

Underbart! Överallt fanns det en massa blodpuddingbitar, vi hade tassarna överfulla med att hitta allt. Men efter att fyra hundar letat ordentligt så finns inte minsta smula kvar.

 

Nu började det bli riktigt ovädershett så vi skulle gå och bada. Passade på att springa en massa.

 

Lekte en del också, bäst att passa på innan det blir alldeles för hett.

Hörde att matte pratade i telefonen men vi brydde oss inte säkert mänskligt tråk.

 

Men titta! Nästan framme vid Basse badplats så kom minsann Alice!! Perfekt nu är vi hela kompisgänget.

 

Nu ska vi ha en massa skoj, desto fler desto roligare.

 

Vissa de slänger sej ut som om sjön skulle försvinna vilken sekund som helst.

 

Jag föredrar de lugnare baden, typ gå ut så jag har vatten till magen, dricka lite och sen stå och filosofera.

 

Återgick till min favoritbrygga och suderade de andra galningarna.

 

Till och med Troy var med Basse och Alice och röjde i sjön. Jag och Moha vi nöjer oss med stillsammarre bad vi, eller Moha vill helst inte bada alls.

 

Detta är en hemsk bild för alldeles strax kommer Moha att utsättas för vidriga plågor av sin matte.

 

Titta här hon blev minsann nersläppt i vattnet och hela hon blev blöt. Inte ryckte Basse och Troy in och hjälpte henne heller.

Ungefär nu blev det tokigt för mej, jag tänkte hjälpa henne men halkade på bryggan så jag tirllade i sjön!!

 

Hemskt trauma, men Alicematte var snäll och tröstade mej. Hade inte alls tänkt att bli så våt som jag blev.

 

Människorna ägnade sej åt massor med tråkprat. Tänk om de kunde göra som vi hundar och bara diskutera viktiga saker.

 

Visst jag trillade i sjön, men jag kan faktiskt bada mer, alltså gå ut i vattnet så långt som jag anser att det passar mej.

 

Ja men stå inte där och retas med pinnen se till att kasta den. Vi har minsann hört vad ni pratat om så sätt fart!!

 

Blev mer bad men sen hittade människorna på att det var dags att åka hem, nåt om för varmt och lunchdags.

Hemma så käkade jag och Basse lite sen somnade vi.

Så blev Basse hämtad så tidigt att jag fick gå en ensam eftermidagsrunda. Fast jag hade tur Susannes affär var öppen så jag kunde bjuda mej på godis. Hann hem och sen kom det massor med svampvatten.

I morgon då är det lördag och förhoppningsvis en massa trevliga kompisar.


Av Wilma Border collie - 10 juni 2021 17:56

I morse var det ordning igen, Basse var hemma när jag kom. Alltså precis som det ska vara, enda felet var väl att vi inte alls fick försöka umgås med ett gäng harar.

Hem till mej för frukost och lite diskussioner om vad vi skulle hitta på.

Matte påstod att vi kunde ta det lite lugnt idag, korkade påhitt.

Så skulle vi ut och åka.

 

Här har vi inte varit sen stora svampvattennedfallet för att par veckor sen. Trevligt det hade minsann rört sej hanar här, kan vara bra att veta eftersom jag planerar för att ut och ragga framöver. Mattes hot om Hormonhäxefängelset det lyssnar jag inte på.

 

Började med att inspektera en brygga och dricka vatten. Vatten blir mycket godare om man gör det lagom komplicerat att dricka det.

 

Nu ska vi springa och ha en massa skoj. Sist var det inte läge för det på grund av nedfallet.

 

Det rör sej tydligen ganska många hundar här. Vi hittade många spår efter såna som vi inte känner, trist nog var det ingen där nu. Vi träffar gärna nya kompisar.

 

Basse kastade sej ut i Båven och badade. Hörde nåt om att han inte hade badat på väldigt länge typ många månader sen sist.

 

Inspekterade de andra bryggorna också. Mycket viktigt detta att ha ordentlig koll på dom, de var i perfekt skick.

 

Ute i sjön var hela släkten Kanadagås och de gillade inte alls våran närvaro. Många högljudda åsikter om två oskyldiga hundar som bara kollade bryggor och badade.

 

Kollade den gamla ihåliga eken istället. Den är bra för som vanligt levererade den godis, vi tog allt så inte släkten Kanadagås hittar vår privata godisgömma.

 

I bland berättar Basse väldigt roliga saker. Så bestämde vi att vi skulle leka mer.

 

Alltså jag är världsmästare i att tackla Basse. Mycket skoj lek detta som vi lekte mycket.

 

Ha! Tro inte att du ska kunna springa ifrån mej inte. Vi sprang massor och lyckades aldrig fastna på bild påda två samtidigt.

 

Bara så du vet så vann jag!! Försök inte påstå att jag fuskade, det var du som var långsam!!

Men ungefär nu kom vi på att vi var varma och tröstiga så vi gick till sjön och drack mer och Basse badade.

 

I dag är det fyra år sedan jag fick efternamnet Svamphund. Det firade jag genom att hitta svamp passande nog.

 

Såna här Nejlikbroskskivlingar hittade jag. De växer i gräsmattor och är en matsvamp, bara hatten används. Men det var så få att de står kvar.

 

Basse provade att markera såna och sen delade vi på en del utsökt ost.

Så hörde vi att det var dags för bilen för vi skulle vidare. Blev oroliga eftersom vi var i Sparreholm trodde vi att vi skulle bli fångar i bilen i många månader medan matte skulle gå vilse i jätteaffären.

 

Underbart!! Ingen fångenskap i bilen, vi fick åka till våran allra bästa Grisöronaffär. Har inte shoppat på många månader. Tydligen hade vi egna pengar eftersom matte varit kattvakt till grannkatten.

 

Basse funderade på om vi skulle löpa några såna här ben. Gäller att ha stenkoll på sortimentet så vi inte missar några läckerheter.

 

Jag plockade ut ett par godisbitar till oss. Snattar fortfarande inte, vi behövde energi för att orka shoppa.

 

Kollade av annat godis och ben, måste vara övernes om vad vi ska handla.

 

Matte grävde i frysen och frågade om vi ville shoppa revben. Synnerligen korkad fråga. Så klart vi vill ha såna och frysta revben är typ bästa glassen om det blir ovädershett.

 

Så nu har vi shoppat upp våra pengar och behöver shoppinggodiset. Lika utsökt gott som alltid var det.

Åkte hem, fick varsitt revben utsökt gott att gnaga på.

Sov och sen var det dags för eftermiddagsrunda. Trist sån för vi träffade inga vi känner. 

I morgon har vi visst en del att pyssla med igen så det blir säkert en bra dag.



Av Wilma Border collie - 9 juni 2021 17:57

I morse åkte jag och skulle hämta Basse. Men ingen Basse trillade ut genom dörren när matte öppnade och inte kom han när hon ropade heller. En koll på hans GPS visade att han var hundnappad.

Hörde att matte pratade i telefonen men jag lyssnade, hade planer på att umgås med Hare men misslyckades eftersom jag var fånge. Funderade på att bli djupt deprimerad varken Basse eller Hare, livet var eländigt. Dessutom föll det svampvatten.

Men så åkte jag och hämtade Alice, livet kändes genast mycket bättre. När Alice var hämtad så åkte vi inte hem, blev helt andra vägar och där hittade vi Bassehusses bil. Matte stannade, gick ut och hundnappade Basse, fast enligt henne var det inte alls hundnappning människorna hade kommit överens om hämtning.

Hem till mej för gemensam frukost och Basse berättade att han nog inte var riktigt vaken i morse eftersom han bestämde sej för att åka med sin husse.

Sen skulle vi till skogen.

 

Trevligt här har vi inte varit på ett tag. Men vi fick vara fångar för både jag och Basse spanade alldeles för mycket och visade att det var nåt i skogen.

 

Kollade men inte hade det passerat några snygga hanar inte, det är väldigt dåligt med spår efter såna i mina skogar.

 

Alice hon ägnade sej åt sina vanliga rulla överallt. Hon säjer att det finns hur mycket som helst att rulla i.

 

Hälsade på kantarellerna. De mår alldeles utmärkt nu när det kommit en massa svampvatten. Nu börjar de verkligen växa efter att ha stått nästan still i en månad. Hade fötts massor med fler yttepytte små också.

 

Fortsatte i skogen och både jag och Basse hörde nåt. Men enligt matte skulle vi inte alls bry oss om vad det nu var.

 

Titta Basse, minns du att de här svamparna lönar sej att markera?

 

Så klart han minns, Basse är en väldigt smart hund och var så stolt över att han kom ihåg.

 

Här är de årets första Föränderliga tofsskivlingar, en mycket god matsvamp men enligt matte har den en supergiftig förväxlingssvamp som heter Gifthätting. Matte har plocka såna här hela sitt liv så hon är bombsäker på dom, alltså kan vi rätt art.

 


För länge, länge sen så gick Alice kurs i svampsök för matte och Sigge Svamphund. Men sen har hon just inte jobbat nåt som svamphund. Alice är en smart hund för hon kom minsann ihåg när hon såg vad jag och Basse gjorde. Vi berättade för henne att detta är en art som lönar sej att markera.

 

I dag var det verkligen lönsamt för matte hade en massa supersmarrig blodpudding med till oss.

 

Alla ser väl de tre hundarna som har en massa skoj på ängen eller? Gräset har växt massor av allt svampvatten som fallit så vi nästan försvann.

 

Fast det hände att vi syntes, många skoj jaktlekar och en massa springa mycket och fort blev det.

 

Vidare in i en annan del av skogen. Vi måste hålla reda på allt och här fanns det också små, små kantareller typ millimetersmå prickar.  

Basse och Alice lekte en massa jaktlekar, jag vet inte vem som vann.

 

Jag var upptagen, hade hittat en alldels utsökt pinne med god bark. Bäst att käka när jag har chansen.

 

Så hände detta. Fångar och bundna vid ett träd. Jag och Basse förklarade för Alice att det var ingen fara fast matte försvann, hon skulle hämta oss vilken kommande vecka som helst och då skulle det bli bra.

 

Fria och nu fick Alice lära sej att det kan bli väldigt bra efter fångenskap vid ett träd. Vi hittade massor med blodpudding, överallt fansn det en massa småbitar utspridda. Gissa om vi jobbade och käkade.

 

Hoppsan! Alice svimmade visst efter uplevelsen med all blodpudding i skogen.

 

Basse Pedant han fortsatte att leta. För tänk om vi hade missat nån minimal smula? Nu hade vi städat så otroligt noga att det fanns inga som helst spår kvar,

 

Gick och badade för det började bli ovädershett. Var skönt i vattnet och gott var det också. Badeade ganska mycket alla tre.

 

Jaha fångar igen, matte hörde att det var människor längre bort och dessutom var det så ovädersvarmt att det var dags att åka hem.

 

Gick över an annan äng. lika högt gräs här så vi hade vissa problem med att se var vi gick.

 

Passerade ett dike så det var lika bra at svalka tassarna och dricka lite mer när det fanns chans till sånt. En av fördelarna med allt svampvattennedfall det är ingen brist på vatten till varma och törstiga hundar.

Hem käkade våra Dentastix och sen somnade vi. Tog på krafterna med svamphundsjobb och allt annat. Matte påstod att hon åt lyxlunch för det hade blivit så mycket såna där Föränderliga tofsskivlingar att det blev svampmackor.

Dags för eftermiddagsrunda och då skulle Alice hem till sej. Nu tar det enda till måndag innan vi är Flocken igen och dit är det många månader.

I morgon ska jag och Basse hitta på nåt, får se vad det blir.

Av Wilma Border collie - 8 juni 2021 18:05

Vanliga bra morgonrutinen med att hämta Basse. Hem till mej för frukost, sån är mycket godare när man har sällskap.

Gnagade en del på vårat Hälgehorn, måste säja att det var ett bra fynd av Basse med hornet för det räcker hur länge som helst.

Sen skulle vi till skogen.

 

Blev början av min Sörmlandsledsetapp. Enligt matte var det dags att kolla igen om det fanns getingar som skulle vräkas. Väldigt vilken hård hyresvärd hon är.

 

Perfekt väder var det också, mulet och svalt ovädershettan har försvunnit och den behöver inte återkomma.

 

Nå vi behöver ost! Kan du se till att få fram den omgående? Vi fick ost och inga getingar skulle vräkas i skärmskyddet.

 

Dassen ska alltid kollas och nu gjorde vi gemensam sak. Matte funderar fortfarande på vad människorna som passerade på vägen trodde om oss. Vadå, det är väl fullt normalt att hundar kollar dass på den etapp de är fyrbenta etappansvariga för. Matte vräkte ett par getingar som ägnade sej åt olovligt bygnade.

 

Skulle gå och kolla om vattnet sjunkit, fick vara fångar eftersom de där människorna kunde vara längre fram. Vanliga hittepå om att alla vill inte umgås med två mycket ensamma hundar.

 

Jodå vattnet hade sjunkit. Förra veckan gick det inte att gå här för då låg spängerna under vatten.

 

Tog en annan stig först, hade som vanligt mycket att kolla. Men det hade inte hänt nåt av värde. Jag som kollar var det rör sej snygga hanar men inga här inte.

 

Sjön är fortfarande väldigt stor men den hade minskat lite sen förra veckan. Fast träden badar fortfarande.

 

Så där nu går det att gå över bron också, sist hade sjön invaderat så det gick inte att nå den.

 

Men gå i sjökanten var inte att tänka på. Basse fick vatten upp till magen när han provade. Tar nog ett tag innan vi kan gå här igen.

 

Under den här stora stenen bor Grävling. Basse han försöker alltid hälsa på men Grävling är asocial och vägrar komma ut och hälsa. Har bara sett hans tassavtryck och enligt matte är inte Grävling nån som vi behöver bli kompis med.

 

Fortsatte och kollade om det hänt nåt av värde.

 

Bara Rådjur som hade gått här och inte hade den haft den goda smaken att tappa några kroppsdelar till oss heller.

 

Här ska det ligga nåt som jag behöver om ingen snott det.

 

Ingen hade rört min gamla Vilda grisskalle så jag gnagde mycket på den. Det är så gott med såna här skallar. Borde finnas många fler i skogen.

 

Basse han vet vad som gäller, bara att vänta tills jag anser att jag är klar.

 

Självklart fick han gaga ett tag sen, vi delar på allt. Den härr skallen kommer vi att kunna ha nöje av länge.

 

Så de före detta dränkta spängerna. Inga problem att passera dom och ha torra tassar nu. Perfekt för andra vandrande hundar.

 

Basse han fyndade på väg tillbaka. Ett litet ben av okänt urstrung men det absolut dyrbaraste han hittat på länge enligt honom. Kollade men jag ansåg det ointressant så han fick ha det.

 

Matte skulle kolla nåt vid skärmskyddet som hon trodde att hon glömt kolla. Basse han la sej på bordet med benet. Hörde att det går alldeles utmärkt att ligga på bordet och gnaga ben.

Så skulle vi till bilen, men Basse han gömde benet ordentligt först.

Åkte hem, käkade och sov medan matte gjorde tråk.

Gick på eftermiddagsrunda, försökte falla svampvatten men det var så lite att vi slapp sakdor. Hade tur och träffade vår allra bästa godisutdelare. Mycket trevligt eftersom vi behövde energi.

I morgon då är vi minsann Flocken igen, får se vad vi ska hitta på då. Blir säkert nåt bra.

Av Wilma Border collie - 7 juni 2021 18:00

Ordning i tillvaron igen, alltså hämta Basse i morse och sen vidare för att hämta Alice.

Hem till mej för gemensam frukost och lite prat om vad vi skulle hitta på. Det var ovädershett redan på morgonen så de riktigt långa trevliga skogsrundorna kunde vi glömma.

 

Vi blev skjutsade till Engelska skogen. Bra för det var ett tag sen sist.

 

Fortfarande är det massor med vatten på en del ställen efter det stora nedfallet för ett par veckor sen.

 

Var fångar alldeles för länge. Mattes usla ursäkt var att hon inte visste hur det var längre fram med vatten och en massa annat. Många spännade dofter fanns det i alla fall, så bra att vara en flock och kunna diskutera de ordentligt.

 

Enligt Alice går det alldeles utmärkt att rulla i spännande dofter även om hon är fånge.

Trodde att vi skulle gå upp till huset, men enligt matte var det alldeles för hett och kvavt för det.

 

Gick in i skogen på ett annat ställe för vi skulle till Bäversjön. Fast Basse och Alice de hittade en ny sjö innan vi kommit till den riktiga sjön. Denna var enligt dom alldeles perfekt.

 

Bäversjön var lika fin som den brukar vara och har alldeles väldigt mycket vatten också.

 

Vissa kastade sej i sjön och sa att de hade inte badat på flera år så det var bäst att göra det mycket och ordentligt.

Jag drack och konstaterade att vattnet var precis så gott som det brukar vara.

 

Underbart en pinne med sån där god blöt bark. Det är verkligen en delikatess.

 

Basse och Alice skaffade sej en massa energi av baden så de lekte mycket en stund. Matte hann inte med att ta bild när de flög över mej medan jag fortfarande njöt av barken.

 

Äsch lika bra att hänga på och leka ett tag. Fast det var så ovädershett och kvavt att ingen av oss orkade nån längre stund.

 

Ja ni ser hur det gick, Alice nästan svimmade.

 

Gick en sväng efter sjön och kom till Bävers hemma. Bäver är faktiskt ännu mer asocial än Ekorre, vill aldrig visa sej eller hälsa på ett gäng trevliga hundar som vill ha fler vänner.

 

WOW!! För första gången i världshistorien så blommar det ost på Bävers hemma. Vi städade extremt noga, tror inte att Bäver käkar ost så det var bäst att ta tillvara minsta lilla spår av blommorna.

 

Kollade av sjön mera, här doftade det av Bäver men han visade sej inte. Vissa badade ännu mer. Tror de badade många tusen gånger idag.

 

Detta vet jag är en bra godissten. Bara att vänta på att matte ska behaga ge mej nåt.

 

Tog en massa evigheter innan det blev godis för hon hade nån idé om en ny headerbild till bloggen där vi är Flocken.

Fick bara höra att tänk om tre hundar kunde se normala ut samtidigt i en sekund. Detta är visst den minst misslyckade där två är normala och den tredje ser ut som om hon ska tappa huvudet. Jag ska be att få upplysa om att jag aldrig tappar huvudet men bristen på godis gjorde att jag inte orkade hålla det upprätt.

 

Basse han gillar höjder och ansåg att vi kunde samlas ovanpå den här stenen. Jag och Alice hade andra åsikter så det blev inte som Basse tänkt.

 

På väg tillbaka, men vissa hade inte alls badat klart utan skulle bada några miljoner gånger till.

 

Hittade vad som hade varit en Kopparödla men den hade vandrat över regnbågsbron. Naturen är bra på renhållning för flugor, skalbaggar och myror höll på och tog hand om den. Snart finns nog inga spår kvar av den.

 

Ute på vägen och fångar ifall det skulle komma människor. Trodde att vi skulle gå till min engelska kompisarns hus nu. Skulle vi inte, matte skulle bara titta på nåt hon sett på håll. Då vid stora svampvattennedfallet så grävde allt vatten en ny liten bäck nerför vad matte kallar för Mördarbacken. Syns dåligt på bilden med det är ca 2 decimeter djupt. Lär ha forsat ordentligt.

Hörde att huset det ska vi kolla nån dag med trevligt svalt väder när det går att gå dit. Nåt om att ingen vet hur vägen är längre upp i skogen.

Gick till bilen, åkte hem och lämnade Alice som skulle väcka sin matte.

Hem till mej käkade lite och somande. Men matte flyttade nästan ut på balkongen Åskar kom på besök och idag hade han följeslagaren svampvattnet med sej.

Han hade massor att berätta högljutt och länge till mattes glädje. Vi brydde oss inte.

Föll svampvatten när det var dags för eftermiddagsrunda, vi åkte till Basses hemma för att visa några som hyrt en stuga tillrätta.

Hemma igen föll det så mycket svampvatten att vi fick vänta i bilen en stund innan det gick att gå två meter till porten. Var ju omtänksamt att vi slapp allvarliga skador.




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards