wilmablogghund

Alla inlägg den 26 juni 2021

Av Wilma Border collie - 26 juni 2021 19:13

I går kväll när jag gick ut för min god nattkiss så blev livet väldigt bra. Jag siktade en skitsnygg hane på min gata. Eftersom jag är ensam och Hormonhäxa tänkte jag faktiskt ragga. Matte hade åsikter, väldigt mycket åsikter, men hanen tittade så intresserat på mej. Hörde bara att jag skulle skärpa mej för man får inte ragga upp polishundar i tjänst. Hörde att matte skvallrade och bad om ursäkt för löptiken Vadå, snyggaste schäfern jag sett så klart jag tar chansen.

 

Så belv det idag, tredje dagen i fängelset och inga kompisar . Men jag skulle enligt matte jobba. Vi skulle åka och kolla en av mina kursskogar. Nu är det ett par månader kvar innan det är dags för svamphundselever, men lika bra att kolla läget efter allt svampvattennedfall.

Här har jag inte varit på många månader så det var massor att kolla.

 

Måste faktiskt kolla tillgången på hanar i skogen, men den var lika usel som vanligt.

 

Här har det aldrig nånsin växt kantareller tidigare. Fanns massor nu, det regelbundna nedfallet av svampvatten och värmen för verkligen nytta.

 

Fick massor med beröm för väl utfört jobb. Tänk att det växer precis överallt, var väldigt, väldigt länge sen det var så här gott om svamp

 

Så på fria tassar, mycket skönt att slippa stoppklossen i andra änden av kopplet.

 

Sist jag var här för länge sen så fanns det minsann vatten i den lilla, lilla bäcken. Men den hade Vattentjuven hittat så den var torr så det dammade. Behöver altså falla en massa mer svampvatten.

 

Bara att börja jobba då. Joå överallt där det brukar finnas kantareller så satt de. Blir strålande tider för mina svamphundselever. Må det fortsätta falla svampvatten tills det är dags för kurserna.

 

Här minns jag att de brukar träna, lika bra att kolla. Visst hittade jag här också.

 Fuktig mossa, det gillar de.

 

Ser hur bra ut som helst. Kantareller växer långsamt så de kommer att vara stora och fina lagom till kurserna.

 

Ha!! Vattentjuven har minsann inte hittat allt vatten. Här fanns det alldeles utsökt gott lervatten. Bar för jag var törstig efter allt slit.

 

Kollade och överallt såg det ut så här. Gissa om jag slet, hade tassarna överfulla med allt jobb.

 

Gick åt massor med ost. Hårt jobb kräver lön. Men titta på mej, de där blodtörstiga myggorna ansåg att mitt blod var extremt läckert och det ville de ha.

 

Fast matte smetade in mej med sånt här och då slapp jag dom. Nåt dundermedel fsom matte har fått av Moha och Troymatte och bara finns i nåt som heter Australien.

Fortsatte att jobba, matte pratade bara om att det var många år sen det var så här bra i skogarna. För att inte tala om allt tjat om svampvatten jag hörde. Jo det kan falla bara jag slipper gå ut i det.

 

Skulle gå tillbaka till bilen igen. Men jag hittade minsann svamp efter stigen, måste variera mitt jobb.

 

En tegelröd Björksopp som hade tröttnat på livet. Fast jag fick självklart beröm för väl utfört jobb.

Gick till bilen, åkte hem, käkade lite och sov. Blir trött av allt svamphundsjobb.

Så skulle jag på eftermiddagsrunda.

 

Men u kommer det att bli väldigt trevligt. Jag är på campingen och där bor minsann Moha och Troy, ska jag ha sån tur att jag få träffa kompisar?

 

Perfekt, Moha och Troy bjöd på vältuggat revben, alldeles utsökt gott enligt mej.

Nu skulle ett experiment genomföras. Troy har fått ett sånt där chip så han inte bryr sej om Hormonhäxor.

 

Troys stora intresse var inte alls min bak utan osttuben som han mycket väl vet var matte förvarar.Inte en min av att kolla i min bak, perfekt för nu kan vi umgås hela kompisgänget fast jag sitter i fängelse. Hörde hur mattarna planerade en massa saker för kommande vecka eftersom chippet fått full effekt hos Troy. Perfekt att kunna träffa kompisar trots fängelset.

 

Matte fick nåt märkligt på flaska av Moha och Troymatte,¨. Vikinga blod? Jag trodde att hon är vegetarian? Eller så gick jakten under fullmånen illa för henne. Vet inte om jag vill träffa henne när hon druckit av innehållet i flaskan.

I morgon har jag visst en massa att göra igen. Bra då kan jag förtränga att det är söndag och att alla kompisar ska träffas och ha en massa skoj utan mej.

Nu hörs Åskar långt bort så det kommer nog mer svampvatten.






Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards