wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 9 juni 2021

Äntligen ordentligt svamphundsjobb

Av Wilma Border collie - 9 juni 2021 17:57

I morse åkte jag och skulle hämta Basse. Men ingen Basse trillade ut genom dörren när matte öppnade och inte kom han när hon ropade heller. En koll på hans GPS visade att han var hundnappad.

Hörde att matte pratade i telefonen men jag lyssnade, hade planer på att umgås med Hare men misslyckades eftersom jag var fånge. Funderade på att bli djupt deprimerad varken Basse eller Hare, livet var eländigt. Dessutom föll det svampvatten.

Men så åkte jag och hämtade Alice, livet kändes genast mycket bättre. När Alice var hämtad så åkte vi inte hem, blev helt andra vägar och där hittade vi Bassehusses bil. Matte stannade, gick ut och hundnappade Basse, fast enligt henne var det inte alls hundnappning människorna hade kommit överens om hämtning.

Hem till mej för gemensam frukost och Basse berättade att han nog inte var riktigt vaken i morse eftersom han bestämde sej för att åka med sin husse.

Sen skulle vi till skogen.

 

Trevligt här har vi inte varit på ett tag. Men vi fick vara fångar för både jag och Basse spanade alldeles för mycket och visade att det var nåt i skogen.

 

Kollade men inte hade det passerat några snygga hanar inte, det är väldigt dåligt med spår efter såna i mina skogar.

 

Alice hon ägnade sej åt sina vanliga rulla överallt. Hon säjer att det finns hur mycket som helst att rulla i.

 

Hälsade på kantarellerna. De mår alldeles utmärkt nu när det kommit en massa svampvatten. Nu börjar de verkligen växa efter att ha stått nästan still i en månad. Hade fötts massor med fler yttepytte små också.

 

Fortsatte i skogen och både jag och Basse hörde nåt. Men enligt matte skulle vi inte alls bry oss om vad det nu var.

 

Titta Basse, minns du att de här svamparna lönar sej att markera?

 

Så klart han minns, Basse är en väldigt smart hund och var så stolt över att han kom ihåg.

 

Här är de årets första Föränderliga tofsskivlingar, en mycket god matsvamp men enligt matte har den en supergiftig förväxlingssvamp som heter Gifthätting. Matte har plocka såna här hela sitt liv så hon är bombsäker på dom, alltså kan vi rätt art.

 


För länge, länge sen så gick Alice kurs i svampsök för matte och Sigge Svamphund. Men sen har hon just inte jobbat nåt som svamphund. Alice är en smart hund för hon kom minsann ihåg när hon såg vad jag och Basse gjorde. Vi berättade för henne att detta är en art som lönar sej att markera.

 

I dag var det verkligen lönsamt för matte hade en massa supersmarrig blodpudding med till oss.

 

Alla ser väl de tre hundarna som har en massa skoj på ängen eller? Gräset har växt massor av allt svampvatten som fallit så vi nästan försvann.

 

Fast det hände att vi syntes, många skoj jaktlekar och en massa springa mycket och fort blev det.

 

Vidare in i en annan del av skogen. Vi måste hålla reda på allt och här fanns det också små, små kantareller typ millimetersmå prickar.  

Basse och Alice lekte en massa jaktlekar, jag vet inte vem som vann.

 

Jag var upptagen, hade hittat en alldels utsökt pinne med god bark. Bäst att käka när jag har chansen.

 

Så hände detta. Fångar och bundna vid ett träd. Jag och Basse förklarade för Alice att det var ingen fara fast matte försvann, hon skulle hämta oss vilken kommande vecka som helst och då skulle det bli bra.

 

Fria och nu fick Alice lära sej att det kan bli väldigt bra efter fångenskap vid ett träd. Vi hittade massor med blodpudding, överallt fansn det en massa småbitar utspridda. Gissa om vi jobbade och käkade.

 

Hoppsan! Alice svimmade visst efter uplevelsen med all blodpudding i skogen.

 

Basse Pedant han fortsatte att leta. För tänk om vi hade missat nån minimal smula? Nu hade vi städat så otroligt noga att det fanns inga som helst spår kvar,

 

Gick och badade för det började bli ovädershett. Var skönt i vattnet och gott var det också. Badeade ganska mycket alla tre.

 

Jaha fångar igen, matte hörde att det var människor längre bort och dessutom var det så ovädersvarmt att det var dags att åka hem.

 

Gick över an annan äng. lika högt gräs här så vi hade vissa problem med att se var vi gick.

 

Passerade ett dike så det var lika bra at svalka tassarna och dricka lite mer när det fanns chans till sånt. En av fördelarna med allt svampvattennedfall det är ingen brist på vatten till varma och törstiga hundar.

Hem käkade våra Dentastix och sen somnade vi. Tog på krafterna med svamphundsjobb och allt annat. Matte påstod att hon åt lyxlunch för det hade blivit så mycket såna där Föränderliga tofsskivlingar att det blev svampmackor.

Dags för eftermiddagsrunda och då skulle Alice hem till sej. Nu tar det enda till måndag innan vi är Flocken igen och dit är det många månader.

I morgon ska jag och Basse hitta på nåt, får se vad det blir.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards