wilmablogghund

Alla inlägg den 30 juni 2021

Av Wilma Border collie - 30 juni 2021 16:57

Vanliga rutinen med att åka och hämta Basse i morse. Insåg att Basse han har minsann Harodling hemma hos sej, det var harar precis överallt när jag kom. Matte tappade räkningen vid åtta, inte fick jag umgås med dom heller. Hade varit alldeles perfekt eftersom det äntligen var bättre väder, svalt och sköna vindar.

Åkte hem till mej och käkade frukost och funderade på vad vi skulle fördriva dagen med.

Eftersom det var så underbart väder så skulle vi och kolla en skog,

 

Bra här har vi inte varit på ett tag, alltså massor att kolla. Fast jag börjar vara alltmer intresserad av var alla snygga hanar befinner sej. Inte var de i denna skog i alla fall.

 

Basse han håller på och blir en extremt duktig svamphund. Som här en liten Finluden stensopp har han hittat alldeles på egen tass.

 

Ny osttub med ny smak. Perfekt och denna var lika utsökt som alla andra.

 

De växer!! Detta är de där yttepyttarna som var millimetersmå i början av maj. Överallt satt de så vi slet hårt med att markera alla.

 

Utsökt lön för jobbet.

 


Fast detta är kvaificerat fusk och ger inte ost. Markera svampen i korgen räknas inte. Mne titta bredvid det finns massor med smått på gång så vi kan jobba här igen.

 

Så nu ska vi gå och kolla ett annat ställe. 

 

Basse han jobbade nästan svansen av sej. Här fanns det minsann inte svampar förra veckan och nu var det kantareller överallt.  

Jag letar faktiskt inte bara hanar utan jag kan faktiskt hitta svamp också. Titta runt mina tassar, strålande tider väntar. Bara det faller en massa vsmapvatten och inte blir ovädershetta så.

 

Inte för att det var ovädershett, men vi hade jobbat så hårt och så mycket att vi behövde koppla av med lite bad och dricka vatten.

 

Fortsatte att jobba, överallt ser det ut så här.

 

Så var det dags för den obligatoriska skrytbilden. Vårt hårda arbete måste dokumenteras. Matte hade åsikter om att vi skulle titta på henne båda två och stod och viftade med osttuben.

 

Skit i skrytbilden!! Ge hit våran ost!! Tro inte att vi har oändligt med tålamod inte. Alltså såg vi till att ta det som tillhör oss.

 

Skrytbild utan hårt arbetande svamphundar, de var upptagna med att käka ost.

 

Ute på vägen som fångar en del bilar kör alldeles för fort här och det skulle kunna komma nån snygg hane. Som jag enligt bromsklossen i andra änden inte alls ska träffa. Träffar fortfarande vem jag vill, när jag vill.

 

Passade på att kolla en backe som inte haft kantareller på många år. Men idag hade den. Stora och fina var de. Blev alltså rejäl påfyllning i korgen.

Åkte hem käkade och sov, tar på krafterna att jobba hårt i skogen.

Gick på eftermiddagsrunda, men det blev den tråkiga varianten. Träffade inte nån vi känner tyvärr men fortfarande samma trevliga svala väder.

Hörde nåt om en planerad turné i morgon när vi ska kolla en del bortglömda ställen. Hoppas alltså på att kunna jobba hårt då.






Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards