wilmablogghund

Alla inlägg den 27 juni 2021

Av Wilma Border collie - 27 juni 2021 18:17

Försökte förtränga att det var söndag och säkert en massa kompisar som hade hur skoj som helst med lekar, mingel och viktiga hundsamtal

Enligt matte så skulle vi kolla en annan skogsbacke idag. En där jag inte har varit på många evigheter.

 

Inte alldeles lätt att ta sej dit för jag måste gå i kanten av en åker. Ungefär nu sa matte en massa väldigt otryckbara ord. För kamerna den stod minsann kvar hemma på köksbordet och hon avskyr att ta bilder med mobilen. Tänker inte upprepa vad hon sa.

 

Jaha inne i skogen och nu är det bara att börja jobba då. Fick dra runt en bra stund innan det visade sej några svampar.

 

Jodå självklart så hittade jag. Det skymtar en del kantareller bland löven. Fick självklart en massa ost för väl utfört jobb.

 

De försöker gömma sej men ingenting undgår min utmärkta nos inte.

 

Så där dagens skrytbild är tagen. Detta är en tradition sen Sigge Svamphunds tid och självklart måste mitt hårda jobb dokumenteras.

Trasslade oss ut ur skogen igen för vi skulle åka nån annanstans.

 

Aha en av mina arbetsplatser för Stjärnhovstryffel. Kanske att de har vaknat här, men det var bara dött inte en endaste liten tryffel i sikte.

 

Och vad är det för usel service här egentligen?? Jag brukar minsann bli serverad sylta eller falukorv på silverfat när jag har jobbat här. Tänkte ligga på bordet och invänta bättre tider  

Titta här bildbeviset, jag har jobbat och jag käkar utsökt god sylta från silverfat. En hundlig rättighet detta att serveras smarriga godsaker.

   

Fast okej då då såg det faktiskt ut så här efter avslutat tryffelhundsjobb.

 

Titta här då, jag serveras falukorv på silverfat absolut värdigt en hårt arbetande tryffelhund.

 

Jag tänker minsann ligga här och invänta bättre tider. Planerade min hämnd för utebliven servering, kom fram till att om jag tar med mej hela kompisgänget alltså Basse, Alice, Moha och Troy borde vi vara tillräckligt skräckinjagande för att skrämma fram en servering.

Fast matte började rota i min päls.

 

Vadå, jag tycket faltiskt att jag är snygg med en massa gröna gräsfrön i pälsen. Dessutom såna som sitter fast riktigt hårt.


 

Tröstade mej med att hitta en massa vatten, tur det eftersom jag var törstig. Fanns i alla fall en full vattentunna som jag provade att dricka ur. Svampvatten i tunna är gott.

Sen var det dags att åka hem.

Somnade och drömde om sylta och falukorv.

Hörde att Åskar närmade sej så jag gick och sa åt matte, Fick henne att följa med till balkongen, vet av erfarenhet att hon helst hänger där när Åskar har åsikter. Nog hade han en massa att berätta allt men nåt svampvatten hade han inte alls lust att leverera här.

I morgon blir det en bra dag, jag ska vara Hundtaxi och samla ihop Flocken i morgonbitti. Sen har jag hört att vi ska göra trevliga saker. Får säkert höra en massa om vad jag missade i helgen. Känns som om det kommer att bli en bra dag. Och matte ska inte glömma kameran, ha, ha med hennes minne kan vad som helst hända.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards