wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 13 juni 2021

Inte så många kompisar i dag heller

Av Wilma Border collie - 13 juni 2021 17:58

Vanliga eländiga ensamma tråkrundan i morse och sen passa dörr i några veckor.

 

Så liftaren är hittad och upplockad, Basse vandrade som vanligt efter vägen och väntade på mej. Han kastade sej in i min bil när matte öppnade dörren.

 

Bäst att kolla om det rört sej några snygga hanar här sen i går. Jag måste ha stenkoll på var det kan finnas spår efter såna.

 

Skulle egentligen leka en stund men då kom det en bil och det innebär att nån av alla våra kompisar kommer.

 

Trevligt lille Fido och honom har vi inte träffat på väldigt länge.

 

Precis efter kom Berner Alice och Labrador Alice, bäst att kolla om Fidomatte möjligen har nåt gott att bjuda på. Det hade hon så vi fick välbehövligt godis.

 

Om jag hade planer? Jo det kan väl hända att jag hade det, men tyvärr blev jag genomskådad och fånge. Vadå, jag är övertygad om att Hare är mer social än Ekorre och vad skulle det göra om jag pratade med Hare ett tag?

 

Det går alldeles utmärkt att jobba som svamphund på Basses gräsmattor. Här har jag minsann hittat svamp.

 

Nå skulle du kunna tänka dej att ta fram våran osttub innan det blir vinter och kallt? Basse var superduktig och markerade dom han också.

 

Fast vad hände nu? Matte hade sagt duktig till mej och Basse, det hörde Alice så hon kom och snodde ost. Fast Basse fick självklart också för det var han och jag som jobbat.

 

Det tar på krafterna att jobba som svamphund. Basse var tvungen att ligga ner och dricka vatten.

 

Sen försökte han gör inbrott i Berner Alice mattes ficka. Nåt om att han var hungrig och behövde godis.

 

Basse försökt göra inbrott? Nä absolut inte, han är alldeles oskyldig. Det var egentligen så att han skulle berätta för Berner Alice matte att han är så ensam och det är aldrig nånsin nån som bryr sej om honom. Tänk att hon trodde på honom!!

 

Jag låg i skuggan och lyssnade på tråkprat. Värst var mattes fullkomligt korkade uttalanden om att jag snart kommer att sitta i fängelse. Ska inte alls sitta i nåt Hormonhäxefängelse, jag tänker minsann träffa vilka jag vill, när jag vill!!

 

Basse försökte övertala Berner Alice att det faktiskt är väldigt trevligt att använda Plaskdammen, dessutom hade det fyllts på mer vatten.. Hon var måttligt intresserad, men jag såg att hon var i och vände efter viss övertalning.

 

Gungun försöker alltid berätta för alla att hon får minsann bara nåt att äta på helgerna. Alltså när hon lyckas tigga till sej av nån människa för hemma är det bara svält och umbäranden.

 

Men vad hände nu då? Hlet plötsligt var det bara Jag, Basse och Alice kvar alltså Flocken. A DE andra hade släpats i väg av sina människor.

 

Trodde att vi skulle gå och göra nåt Flockskoj, kanske bada, leta efter Hare eller annat trevligt. Nädå, bara matte som skulle stirra på tråkgrönsakerna igen. Vet inte om hon tror att det går att skrämma upp dom ur jorden eller nåt annat märkligt.

Sen var det dags att åka hem. Käkade och somnade.

Gick på eftermiddagsrunda, la mycket tid på att kolla spår efter hanar och lämna massor med hälsningar. Träffade en människa jag känner, hon hade en ny hund som jag inte träffat. Men den hunden var lite blyg och dessutom tik så jag lät henne vara. Fast hon fick nosa på mej medan jag låtsades som om jag inte märkte henne.

I morgom ska det visst bli en väldigt bra dag säjer matte, hoppas att det stämmer.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards