wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 14 juni 2021

Ny runda med hela gänget

Av Wilma Border collie - 14 juni 2021 17:59

Bra morgon, jag fick åka och hämta Basse och när vi klarat av morgonrutinerna så hämtade vi Alice. Perfekt med Flocken samlad.

Hem till mej för gemensam frukost och så pratade vi om vad vi skulle hitta på idag.

Hamnade i bilen och åkte, enligt Basse som är Flockens spanare var vi förföljda av en annan bil som han inte kände igen.

Matte stannade vi en av våra bra tillhåll, gick och pratade med den i förföljande bilen. Sen åkte vi igen för vid det tänkta stället stod det en bil redan.


 

Så perfekt den okända förföljande bilen innehöll Moha och Troy, deras vanliga bil är hos bilveterinären och väntar på nån operation så de åker runt i en annan just nu.

 

Jo Alice det är bra om du använder dina ben så vi kommer in i skogen så vi kan vara på fria tassar. Rulla det kan du göra sen.

 

Så äntligen! Här har vi varit förut, men det fanns visst nån plan. Vi råkade lyssna lite på människornas tråkprat.

 

Ännu har inte Vattentjuven vaknat så det finns en massa trevliga lerdiken. Alice och Basse provade alla och Troy en del. Bara jag och Moha som avstår dom.

 

Skitig? Nä inte Alice inte, hon pratade om att detta var perfekt pälsvård.

 

Kom till den bra sjön och Alice kastade sej i för att göra rent pälsen.

 

Jodå jag badade jag också, alltså jag gick och ställde mej i vattnet en stund. Svalkade skönt och var gott att dricka.

Basse, Troy och Alice badade massor men det blev bara skitbilder enligt matte.

 

Det gäller att ta rätt ställe när man ska upp ur sjön. Deta var inte rätt ställe så Alice hade vissa problem.

 

Bada för att bli ren i pälsen? Detta är alltså Alice som skulle bli ren av att bada men nåt blev visst fel.

 

Efter en massa bad så var det lek. Vi toksprang en stund, mycket skoj.

Sen skulle vi vidare för vi skulle utforska en av de där vägarna som vi inte gått.

 

Ja vi kommer. Enligt matte var vi lite för långt bort så vi bli tillbaka kallade. Men hon begrep inte varför vi sprang förbi henne.

 

Bakom henne stod Moha och Troymatte och viftade med en osttub. Så klart vi sprang dit i stället. Matte hade bara tråkgodiset framme just då.

 

Fortsatte på den nya vägen. Väldigt bra väg med massor att undersöka, många spännade dofter, en massa vatten och annat trevligt.

 

Matte gick och tittade på skogen och pratade om att här kan det vara alldeles perfekt för en massa svamphundsjobb när de vaknar ordenligt.

 

Basse och Troy de kollade allt vatten de hittade och det fanns sånt överallt. Här har de tagit sej ut på nån liten mosse och ska tillbaka. Basse han hade inga problem, bara att springa genom vattnet. Troy var mer tveksam men hans oförstående matte påstod att hade han gett sej ut där så fick han minsann lösa det också.

 

Visst klarade han det efter lite funderande. Vi hundar är smarta och klarar det mesta utan mänsklig inblandning.

 

Kollade massor med mer viktiga hundsaker. Vi skulle ha kunnat tillbringa hur lång tid som helst här med allt spännande. Nya ställen är alltid skoj.

 

Alice var så nöjd för det kryllade av bra ställen att rulla sej på enligt henne. Både med och utan dofter.

 

På väg tillbaka och vi har blivit fångar, men det hindrar inte vattenbesök. Vissa skulle bada och jag och Moha var törstiga.

 

Hamande på en annan väg igen. Passerade ett litet hus och fick lyssna på människornas flyttplaner. Alla ensamma hus långt in i skogen ska det tydligen flytta till. Säkert helt okej att bo så bara vi får hänga med våra kompisar.

 

Ute på vägen vi åkte bil på. Men ska verkligen Moha och Troy göra det vi tror?

 

Nä Troy fick inte bada i bäcken fast han ville.

Kom till bilarna, vi var ganska trötta efter flera timmar på nytt ställe och massor att göra. Men hörde hur människorna pratade om att den där rundan vi hittade i dag den ska förlängas och mer kollas nästa gång vi är här.

Åkte hem, käkade lite och sen sov vi gott. Matte hade de vanliga hörselhallucinationerna och påstod att vi snarkade, hon borde söka vård för vi snarkar aldrig.

Sen var det dags att lämna hem Alice, men vi hörde att vi ska hänga i morgon också och dessutom ska vi träffa Moha och Troy för människorna ska fixa nåt Låter som om det blir en bra dag igen.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 28 mars 18:09

Sov väldigt gott tillsammans med Basse i natt. Man sover bättre när man är två. Vaknade i morse, Basse sov. När det var dags för morgonrunda behagade han kliva upp och följa med mej ut. Gick in käkade frukost och Basse gick occh la sej igen. Me...

Av Wilma Border collie - Onsdag 27 mars 18:01

Vanliga rutinen i morse, hämta Basse på liftarplatsen, Fördel dörren öppnades så vi fick gott godis., precis vad vi behövde. Sen skulle vi åka och kanske jobba som svamphundar.   Kollade noga vad som hänt sen sist. Förra gången vi var här så...

Av Wilma Border collie - Tisdag 26 mars 17:58

Vanliga rutinen i morse, Basse skulle inte ha skjuts hit så jag skulle hämta honom. När jag var ute för morgontoalett  så snöade det inte. Hörde att matte hade märkliga åsikter precis när vi skulle åka.   Snön vräkte ner med enorma flingor, de...

Av Wilma Border collie - Måndag 25 mars 17:59

Basse han sov i morse så det var bara att åka och hämta honom.   Nisse var så nöjd när jag kom och hämtade Basse, för han vile in. Basse behagade vakna och sen skulle vi kolla om mattes plan fungerade.   Hamnade vi hembygdsgården i Sparre...

Av Wilma Border collie - Söndag 24 mars 17:53

Klarade av morgonrutinerna, passade dörren alldeles för länge. Sen var det äntligen dags att åka.   Ja du Basse, det här var en smart idé att ha koll från bordet. Nu ser vi verkligen när och om det kommer kompisar. Ska nog använda detta flera ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Skapa flashcards