wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 7 juni 2021

Bra runda med Flocken

Av Wilma Border collie - 7 juni 2021 18:00

Ordning i tillvaron igen, alltså hämta Basse i morse och sen vidare för att hämta Alice.

Hem till mej för gemensam frukost och lite prat om vad vi skulle hitta på. Det var ovädershett redan på morgonen så de riktigt långa trevliga skogsrundorna kunde vi glömma.

 

Vi blev skjutsade till Engelska skogen. Bra för det var ett tag sen sist.

 

Fortfarande är det massor med vatten på en del ställen efter det stora nedfallet för ett par veckor sen.

 

Var fångar alldeles för länge. Mattes usla ursäkt var att hon inte visste hur det var längre fram med vatten och en massa annat. Många spännade dofter fanns det i alla fall, så bra att vara en flock och kunna diskutera de ordentligt.

 

Enligt Alice går det alldeles utmärkt att rulla i spännande dofter även om hon är fånge.

Trodde att vi skulle gå upp till huset, men enligt matte var det alldeles för hett och kvavt för det.

 

Gick in i skogen på ett annat ställe för vi skulle till Bäversjön. Fast Basse och Alice de hittade en ny sjö innan vi kommit till den riktiga sjön. Denna var enligt dom alldeles perfekt.

 

Bäversjön var lika fin som den brukar vara och har alldeles väldigt mycket vatten också.

 

Vissa kastade sej i sjön och sa att de hade inte badat på flera år så det var bäst att göra det mycket och ordentligt.

Jag drack och konstaterade att vattnet var precis så gott som det brukar vara.

 

Underbart en pinne med sån där god blöt bark. Det är verkligen en delikatess.

 

Basse och Alice skaffade sej en massa energi av baden så de lekte mycket en stund. Matte hann inte med att ta bild när de flög över mej medan jag fortfarande njöt av barken.

 

Äsch lika bra att hänga på och leka ett tag. Fast det var så ovädershett och kvavt att ingen av oss orkade nån längre stund.

 

Ja ni ser hur det gick, Alice nästan svimmade.

 

Gick en sväng efter sjön och kom till Bävers hemma. Bäver är faktiskt ännu mer asocial än Ekorre, vill aldrig visa sej eller hälsa på ett gäng trevliga hundar som vill ha fler vänner.

 

WOW!! För första gången i världshistorien så blommar det ost på Bävers hemma. Vi städade extremt noga, tror inte att Bäver käkar ost så det var bäst att ta tillvara minsta lilla spår av blommorna.

 

Kollade av sjön mera, här doftade det av Bäver men han visade sej inte. Vissa badade ännu mer. Tror de badade många tusen gånger idag.

 

Detta vet jag är en bra godissten. Bara att vänta på att matte ska behaga ge mej nåt.

 

Tog en massa evigheter innan det blev godis för hon hade nån idé om en ny headerbild till bloggen där vi är Flocken.

Fick bara höra att tänk om tre hundar kunde se normala ut samtidigt i en sekund. Detta är visst den minst misslyckade där två är normala och den tredje ser ut som om hon ska tappa huvudet. Jag ska be att få upplysa om att jag aldrig tappar huvudet men bristen på godis gjorde att jag inte orkade hålla det upprätt.

 

Basse han gillar höjder och ansåg att vi kunde samlas ovanpå den här stenen. Jag och Alice hade andra åsikter så det blev inte som Basse tänkt.

 

På väg tillbaka, men vissa hade inte alls badat klart utan skulle bada några miljoner gånger till.

 

Hittade vad som hade varit en Kopparödla men den hade vandrat över regnbågsbron. Naturen är bra på renhållning för flugor, skalbaggar och myror höll på och tog hand om den. Snart finns nog inga spår kvar av den.

 

Ute på vägen och fångar ifall det skulle komma människor. Trodde att vi skulle gå till min engelska kompisarns hus nu. Skulle vi inte, matte skulle bara titta på nåt hon sett på håll. Då vid stora svampvattennedfallet så grävde allt vatten en ny liten bäck nerför vad matte kallar för Mördarbacken. Syns dåligt på bilden med det är ca 2 decimeter djupt. Lär ha forsat ordentligt.

Hörde att huset det ska vi kolla nån dag med trevligt svalt väder när det går att gå dit. Nåt om att ingen vet hur vägen är längre upp i skogen.

Gick till bilen, åkte hem och lämnade Alice som skulle väcka sin matte.

Hem till mej käkade lite och somande. Men matte flyttade nästan ut på balkongen Åskar kom på besök och idag hade han följeslagaren svampvattnet med sej.

Han hade massor att berätta högljutt och länge till mattes glädje. Vi brydde oss inte.

Föll svampvatten när det var dags för eftermiddagsrunda, vi åkte till Basses hemma för att visa några som hyrt en stuga tillrätta.

Hemma igen föll det så mycket svampvatten att vi fick vänta i bilen en stund innan det gick att gå två meter till porten. Var ju omtänksamt att vi slapp allvarliga skador.




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Av Wilma Border collie - Lördag 20 april 18:00

Någon har stulit våren för fortfarande är det kallt. Klarade av mina morognrutiner och passsade dörren i evigheter. Tur att jag har bra läkkött för idag hade benstumparna läkt, bara utväxten av tassarna som fattas. Den som ser tassar på bilderna me...

Av Wilma Border collie - Fredag 19 april 18:17

När jag var ute för sista kvällsrundan så snöade  det massor, fullkomligt onödigt. I morse var det mesta borta som tur var, men kallt. Hämtade Basse. Ingen skog idag, vi skulle till Flen. Först fick vi passa bilen medan matte handlade tråk. F...

Av Wilma Border collie - Torsdag 18 april 18:06

Kallt var det när jag var på morgonrunda. Matte sa att hon sett bilder på hur det snöade massor ett natl mil söderut. Åkte och väckte Basse, som omväxling ville Nisse gå ut. Samma smörande för att jag skulle öppna dörren. Så skulle vi hitta på nå...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards