wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 4 september 2020

Vårdar Basse

Av Wilma Border collie - 4 september 2020 17:48

Ensam tråkrunda i morse, skulle inte hämta Basse eftersom han skulle åka till veterinären och bli av med kulorna.

Sen skulle jag till en skog, tänkte att med tur så skulle det trollas fram någon eller några vänner som ville hänga med mej.

 

Hallå Ekorre! Tänkte att det kanske skulle vara nån hemma som ville umgås med en mycket ensam hund. Fanns inte en endaste Ekorre trots att jag spanade mycket.

 

Gick vidare, skulle hämta kantareller till mina elever så de har nåt att träna på i morgon.

 

Jodå de där små valparna jag lämnade sist hade växt och det fanns riktigt mycket. Bra nu har mina elever svampar till de första övningarna i morgon.

 

Svampvattnet börjar ge effekt för det har fötts massor med nya också. Blir nog ordning i mina skogar om detta fina väder fortsätter.

 

Jaså du Blomkålssvampen du försöker gömma dej för min utmärkta nos. Det kan du glömma, jag kände minsann att du satt där. Fick självklart en massa beröm och ost för jobbet.

 

Så där matte har grävt fram den och den ska med hem till svamptorken. Detta är en mycket god svamp.

 

Sen såg det ut så här, jag var borta. Matte var upptagen med att titta efter några svampar som inte hade vaknat ännu. Alltså ansåg jag att jag kunde gå och spana på ett sånt där säkert spanställe.

 

Äsch! Jag var försedd med Skvallermaskinen så matte hade minsann stenkoll på var jag befann mej. Trodde att jag skulle klara mej när inte resten av Flocken var med och kunde skvallra.

Gav upp för det fanns inte ens nån trevlig Ekorre att prata med.

 

Fortsatte att kolla i skogen. Väldigt ödsligt med svamp och inte hade det hänt så mycket annat av värde heller sen mitt senaste besök.

 

Men här då? Jag vet att jag träffade en trevlig Ekorre här en gång för länge sen. Den var inte hemma.

 

Drack vatten när jag passerade en sjö. Mycket gott sånt, bättre än det hemma i vattenskålen.

 

Så var det dags igen. Jag har hittat nåt.

 

Ost det är gott det. Lönar sej att hita svampar för så kommer den alltid fram.

 

Ännu en fin Blomkålssvamp. Matte var väldigt nöjd med mitt fynd.

 

På väg mot bilen men den här gamla trädstammen brukar minsann ge godis. Den gav godis.

Matte pratade i telefonen. Sen talade hon om att det var Bassehusse som ringt och berättat att Basse var färdigopererad och vaken så nu skulle han hämtas hem. Allt hade gått bra, skönt för matte hade varit nervös.

Åkte hem käkade lite och somnade. Men så skulle jag ut.

 

Titta vad jag hittade! Basse som var tämligen onykter men så glad över att träffa mej. Människorna hade bestämt att jag ska vårda Basse för Bassehusse hade massor att göra. Vi fick en massa smarrigt också torkad lunga och goda kycklingpinnar. Fast Basse han ville inte ha nåt just då.

Inne så somnade han omgående, jag höll mej nära för att ha koll på honom. När han vaknade i gen så skulle vi gå en liten sväng.

 

Basse var fortfarande lite onykter så jag höll mej nära honom. Men han både kissade och bajsade och blev glad när han träffade människor vi känner. Alltså håller han på och vaknar ordentligt.

Jag har fortsatt stenkoll på honom, ligger nära hela tiden så han ska känna sej trygg. Nu har matte tagit bort den där parabolen till tratt och istället har han fått på sej tikskyddet som provades ut i Grisöronaffären. Blev genast en gladare Basse som kan röra sej utan att slå i allt han passerar.

Jag får massor med beröm av matte för att jag är så lugn och fin med Basse och verkligen håller koll på honom. Så klart jag gör, min kompis måste känna sej trygg när han inte mår alldeles okej. Tycker att människorna bestämde nåt väldigt bra att jag ska vårda honom i kväll och i natt. Sen i morgon innan kursen så skjutsar jag honom till hans husse.



 
 
Ingen bild

Inga-Lill

4 september 2020 18:58

Duktiga Wilma som hittat så mycket svamp och mattens favorit blomkålssvamp dessutom. Sen är du en mycket snäll och klok hund som förstår att Basse måste ha lugn och ro, sen att du ligger nära gör att han känner sig trygg.

Kramar till er båda.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards