wilmablogghund

Alla inlägg den 3 september 2020

Av Wilma Border collie - 3 september 2020 17:58

Idag fanns det lite olika planer på vilken skog vi skulle till. Matte hade vissa problem med att bestämma sej.

Men till slut hade hon fattat beslut. Skulle hämta Jenna och åka, men just då kom det en massa svampvatten så vi fick vänta en stund.

 

Så äntligen är vi i skogen och inte är det nåt svampvattennedfall heller. Detta blir bra för vi har inte varit här på länge.

 

På fria tassar så vi började med en massa lek. Mycket skoj hade vi som vanligt.

 

Jenna hade sån tur att hon hittade en bäck eller om det är ett dydike med vatten. Sånt har varit extremt sällsynt så det var bäst att utnyttja enligt henne.

 

Ojdå var visst jobbigt att ta sej upp ur leran. Men enligt Jenna var den ovanligt välgörande för hennes päls och hon kom upp utan hjälp.

 

Fortsatte i skogen, Jenna har inte varit här sen förra året så det var mycket att kolla och självklart en massa lek också.

 

Jag har jobbat, känner en bekant doft och nu förväntar jag mej beröm och ost. Hade nämligen hört att matte pratade om att kanske att det skulle finnas små nyfödda svampar.

 

Vadå nyfödda? Jag hade minsann hittat ett helt gäng med vuxna Rödgula trumpetsvampar. Fick självklart massor med beröm och ost för mitt jobb och matte var så glad eftersom hon inte hade trott att det skulle finnas vuxna.

 

Jenna kan dom här, hon lärde sej förra året så hon började leta hon också.

 

Jodå hon hittade stora fina så det blev en massa beröm och ost för henne också.

 

Basse var med en gång förra hösten på ett ställe när vi hittade såna. Men då var han liten valp och fattade inte vad jag och Jenna gjorde. Nu hade vi en lektion med honom om att de här minsann lönar sej att hitta. Han lyssnade noga på våra hundliga instruktioner.

 

Jenna hon hittade massor. Hon syns knappt men framför henne är det alldeles fullt av dom. Behöver jag säja att det gick åt mycket ost idag?

 

Så här ska de se ut, stora och fina och det finns massor med små på gång så vi ska jobba här igen.

 

Vi fortsatte att jobba och Basse han hade fattat mina och Jennas instruktioner så han lyckades hitta han också.

 

Så träffade vi den mycket sällsynta Sörmländska träskhunden. Syns endast vid sällsynta tillfällen i kärr och på myrar, känns igen på att den stinker av diverse dyinpackningar. Helt ofarlig, gillar både människor och hundar, mutas enkelt med godis.

 

Tänk det finns vatten i skogen!! Vi har länge trott att allt sånt har varit utrotat, men går det att hitta igen.

Ungefär nu började det falla svampvatten, mycket svampvatten. Så mycket att vi insåg att vi skulle bli skadade och i värsta fall behöva åka till djursjukhus för intensivvård.

 

Ja det öser ner och vi blir skadade, men självklart skulle det bli en skrytbild på Svamphundsmaffian och vårt bra jobb. Matte pratade om att hon borde ha tagit en stor korg i stället för den lilla som stod i bilen. Men en kompostpåse blev också full.

Gick till bilen svårt skadade och matte såg ut som om hon simmat i nån sjö med kläderna på.

Åkte hem, lämnade Jenna som skulle försöka läka på egen tass.

Jag och Basse ägnade mycket tid åt att försöka få ordning på våra skador. Matte var mest intresserad av att byta till torra kläder. Människor har det bra dom, bara att byta om. Vi hundar vi får ägna timmar åt att se över skadorna eftersom vi inte kan byta päls bara så där.

Sov medan matte rensade all svamp som nu bor i svamptorken.

Skulle på eftermiddagsrunda, men då var det en massa nedfall igen. Som tur var insåg matte att det var bäst att vänta tills det hade upphört.

Det upphörde så vi kunde hämta Jenna och ta en runda, men det började om igen medan vi var ute fast vi kom hem snabbt som tur var.

I morgon blir det en konstig dag, jag kommer att vara ensam med matte. Jenna är ledig och Basse han ska åka till veterinären och sova. Sen när han vaknar så kommer han att sakna vissa väsentliga kroppsdelar. Men det blir bra, för vi kommer att kunna umgås jämnt och inga Hormonhäxor kan väcka intresse hos honom.

Håll gärna nån tass för Basse i morgon att det går bra och att han blir pigg snabbt igen.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards