wilmablogghund

Alla inlägg den 5 september 2020

Av Wilma Border collie - 5 september 2020 17:45

Basse skulle ju sova kvar hos mej hade människorna bestämt. Mycket trevligt, jag gillar när han sover kvar.

När det var dags för sista kissrundan så var Basse försvunnen, inte kom han fast matte ropade. Alltså letade matte efter honom.

 

Basse han hade bestämt sej för att det var dags att sova så han hade fixat till i mattes säng och lagt sej, men han fick följa med ut en sväng i alla fall.

Tillbaka inne så satte matte på honom det där parabolen/tratten. Hörde nåt om att tänk om han skulle ta av sej tikskyddet under natten. Blev inte populärt. Basse satt i hallen och gnällde och pep, jag försökte trösta honom men han var bara olycklig och ville ingenting. Slutade med att matte tog bort den där parabolen och satte på tikskyddet.

Mycket nöjd Basse slutade genast att gråta, hoppade upp i mattes säng rullade ihop sej och somnade. Vet att han sov gott hela natten utan att röra skyddet.

Vi gick på en gemensam morgonrunda, mycket trevligt och käkade frukost innan det var dags att skjutsa hem Basse till sej.

 

Framme där jag skulle träffa eleverna innan vi skulle åka till dagens skog. Hej Sigge vad trevligt att du ska vara elev hos mej.

 

Så där alla mina elever har kommit och vi har åkt till dagens skog. Jag visade självklart vilken väg vi skulle ta.

Sen var det vanliga mänskliga tråkpratet och en massa instruktioner och visande hur alla skulle göra.

 

Alla spred ut sej på olika ställen i skogen och började med de första övningarna.

 

Jag hade tassarna fulla med att vandra runt mellan alla elever och kolla så de gjorde rätt. Eller hundarna gör alltid rätt men människor ska hållas under uppsikt enligt mej. Här ska jag kolla hur det går för Sheltien Franke. Gick alldeles utmärkt.

 

Detta är mycket viktigt. Sigge tränar, men har han rätt ost? Bestämde mej för att provsmaka så den verkligen var god. Den var mycket god så hans människor hade köpt alldeles rätt till honom.

 

Veras människovalp gjorde ett fynd, han hittade en fin Karl Johan. Mycket trevligt för nu kanske de också behagar vakna i flera skogar.

 

Kollade hur det gick för Silla, henne känner jag också för hon brukar komma på hundträffarna ibland. Gick utmärkt och även hon fick god ost för självklart så provsmakade jag.

 

Jag visade henne att har man tur så blommar det ostblommor i skogen. Det hade hon aldrig upplevt men uppskattade det mycket. Känns bra att kunna dela med mej av såna här viktiga hundkunskaper.

 

Äntligen dags för viktiga kursavsnittet skogsfika. Mycket viktigt och mackan var välbehövlig eftersom jag hade jobbat hårt med alla elever.

 

Lagotton Alessio fick minsann också fika av sin husse. Går ut mycket energi att lära sej en massa nytt.

 

Så var det dags för nästa del och jag kollade självklart att det gick bra för alla elever. De var så duktiga och förstod precis vad de skulle göra.

 

I bland går jag runt och viskar extra tips i mina elevers öron. Såna där saker som vi hundar behöver veta och människorna inte ska bry sej så mycket om.

 

Vera hon vet att stenar lönar sej så jag såg hur hon provade massor med såna när hon inte tränade. Mycket bra att den kunskapen sprider sej hos alla hundar.

 

Ja Sigge jag vet det är jobbigt med kurs. Alla började vara trötta och okoncenterade. Människorna pratade ännu mer tråk medan vi slappade.

 

Dags att sluta för i dag. För lära sej nåt när man är trött fungerar inte och dessutom föröskte det falla svampvatten men det blev bara ett försök.

Sa hej då till alla som jag träffar i morgon igen.

 

Titta jag hamnade hos Basse igen! Han blev så glad när jag kom tillbaka och riktigt skrek av lycka. Berättade en del för honom om vad mina elever gjort och lite annat skvaller.

Sen höll matte och Bassehusse på och tittade på Basses sår som ser så fint ut och grejade en del med det.

 

Bra det här med sårvård, för när de var klara så fick vi köttbullar bara för att Basse varit duktig. Mycket gott.

Åkte hem och sov. Gick en trist eftermiddagsrunda och nu ska jag vila mej i form inför morgondagen och mera kurs. Hörde nåt om att jag nog får träffa Basse en stund i morgon också.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards