wilmablogghund

Alla inlägg den 1 september 2020

Av Wilma Border collie - 1 september 2020 17:48

Vanliga morgonrutinen med att åka och hämta Basse och leka en del. Så skönt detta med svalt fint väder så vi kan göra sånt.

Hemma ett tag innan vi skulle tilldagens skog. Enligt matte skulle vi kolla en inför helgens kurs.

 

Detta blir bra, här har jag inte varit på många evigheter och för Basse blir det alldels nytt eftersom han aldrig har varit här. Jag informerade självklart om en massa viktiga saker.

 

Skogen såg ut precis som den ska trots min långa frånvaro. Basse fick tassarna fulla direkt med att undersöka allt nytt.

 

Basse gjorde ett stort fynd, trodde inte riktigt på honom när han berättade vad han hittat.

 

Jo det var sant! Basse hade lyckats hitta vatten i skogen!! Minns inte när det hände senast. Svampvattnet i helgen har alltså gjort en del nytta.

 

Hm, det rörde sej där inne. Undrar om det är nåt vi ska bry oss om? Enligt matte skulle vi inte alls bry oss, vilket djur det nu var skulle i alla fall inte ha lust att träffa oss.

 

Vi hade fullt upp med massor med viktiga hundsaker, fast på den här bilden så väntar jag på Basse som käkade blåbär längre bort. Han borde lära sej att såna äter man om nån människa plockat dom. Vi hundar har så mycket annat viktigt att göra att vi faktiskt kan kräva en del service.

 

Sen provade Basse ut en del stenar. Bra såna valde han för alla gav godis.

 

Tror faktiskt att solen hjälper till och peka ut bra stenar.

 

Fortsatte att kolla alla viktiga saker. Basse var mycket nöjd med att hamna i denna skog. Nya ställen är alltid trevliga.

 

Jag hittade ett perfekt ställe att vila på. Matte hade ungefär nu bestämt att det blir den här skogen på lördag. Ska komma ihåg det här stället om jag behöver vila när eleverna har rast.

 

Vi passade på att leka också, underbart att det går att göra det utan att få värmeslag.

 

Lekte en ny skoj lek. Jag spelade död och Basse gjorde allt för att få upp mej, brydde mej inte.

Tyvärr så missade matte att få med när jag kastade mej upp och Basse som inte var beredd flög en bit. Mycket rolig lek, som ska lekas igen

  

Sen försökte han ge igen, men det hade han inget för. Trodde att han skulle brotta ner mej men jag satt där jag satt.

 

Fortsatte att kolla runt i skogen, så mycket dofter överallt och massor med andra intressanta saker.

 

Dessutom är det en väldigt vacker skog så det blir bra för eleverna det här.

 

Förklarade för Basse att om han följde med mej så skulle jag visa mer viktiga hundsaker. Jag kan mina skogar och vet precis vad som är bra att visa.

 

Ja jag kommer, det var bara så att jag hade nåt att kolla lite längre bort. Sånt där som människor i alla fall inte begriper.

 

Äsch!! Jag var lite ouppmärksam nån sekund och det räckte för att Basse skulle lyckas drämma mej i backen. Ja, ja när han minst anar så ska han få igen.

 

Inget är som väntans tider säjer människor. Inte för att jag vet vad Basse grävde efter men viktigt var det tydligen. Blev en rejäl grop fast han hittade aldrig vad det nu var som var så viktigt.

 

På väg tillbaka till bilen och den där vattensamligen fanns kvar. Vi var törstiga efter ett par timmar i skogen och det finns inget så gott som riktigt skogsvatten. Vi drack massor för vem vet när vi lyckas hitta sånt här igen.

Åkte hem, käkade lunch och somnade. Basse var rejält trött av alla nya intryck.

Tråkrunda på eftermiddagen.

Men i morgon då är vi Flocken, då ska vi röja massor. Matte har tänkt ut en bra skog eftersom Jenna sitter i eländiga Hormonhäxefängelset. Men vi ska till en där vi alltid är ensamma så vi ser fram emot en mycket bra skogsrunda.


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards