wilmablogghund

Alla inlägg den 28 september 2020

Av Wilma Border collie - 28 september 2020 17:35

Dagen började precis som den ska för jag fick åka och hämta Basse. Lekte en del innan det var dags att åka hem till mej.

Passerade Terras stuga men där verkade alla sova fortfarande.

Käkade frukost och väntade på att matte skulle bli klar med diverse tråk innan vi skulle i väg igen.

 

Titta så perfekt vi är minsann Flocken, alltså precis som det ska vara.

 

Och där kom Ann Marie också. Bäst att hälsa ordentligt.

Sen hamnade vi i bilen igen för att åka till dagens skog. På väg till den så dumpades Anders där mattes gamla Sörmlandsledsetapp börjar. Han skulle vandra den och sen möta oss i dagens skog.

 

Bra vi är i skogen med Vithajssjön och här har vi inte varit på många evigheter. Nu lär vi ha tassarna fulla med allt som ska kollas och Terra har aldrig varit i den här skogen.

Människorna hade diverse åsikter när både Jenna och Basse hittade en död Vithaj som de försökte rulla sej på. Matte hade de mesta åsikterna.

 

Vithajssjön var inte stulen fast vi såg att Vattentjuven jobbar på att stjäla den. Jag inspekterade brygga och vissa andra badade.

 

Nä det räcker med att doppa framtassarna och dricka, den har mycket gott vatten. Matte hade underliga åsikter igen när det började flyga Vithajar ovanför vattenytan. De visste säkert att hon var nära och planerade för skrovmål.

 

Så där ordentligt blöta efter bad så passar det enligt Jenna och Basse alldeles utmärkt att leka Hunden på Täppan på en sandhög.

 

Svampbristen blir värre och värre eftersom svanpvattnet uteblir, fast Madde lyckades hitta nån svamp i alla fall.

 

Vithajssjön har flera bryggor och alla måste inspekteras det är ett mycket viktigt jobb.

 

Men titta!! Under kan ske!! Detta är årets allra första Trattkantareller, väldigt små och frågan är väl om de ens kommer att bli vuxna. Men Jenna var så duktig och markerade dom.


 

Madde fick lära sej hur Tranbär växer, de finns visst knappt nere i det där Halland medan det finns massor här.

 

Drog in i skogen för vi hade massor att visa Terra. Borde ha gått väldigt bra att jobba som svamphundar här, men det var alldeles ödsligt svamparna vägrade visa sej.

 

Jenna och Basse hade sina vanliga Pinnkamper, men de allra flesta matcherna blev oavgjorda eftersom det var usel kvalitet på pinnarna.

 

Tack det var vänligt att vi får varsin godis, så mycket som vi har att göra går det åt massor med energi.

 

Skulle du kunna ta och tänka på oss svältande hundar? Jag vet att det är dags för skogsfika och vi är hungriga för su tänker väl inte käka upp alla mackor ensam eller??

 

Basse lekte finsmakare och delade på sin, slickade bort smöret innan han åt upp den vegetariska korvskivan och sist brödet.

 

Jenna slukade sin på två sekunder ocj försökte komma över min också. Hon lyckades inte.

 

Enligt Jenna behövde inte matte ha sin, de hade skilda åsikter om att Jenna redan ätit upp sin och alldeles förträngt det.

 

Basse och Terra de försökte att få mer av Ann Marie, såg att de lyckades komma över nåt ätbart.

 

Vissa lägger sej hur som helst när det ska vilas efter fikat. Men sen skulle vi vidare. Visade Terra ännu mer viktiga hundsaker. Har alltid massor att visa i alla skogar.

 

Ute på vägen igen så bestämde jag att vi skulle leka den skoj leken döda hunden. Alltså la jag mej och spelade död medan Basse  och Jenna skulle återuppliva mej. Terra har aldrig lekt denna så hon funderade nog på vad vi pysslade med.

 

Förklarade för Terra att detta är en superskoj lek som vi kom på för inte så länge sen. Att det ser ut som om Basse tänker bita huvudet av mej är inget att bry sej om, han lyckas aldrig.

 

Men titta där kommer Anders som har vandrat på mattes gamla etapp. Hade visst varit en bra vandring. Nu var det dags att gå till bilarna igen.

 

Fast Basse och Jenna var tvugna att använda sandhögen igen. Både för Huden på täppan och lite jakt runt den.

Kom till bilarna, vi hade varit massor med timmar i skogen så vi sov när vi åkte hem. Lämnade Jenna och åkte hem till mej. Vi somnade och enligt marte snarkade vi, antar att Jenna sov lika gott hon efter alla skogstimmar.

I morgon ska vi till en annan skog. Jag har varit där, matte tror att kanske att Jenna har varit med men den blir alldeles ny för i alla fall Basse och Terra.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards