wilmablogghund

Direktlänk till inlägg 13 mars 2024

Ännu ett länge sen ställe

Av Wilma Border collie - Onsdag 13 mars 17:53

Basse han var morgontrött i morse igen så jag fick klara av mina ensamma tråkrutiner.

Sen skulle jag hämta honom.

 

Nisse har utsett mej till sin hundliga assistent, han kommer springade stryker sej mot mej och är övertygad om att jag öppnar dörren så han kommer in. Väl inte så blänger han på matte som ska ge honom mat. Vissa är bra på att se till att få uppassning.

Jag och Basse åkte mot dagens hitta på nåt.

 

Perfekt här har vi inte varit på väldigt länge. Det har varit för mycket snö och is och så låg det en snöhög modell mindre berg i vägen, men nu var det fritt fram.

 

Jaha träd trillar det över allt, men eftersom detta inte är på våran etapp så behövde vi inte bry oss. Gick vidare och kollade alla nyheter. Lång frånvaro då har det hunnit hända mycket.

 

Lycklig Basse äntligen rullvänlig snö. Han rullade massor.

 

Här mötte vi vargen förra våren. Varje gång vi passerar måste vi kolla om den händelsevis är kvar. Har inte visat sej sen dess fast vi spanar ordentligt.

 

kogen var alldeles tyst och stilla och inte en varg inom synhåll. Fast vi spanade och luktade så mycket att de hade nog rört sej här alldeles nyligen.

 

Provade en känd godissten. Jodå den gav fortfarande godis.

Fortsatte genom skogen, vi hade stenkoll på omgivningarna och mycket lukta gick det åt.

 

Nä du Basse blåst på badet för här låg isen och var odödlig. Spelade ingen roll hur mycket Basse än försökte döda den.

 

Kom på att det var väldigt länge sedan jag provade stubbar. Bra stubbe för den gav godis.

 

Så skulle vi kolla om det gick att jobba som bombhundar. Jag var här när jag satt i fängelset och då fanns inga bombmurklor. Jag letade och letade medan Basse spanade. Fann inga idag heller.

 

Gick en annan väg tillbaka. Här var det nog flera hundliv sedan vi gick. Massor att kolla och ännu mera span. Själva var vi inte i skogen, det märkte matte på oss, men ingen syntes.

 

Till Basses lycka så fanns det vatten där det gick att blöta tassarna och dricka. Jo, jag drack jag också, mycket gott skogsvatten, var längge sen det fanns sånt.

Åkte hem, käkade våra Dentastix och somnade. Dessa länge sen ställen tar på våra krafter och ännu mer när vi ska ha koll på om det är vargar nära oss och hur de rört sej i skogen.

Vanliga skitsnacket från matte om hur vi snarkade i otakt. Hon borde kolla sin hörsel för vi snarkar aldrig!!

Ut på eftermiddagsrunda.

Hade tur skulle hämtas böcker på biblioteket alltså fick vi passa det. Sen gick vi till magiska fönstret för att inkassera lönen för passandet av biblioteket. Utsökt gott godis fick vi.

Nu har Basse åkt hem, får se vad vi ska hitta på i morgon för nåt.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Wilma Border collie - Torsdag 25 april 18:01

Skulle hämta Basse inför skogsrundan.   Titta! Premiär för i år att åka nedanför skidbacken. Det finns en del snö kvar i backen om vi skulle drabbas av akuta behov av rull i konstsnö. Basse var mycket nöjd eftersom han befann sej på vanliga li...

Av Wilma Border collie - Onsdag 24 april 18:07

Hämtade Basse efter morgonrutinerna. Idag såg matte skillnad på bilnyckel och bajspåsar, får vara glad för det lilla.   Så var liftarsäsongen inledd. Basse var på vägen vid sin vanliga liftarplats och blev så glad när taxi anlände.   Skulle...

Av Wilma Border collie - Tisdag 23 april 18:05

Tur att jag och matte var ensamma när jag gick ut på min morgonrunda. Satte mej, la en hög. Matte skulle plocka upp den. Jo visst, hon stod som ett fån och stirrade på bilnyckeln!! Det är viss skillnad på den och nummer två påsar. Alltså denna förv...

Av Wilma Border collie - Måndag 22 april 17:58

Isande kallt är det fortfarande. Skulle hämta Basse så skulle vi hitta på nåt. Blev rörigt. Basse blev väldigt upprörd över något och drog, tog tid att få tag på honom, för detta något skulle minsann skällas ut och det mycket och länge. Samtidigt...

Av Wilma Border collie - Söndag 21 april 17:56

Bara att inse, någon har stulit våren. Lika kallt idag och dessutom blåser det runt isbjörnar och pingviner. Efter att ha klarat av mina morgonrutiner så var det efter några veckors väntan dags att åka.   Jaha, där borta på gräset ligger Bas...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards