wilmablogghund

Alla inlägg den 3 april 2023

Av Wilma Border collie - 3 april 2023 17:51

Äntligen blev det måndag igen!

Vanliga rutinen ta emot Basse, käka en god frukost tillsammans och ta en trevlig gemensam morgonrunda. Precis som det ska vara.

Tillbaka hemma så grejade matte.

 

Detta är en sån där smarrig korv som vi köpte på senaste shoppingrundan. Rekommenderas verkligen till alla hundar sugna på något gott. Matte höll på och förvandlade den till en massa bitar så vi anade vad som var på gång.

 

Hamnade i min bil, hörde hur matte pratade om hur skönt det var med en bil som rullar som den ska nu.

Passerade sjön och titta!! Isen håller på och dör, verkligen på tiden. Nu gäller det bara att få Basse att begripa att det inte är badsäsong ännu.

 

På väg mot vår vanliga lekplats. Men där var det en massa vinter kvar. Den bör också dö nu.

 

Tänk så skönt att kunna springa ordentligt. Ibland snö och andra gånger barmark.

 

Matte hade tagit med den där bollen vi fick av Fido. Perfekt har inte lekt med den på många år, hade massor med skoj med den.

 

Basse tyckte att han skulle ha den, så det blev många skoj jaktlekar.

 

Jag är snäll och han fyllde i går så han fick faktiskt vinna den. Eller han trodde att han vann, egentligen gav jag bort den.

 

Snäll Hare hade minsann lämnat en massa godis till mej också. Eftersom Basse var upptagen med bollen så missade han mitt godisfynd.

 

Inne i skuggan är det fortfarande en massa snö. Matte hade trott att vi alldeles snart skulle kunna kolla om bombmurklorna vaknat, men det får nog vänta en stund till.

 

Hörru, det är dags att gå in i skogen! Vi vet nämligen vad du planerat och vi vill nu!!

 

Helt enligt plan så fick vi passa träd. Eftersom det var hundträff i går på Basses födelsedag så skulle han få sitt födelsedagsspår idag istället. Mycket viktigt detta att få spåra när man fyller år.

 

Underbart. Spåret bestod av en massa bitar av den där utsökta hundkorven. Massor med snö i skogen, men frusen så vi behövde inte gräva fram bitarna.

 

Inga pannkaksbitar idag inte, men utsökta revben, Basse njöt.

 

Jag också, detta är livet.

 

Visst vi ligger i snön och käkar, men solen värmde så det var helt okej att ligga här och riktigt njuta av våra fynd.

Borde finnas revben i alla våra skogar.

 

När vi var klara så skulle vi gå en sväng. Blev fångar för vi var nära sjön och på den hade inte isen dött. Matte litar inte alls på Basse och isar, Typ ser han öppet vatten kan han ge sej ut på den för att bada och det kan sluta med katastrof.

 

Titta svamp!! Ingen matsvamp, men de heter läderskål och är inte så vanliga. Växer på hasselbuskar. Matte blev så glad. Tyvärr växer de ofta så högt upp att vi inte når dom, alltså ingen svamp vi tränat på ännu.

 

Men titta här då! Första blåsippan. Det blir nog vår, den hade faktiskt en kompis också.

 

Matte har letat hasselblommor hur länge som helst utan framgång, finns vissa likheter mellan henne och Basses misslyckade sorkjakter. Men idag fanns den första enligt henne ytterligare ett vårtecken.

 

Detta var definitivt inget vårtecken. Besviken Basse, sist då var det massor med vatten i hans dike, nu var det bara is och snö. Det är ingen ordning alls.

Tillbaka hem, vi somnade väldigt gott. Tog på krafterna med all lek med bollen och sen det där perfekta spåret i skogen. Himla bra att det var hundträff när Basse fyllde så vi fick spåret idag.

Gick ut på eftermiddagsrunda. Passade biblioteket, men hade enligt matte inget vid Vivecas magiska fönster att göra. Hade vi visst det, om inte annat var vi godissugna. Ja, ja det kommer väl fler tillfällen.

I morgon ska vi göra nåt vi inte gjort på flera hundliv så det blir nog en bra dag.




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Nu har jag bloggat i 1 år. Tycker ni att jag ska fortsätta?
 Ja fortsätt
 Nej tråkiga byracka du skulle aldrig börjat
 Gör som du vill, jag tänker inte läsa här igen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards